• Surfac­e
    Äldre 23 Jun 19:13
    7740 visningar
    153 svar
    153
    7740

    Varför tror Mac användare att det inte finns några virus som kan angripa deras system?

    Nu har jag hört det så många gånger... "nej jag har en mac, till mac finns inga virus"

    När man ger svar på tal om att det visst finns så blir man idiotförklarad? Vadan detta?

    OsX tex bygger på Unix, till Unix finns flera virus och vad skulle hindra dem från att kunna infektera ert system?
    OSX/Leap-A worm är ett virus som helt klart existerar.



    Kevin Finisterre caused ripples in the Mac community when he started a website in January revealing a different bug in Apple systems each day of the month.


    Apple owners' attitude to security was "one of the main reasons we started the campaign," he said.

    Jag är totalt helt med på att det inte fins lika många virus till Mac och dess olika operativ men för guds skull, säg inte att det inte finns några.

    Vill någon överbevisa mig? Be my guest.


    Hmm.... jag anar ugglor i mossen alltså......
  • Svar på tråden Varför tror Mac användare att det inte finns några virus som kan angripa deras system?
  • CUFC
    Äldre 27 Jun 21:55
    c0ol skrev 2007-06-27 19:44:15 följande:
    ja men förklara vad har nätverket med det här att göra helt plötsligt? och jo jag får ge support på mac som krånglar, men som sagt eftersom inte du har upplevt några problem så kan ju ingen annan ha gjort det heller. vidga vyerna, jag lovar du lär dig nått
    Jag hälsar samma sak tillbaka.
  • Äldre 27 Jun 22:15

    fortfarande inget svar på frågan.

  • CUFC
    Äldre 27 Jun 23:31

    Nej se där...

  • oxytoc­in
    Äldre 2 Jul 11:17

    Anmäler..?

  • Äldre 2 Jul 11:27

    ehh anmäler? ja inte har jag gjort det ivarjefall, och det är väll du som ska svara?

  • Surfac­e
    Äldre 2 Jul 11:32

    Har man inga argument går man till personangrepp (försten till personangrepp förlorar diskussionen, första regeln i debatt-teknik...)
    Co0l om jag vore du skulle jag sluta försöka, han kommer aldrig svara på dina frågor för att:
    1. Han har inga svar, eller.....
    2. .....de svar han har är personangrepp.....
    3. ..... eller undermåliga


    Hmm.... jag anar ugglor i mossen alltså......
  • Äldre 2 Jul 11:36

    amex, jo du har nog rätt, går på lunch istället :)

  • CUFC
    Äldre 2 Jul 12:06
    Amexblue skrev 2007-07-02 11:32:25 följande:
    Har man inga argument går man till personangrepp (försten till personangrepp förlorar diskussionen, första regeln i debatt-teknik...) Co0l om jag vore du skulle jag sluta försöka, han kommer aldrig svara på dina frågor för att:1. Han har inga svar, eller.....2. .....de svar han har är personangrepp.....3. ..... eller undermåliga
    1. Vad vill du ha svar på?

    2. Personangrepp har jag inte ängnat mig åt.

    3. vad är undermåligt?
  • CUFC
    Äldre 2 Jul 12:16
  • Äldre 2 Jul 12:40

    ja ett seriöst forum där man postar att ett system suger som svar :) och där man medger att det finns virus till de äldre versionerna av mac, men inget direkt virus till osx. men du har fortfarande inte svarat på min fråga.

  • CUFC
    Äldre 2 Jul 13:26

    vilken fråga?!

    *Om det finns virus till OSX? NEJ.

    *Om det finns Worm /trojan till OSX JA 1st som majoriteten av Mac communityn är medvetna om och det har därför inte rapporterats att den innfekterat nån dator på över ett år.

    *Min nätverksrefferens? Okej förlåt det var dumt av mig att blanda in mera saker så att det blir svårt att hålla reda på. Så glöm mitt nätverks snesteg. Det var mest att referera till admins osv. Skit i den, det är inte relevant.

    Låt oss säga såhär, jag har använt Mac i 10år och under dom åren har jag aldrig haft ett virus eller ett mjukvarufel (som jag inte själv varit direkt ansvarig för).
    Har på skoj installerat nått viruskollar program på mina macar men efter en scanning har jag avinstallerat det eftersom det bara varit slöseri på hd utrymme. Ingen av mina vänner som kör Mac har haft problem med virus eller mjukvaruproblem varken amatör eller avancerade användare. Är medlem på ca 5 stora Macforum och det finns aldrig trådar om folk som har drabbats av virus och dom trådar där folk drabbats av mjukvaruproblem kan man till 90K% härleda till att det är dom själva som varit och pillat med nått som dom inte ska pilla med. Detta är erfarenheter under ca 6-7års aktivt meddlemskap i dessa forum.

    Jag har under denna tid till och från använt Windows tex. nu på jobbet sitter jag med en PC häck med Windows och det är mer problem med dom än jag någonsin haft under mina år med Mac.
    Varje vecka var det att uppdatera virusskyddet som man måste ha, sen var det att uppdatera adaware skyddet. Likt förbannat kunde det dyka upp en varning från norton att datorn är drabbad av virus.
    Detta gäller dom flesta Win användare... Återigen allt amatörer till profsanvändare.

    Så dom påståenden som målas upp här, att det kryllar av virus till Mac och att vadsomhelst kan komma in i datorn stämmer inte. Det finns en Worm/trojan just nu... inget mer. Att det kanske dyker upp virus i framtiden det vet jag inget om... men just nu finns inget.

  • Äldre 2 Jul 13:38

    så du menar att det i den här tråden har sagt att det kryllar av virus till mac? det håller jag inte med om.
    Tar man mac som helhet så finns det virus, ja till osx så finns det en trojan, ja ska man även dela upp windows i olika veriosner så blir siffrorna där olika och inte de 140.000 virus som det pratas om på vissa ställen. Ja det är dumt att vika från ämnet och börja prata om nätverk som inte har det minsta med det här att göra, och varför ska jag skita i det? du måste ju förklara dig. Jag har använt windows lika länge som du använt mac och jag har heller inte fått virus, men det är inte bevis för något.

    Sen ska vi väll inte glida ännu mer oftopic genom att börja prata annan programvara med, det är ju ett helt eget kapitel.

    Den här tråden var avslutat men du kunde inte hålla dig, och måste då även göra ett till brott mot forumreglerna. det här är det sista jag skriver i den här tråden, vill någon fortsätta diskutera det här så finns jag på tex msn

  • CUFC
    Äldre 2 Jul 13:48

    Här försöker jag förklara, men det verkar du inte vara intresserad av.

    Nej den här tråden är som att slå skallen blodig mot en betongvägg... Folk som har fått för sig en sak men inte har använt mac ordentligt går inte att prata med. Jag har använt PC mycket ALLT för mycket jag sitter 8 timmar om dygnet med det på jobbet. på fritiden sitter jag med OSX. Jag kan prata mer eftersom jag har erfarenhet (inte jag har prövat lite med a eller b) utan använt båda!

    Men eftersom den här tråden visade sig vara som att pissa på ett elstängsel så har jag ingen lust nått mer.

    Så tro vad ni vill. Jag fortsätter gärna med min "leksaks dator" som är strypt och som man inte kan ändra nått på.

Svar på tråden Varför tror Mac användare att det inte finns några virus som kan angripa deras system?