Forum Arbete - Samhälle
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • Hur tackar man nej?

  Mån 25 jun 2007 10:50 Läst 426 gånger Totalt 5 svar
  Mån 25 jun 2007 10:50

  Jag har sökt en del jobb inför hösten trots att jag ska vara mammaledig då (sambon kan ej ta ut pappaledighet då han nyss
  bytt jobb).

  Jag kan helt enkelt inte låta bli att söka tjänster som verkar intressanta och det är ju bra övning att skriva jobbansökan mm.
  Jatg ska söka jobb till våren och vill gärna scanna av arbetsmarknaden lite.

  Nu har jag blivit kallad på intervju och hade tänkt gå dit och göra mitt bästa för att se om jag blir erbjuden jobbet och vilken lön man kan få etc.... är det fräckt att göra så? De lägger ju ändå ner en del energi på att intevjua mig helt i "onödan". Samtidigt kan de ju kanske ha nytta av mig som timmvikarie eller något annat istället?

  Om man blir erbjuden jobbet, hur lägger man då fram detta på ett bra sätt? SKa man skarva och säga att man nyss upptäckt att det inte funkar med pappaledigheten eller något?

  Någon emr som varit i denna sits?

 • Kokos Kajsa
  Visa endast
  Mån 25 jun 2007 10:54 #1

  Men du kan ju faktiskt bli erbjuden jobbet och få det trots att du ska vara mammaledig. De får ta in en vikarie tills du ska börja jobba igen. Enligt lag får de inte neka att anställa dig bara för du är mammaledig...

 • Mån 25 jun 2007 10:56 #2

  Gå dit och gört ditt bästa och tala dessutom om att du ska vara mammaledig. Vet faktiskt en del som fått jobb ändå, eller blivit lovade att få jobb när de är redo att börja igen.

 • Kokos Kajsa
  Visa endast
  Mån 25 jun 2007 11:00 #3

  Idispilis: Precis! Så hade jag gjort också. Känns bra och ärligt och då är risken störst att man faktiskt får jobbet (än om man ljuger ihop något konstigt).

 • Mån 25 jun 2007 22:16 #4

  Jag var på anställningsintevju i våras och talade om att jag var mammaledig och kunde börja jobba till hösten. Fick jobbet iallafall.

 • skorpi­onen80
  Visa endast
  Mån 25 jun 2007 22:57 #5

  Jag tycker du ska köra med öppna kort. De kanske vill ha någon som börjar jobba på måndag. Då kostar du dem en massa tid och pengar. Men säger du som det är ger du dig själv och dem en ärlig chans. Du kan kanske hoppa in lite tidigare, eller såhar du fixat dig ett jobb tills mammaledigheten går ut.

Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...

Innehåll