• Äldre 2 Jul 21:21
    6332 visningar
    69 svar
    69
    6332

    Kan AMS tvinga en att flytta om man har familj och sambo med jobb?

    Ja, hur är det egentligen?
    Kan arbetsförmedlingen tvinga en att söka jobb och acceptera ett jobberbjudande på annan ort om man har barn, hus och sambo med fast jobb sedan flera år tillbaks?
    Alltså, ett jobb som är längre bort än pendelavstånd.


    Stolt mamma till Nicke-lilltroll! 061103
  • Svar på tråden Kan AMS tvinga en att flytta om man har familj och sambo med jobb?
  • hus busen
    Äldre 2 Jul 22:15
    #21

    Jag skulle aldrig kunna flytta ifrån allt i alla fall och killen har ju fast anställning sen många år så vi verkar ju uppenbart fast här...

    Tråkigt att folk ska behöva flytta ifrån allt till en ort där dom kanske vantrivs... detta leder ju bara till fler sjukskrivningar=mer bidrags utbetalningar

  • Irres mamma
    Äldre 2 Jul 22:19
    #22

    Men jag fattar inte riktigt, om man nu är tvingad att söka jobb i hela Sverige även om man har familj = dumt! MEN, det är väl bara att skriva urusla jobbansökningar till de jobb man inte vill ha så att man inte riskerar att bli kallad till intervju. Kommer man ändå på intervju kan man väl verka riktigt ointresserad av jobbet, vara otrevlig å spela dum, så att man inte får jobbet, eller? Ska väl verkligen vara riktiga bristyrken om man blir anställd trots fullt av stavfel i ansökan, att man kommer för sent till intervjun, inte hälsar ordentligt å talar om att man egentligen inte är intresserad av jobbet utan söker för att man måste?

  • Sommar­en22ju­ni1979
    Äldre 2 Jul 22:20
    #23

    Jag vet inte riktigt hur de har tänkt egentligen ...

    För låt oss säga att personerna som de vill flytta på har anmärkning hos kronan .. VEM ger en lght då ?

    Och jag förstår inte varför de hetsar mig som har ett halvtidsjobb , och ibland går den upp till deltid , är timanställd ..
    Men min svägerska som aldrig har jobbat har det hur slappt som helst.

    Varför lägger de inte ner mer energi på de som inte jobbar alls , på de som går på systemet ( socialen ) än oss som iallafall har ett timvikariat ..

    O sen förstår jag inte hur de ska kunna tvinga folk att flytta när den ena har jobb där man bor , ska det bli fler skillsmässor och fler splittrade hem och familjer pga hur staten har bestämt att det ska vara ...

    De ska satsa på de som går år efter år på socialen , som inte har fått jobb och som går gång på gång på utbildningar som inte leder någonvart..

    Där skulle de kunna få in en hel del , genom att få mindre bidragsfall och öka istället möjligheten att få fler arbetskrafter ut i arbete...


    En liten ängel sa till mig i mina drömmar .... snart .. snart ska du få din önskan...
  • Äldre 2 Jul 22:24
    #24

    Enligt min AF så blir sitationen annorlunda då man har småbarn med i bilden. Det är inte sunt att kräva uppryckande av barn i dess trygga miljö som det är van vid, så jag blir inte tvingad att sälja hus och flytta.

    För övrigt så tycker jag att det är ett skevt resonemang.... Ska en Kiruna-bo flytta till Göteborg för att få jobb, för att sedan en Göteborgs-bo ska behöva flytta till Kiruna....? Arbetslösa finns i alla städer. Bättre att satsa på de som redan satsat kapital för att bo i just den staden, istället för att bedriva häxjakt och driva ut dem ur staden till en annan stad med samma problem. Om man däremot bor hemma hos mamma och pappa och lever på a-kassa men bor och äter så gott som gratis så blir det ju lite annorlunda förstås....

  • Äldre 2 Jul 22:24
    #25

    Irres mamma skrev 2007-07-02 22:19:23 följande:


    MEN, det är väl bara att skriva urusla jobbansökningar till de jobb man inte vill ha så att man inte riskerar att bli kallad till intervju.
    Arbetsförmedlingen kan följa upp de jobb man anvisas att söka. För någon månad sedan skrevs det i tidningarna om en kvinna som hade fått sin ersättning indragen sedan AF ansett att hon med vilje skrivit för dålig ansökan till ett anvisat arbete. De ansåg att hon därmed inte följde handlingsplanen som varje arbetssökande gör upp tillsammans med sin förmedlare, och då kan de anmäla till a-kassan.
  • mmonik­a77
    Äldre 2 Jul 22:25
    #26

    Fastän min man jobbar längre bort åt Malmöhållet skulle vi ju aldrig vilja bo där. Vi trivs bra där vi bor och vill inte rycka upp barn och sälja det hus vi byggt... helt totalt sjukt.

  • Äldre 2 Jul 22:27
    #27
    mmonika77 skrev 2007-07-02 22:25:45 följande:
    Fastän min man jobbar längre bort åt Malmöhållet skulle vi ju aldrig vilja bo där. Vi trivs bra där vi bor och vill inte rycka upp barn och sälja det hus vi byggt... helt totalt sjukt.
    Ja, fast grundfrågan är väl egentligen om man ska kunna förvänta sig att bli försörjd via a-kassan för att man inte VILL flytta på sig?
  • shine
    Äldre 2 Jul 22:31
    #28

    Hur gör man om man har delad/gemensam vårdnad på barnet?

  • Sommar­en22ju­ni1979
    Äldre 2 Jul 22:33
    #29

    Detta med barn förresten ..

    Hade ett samtal med min handläggare på arbetsförmedlingen om detta...

    Jag flyttade från Malmö till Göteborg med mina barn ..

    I Malmö var det svårt att få ett fast jobb , de flesta ville ha en som vikarie .. o när man var nära lasning så stod man utan jobb..

    Jag har etablerat mig här i Göteborg nu , barnen stormtrivs och skulle inte klara av att flytta en gång till ...

    Men enligt min handläggare så var barn inget hinder i flyttfråga ..
    De är vad hon säger lätthanterliga och lättanpassade ..

    Och hon sa att det spelar ingen roll om man har barn , du kan tvingas att flytta likväl..

    Hela det systmet är åt helvete ,.....  I september går jag ur min akassa och skriver ut mig från af , gillar inte att de hetsar mig så som de gör ...


    En liten ängel sa till mig i mina drömmar .... snart .. snart ska du få din önskan...
  • Äldre 2 Jul 22:33
    #30

    Ni som har starka åsikter om oss "värdelösa" (missförstå mig rätt snälla ni!) och "lata" arbetslösa gissar jag redan har jobb...... Eller? Det är liksom lättare att "tycka" när man redan har "sitt på det torra" ... Bara en kvalificerad gissning. Kan vara helt fel också.

Svar på tråden Kan AMS tvinga en att flytta om man har familj och sambo med jobb?