• cattis

    Fin musik på en begravning?

    Min mamma somnade in igår och blev en ny stjärna på himlen. Jag vill så klart ge henne en personlig och fin begravning. Vi vet att hon ville ha ljusa kläder på gästerna, att kyrkan skulle ha mycket blommor (blir antagligen tulpaner, absolut inte nejlikor) och att hon ska ligga i en grav, inte minneslund.

    När det gäller musik sa hon att hon inte tyckte om 'Härlig är jorden' men i övrigt hade hon ingen sång hon speciellt nämnde. Jag skulle vilja hitta någon sång - modern eller traditionell - med fin text att använda på en begravning. Psalmerna antar jag att prästen kommer att hjälpa oss med så det jag letar efter är en sång som handlar om kärlek eller något annat fint som kan passa i sammanhanget.

    Några förslag?

  • Svar på tråden Fin musik på en begravning?
  • tjej mamman

    Somen bro över mörka vatten med Tommy Körberg eller Helen Sjöholm
    My way med Frank Sinatra

  • lilaki

    Beklagar sorgen. Jag led själv samma förlust för exakt två år sedan då min mamma gick bort.

    Höstvisa av Tove Jansson. Den som går "skynda dig älskade, skynda att älska, dagarna mörknar minut för minut".
    Mycket vacker vismelodi och en text som passar begravning väldigt fint tycker jag.

  • Laire

    Tänk bara på att vissa låtar kan vara svårt att få godkända av vissa kyrkor, det gäller då främst de som spelas på CD. Även låtar som går emot de kristna budskapet får inte spelas i kyrkor.

    Pappa är begravningsarrangör och har fått bråka med kyrkorna ibland, om låtarna spelas på CD så finns det kantorer som inte vill godkänna det eftersom de då inte får spela (=deras jobb äventyras).


    Vem kan säga till någon annan hur lyckan ser ut?
  • lill skruttan

    åsa jinder sjunger en jättefin sång kommer inte ihåg vad den heter,,, men den börjar ungefär så här.. i den djupa/stora sorgens famn, finns små ögonblick av skratt.... den är jättefin, men nu har jag hjärnsläpp så jag kommer inte ihåg så mycket mer...

    Beklagar sorgen *styrkekramar*

  • Catchie80

    TS

    Den finaste låten jag vet i sådana sammanhang är en låt som vi hade på sonens dop. Den passar sig (konstigt nog) till både dop och begravning, eftersom den neutralt handlar om människor på jorden.

    Det är Cornelis Wreswijk med "En stund på jorden"

    Börjar med "Somliga säger, vi lever i evighet, fast döden är det sannaste som vi vet, andra säger lycka finns i ett ögonblick..."

    Refrängen går ungefär " Kärlek och hat, fiende kamrat, glädje och sorg, hydda och borg, tar vi ett kort, på barnen i sommartid, när de dansar, när vi dansar, en stund på jorden"

    Den är SÅ VACKER...

  • lurv

    En mycket god vän sjöng The Rose när min styvdotter begravdes och den är också jättefin. På min pappas begravning så spelades Min älskling du är som en ros eftersom det var hans och min mammas speciella melodi.

  • Stormvarning

    Mär min älskade mormor gick bort spelade jag på kyrkans fina flygel "Time to say goodbye" med Sara Brigthman. Oerhört fin låt..

  • Vindruvan

    Beklagar sorgen!

    På min pappas begravning hade vi "Tro" av Marie Fredriksson som en manlig sångare sjöng jättefint. Hade också "Barndomshemmet" eftersom pappa ofta sjöng den.

    En annan fin sång är "håll mitt hjärta" som Björn Skifs brukar sjunga.

  • M C Catta

    Som psalmer är 248 (tryggare kan ingen vara) och 249 (Blott en dag) jättefina at ha på begravning. Vill du ha sång eller pianomusik så är "som en bro" jättefin. Även "himlen är oskyldigt blå".

    Beklagar sorgen! Hoppas att begravningen blir det fina farväl ni vill ha det till!

Svar på tråden Fin musik på en begravning?