Inlägg från: skorpionen80 |Visa alla inlägg
  • skorpionen80

    Frågor Ang Photoshop del 4

    Är det någon mer än jag som skulle vilja ha in i TS att "rösta i denna tråden"-inlägg inte hör hit?

  • skorpionen80
    Mamin skrev 2007-06-27 14:19:01 följande:
    Jag tänkte ladda hem och prova Adobe Photoshop men det finns ju flera att prova...Vilken ska jag välja?
    Det kan vara bra att börja med Elements (finns fler färdiga grejer däri och färre inställningar). Men om du har lite hum på bildbehandlingsprogram så rekommenderar jag senaste versionen av CS så du verkligen får en uppfattning om hur mycket man kan göra med Adobes program!
  • skorpionen80
    Mamin skrev 2007-06-29 19:43:19 följande:
    Johanna2006- Laddade ner testversionen och jag får inte upp den Jag blir galen på detta..*S
    Vad får du inte upp?
  • skorpionen80
    enbacken skrev 2007-06-29 14:20:32 följande:
    Jag håller på att pluggar för fullt men nu har jag kört fast.I boken står det att gå till arkiv och montera men min montera text är ljusgrå alltså den går inte att använda. vad är fel. Innan gjorde jag som det stod och la ihop alla lager till ett och nu ska jag montera in en annan bild
    Gå in i Image - Mode - RGB. Vet inte vad det heter på svenska, men du hittar =) 3:e menyn från vänster. Se om du har RGB valt. Om inte, välj det.
  • skorpionen80
    Mamin skrev 2007-06-29 22:13:52 följande:
    Topaz Vivacity jag är så trööög... På nåt sätt ska den ju funka med PS men hur då...
    Jo, men får du inte upp installationen, eller i filters, eller händer inget när du klickar på det? Mycket som kan gå fel ;)
  • skorpionen80
    Mixxa skrev 2007-07-01 20:28:29 följande:
    När jag laddar hem en gratis version av ett filter eller fonter eller nåt liknande var ska jag spara det på datorn, och hur får jag det att funka i photoshop?
    Beror på vad det är. Fonter sparar du i Windows egna Font-mapp (förutsatt att du använder Windows). Du behöver inte göra någonting för att det ska fungera i PS mer än att lägga det i den mappen då.
  • skorpionen80
    Mixxa skrev 2007-07-01 23:53:20 följande:
    Tack för att ni försöker hjälpa mig! Men min dator behöver avancerad sjukvård. När jag laddar hem en font står det att den redan finns men den finns inte i listan över fonter. Jag har valt att ersätta "befintliga" filen men den kommer fortfarande inte upp. Dessutom så finns den inte i Word heller. Har försök klicka på filen när jag sparat den på andra ställen bara för att testa men det verkar som om den inte är komprimerad, en font är som tre filer... en med bilder på hur typsnittet ser ut, en med text som säger tack för att jag laddat hem det och en bild med alla bokstäver. Ja det är hel skumt. Jag ska skicka iväg datorn på spa nu när vi ska på semester.
    Vad har filen för ändelse? De tre sista efter punkt.
  • skorpionen80
    Anna701 skrev 2007-07-02 15:32:45 följande:
    Hej!Ni verkar duktiga på Photoshop i den här tråden.Är det någon som vet hur man får bilder att se svävande ut i Photoshop? Jag vill att det ska se ut som om de lyft lite från pappret. Vore tacksam för svar!!!
    Edit - Transform - Perspektive om du vill ändra perspektivet på bilden, tex ha den mer liggande eller låta den bli mindre på ena sidan.

    Sedan kan du lägga till lite Drop Shadow (klicka på f:et under lager-listan). Att bilden avger skugga gör MYCKET för den svävande effekten.
  • skorpionen80
    Mixxa skrev 2007-07-02 21:07:31 följande:
    zip
    Packa upp den innan du lägger den i Fonts-katalogen.
Svar på tråden Frågor Ang Photoshop del 4