Forum Missbruk - Känsliga rummet
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • Någon som slutat röka/snusa med Champix?

  Mån 30 jul 2007 14:12 Läst 21163 gånger Totalt 17 svar
  Mån 30 jul 2007 14:12

  Kan ni berätta hur det var? Är svår nikotinist och halvmotiverad..

 • Tis 31 jul 2007 15:29 #1

  Vad är Champix?

 • Tis 31 jul 2007 16:35 #2

  Receptbelagd, icke nickotinbaserat rökavvänjningsmedel.

 • Ons 1 aug 2007 08:32 #3

  sök på champix

  jag har skrivit i massor av sådana trådar!!!

  Slutade enkelt med champix... också nikotinist... varit rökfri sen 1 mars!

 • Anonym (vill sluta)
  Visa endast
  Fre 3 aug 2007 09:45 #4

  Jag håller på.

 • Sön 5 aug 2007 16:01 #5

  Min sambo slutade röka med champix å de funka för han.. han hade rökt john silver sen han var väldigt ung å nu är han 33 så han hade rökt väldigt länge å lika så för hans far som rökt john silver utan filter i hela sitt liv.. lyckade sluta med champix.. så de verkar som att de funkar..

 • mollie­boll
  Visa endast
  Sön 5 aug 2007 16:03 #6

  Avigast: Ska vi ta varann i hand och sluta samtidigt? Behöver också lägga av men är knappt halvmotiverad. Vet att jag borde men vet inte om jag riktigt vill...

 • Anonym (snaaa­rt!)
  Visa endast
  Tor 27 sep 2007 16:39 #7 +1

  Då den andra, långa sluta-röka-tråden om champix är stängd för svar, skriver jag här istället. (Hoppas denna håller igång...);

  Jag började med Champix för en månad sedan och det har fungerat över förväntan. Redan efter någon dag började spontant glömma bort att röka, snuset var borta helt efter tre dagar. Jag satte rökstoppet till dag 16, men fimpade helt spontant av mig själv än dag innan - det var helt enkelt för äckligt och menlöst att röka. (Vilket jag upptäckte redan efter något dygn... som andra beskrivit det, ungefär som att röka tidningspapper...)

  Sålänge jag tar tabletterna tänker jag knappt på cigaretter och det blir bara lättare och lättare för varje dag. Ibland får jag abstinens, men mycket lätt sådan. Den går lätt att hålla ut igenom med lite frukt, något att sysselsätta huvudet med, eller kanske något att dricka. Vid några enstaka tillfällen har abstinensen varit obönhörlig och jag har inte riktigt lyckats att stå emot.. men cigaretterna har smakat illa/känts meningslösa så det har hjälpt mig att ignorera påföljande abstinensanfall

  Nackdelarna är biverkningarna; jag har sömnstörningar, svårt att somna in, sover oroligt och blir därmed trött om dagarna. På detta, sömnighet (jag är extremt slö i huvudet och kroppen orkar knappt bära upp mig) samt koncentrationssvårigheter (vilka de dagar jag är extra trött är så svåra att jag knappt förmår sköta jobbet ). Bihåleinflammation, förkylning och illamående är annat jag drabbats av, så gott som omgående. Tyvärr samverkar alla dessa faktorer till att sänka mig väldigt mycket och jag är orolig att inte kunna sköta jobbet. Samtidigt ser jag att det är en övergående period om ett par månader till och sedan har jag vunnit så oändligt mycket mer.

  Jag har fått ökad aptit och äter dessutom mkt för att hålla röksuget borta, vilket medfört en viktökning. Dock ser jag det som ett senare problem, att gå ner igen. Det viktiga är att jag
  blir nikotinfri för gott, känner jag...

  Funderar på att konsultera min läkare om att halvera dosen. Jag är väldigt liten och nätt och spontant känns det som om min kropp förmodligen skulle klara sig bra på halva dosen... Någon annan som testat halva dosen och klarat det?

 • Tor 27 sep 2007 18:12 #8

  Härligt med en solskenshistoria! Mitt recept är fortfarande outhämtat i väntan på att ägarinnan ska ta sig i kragen..

 • Anonym (snaaa­rt!)
  Visa endast
  Tor 27 sep 2007 21:35 #9

  Oh, det är inte så mycket att fundera på - lös ut tabletterna och börja ta dem enligt ordination, så kan du fundera under den första veckan på när du ska fimpa. Det låter jättemotigt nu, jag vet - men efter tre dagar på de där tabletterna kommer det beslutet kännas oändligt mycket lättare och spontanare att ta - tro mig. Fördelen med tabletterna är ju faktiskt att man själv mer eller mindre spontant bara lägger av, för att det känns rätt. Hela den psykologiska biten som är så jobbig med andra rökavvänjningsprodukter (enligt mig iaf) försvinner. Så lös du ut dem och känn efter. Första månadens tablettkur kostar nästan hälften av vad din cigrattkonsumtion göra. Pröva! Bästa beslut jag tagit och ändå är jag motvilligt och inbiten rökare!

 • Tis 9 okt 2007 14:08 #10

  Jag började ta mina tabletter i torsdags. Förbluffande nog kände jag redan andra dagen att det där med cigg inte var så gott. Fick liksom inte kicken. Det känns som om jag trappat ner från filterlösa cigg till vita blend typ, ger liksom ingenting. Samma med snuset. Otrolig känsla.  Även om vanan finns kvar att stoppa nåt under läppen, eller gå ut efter lunch och ta en cigg, finns kvar så är det inte så svårt att stå emot. Jag hade tänkt sluta helt på söndag, men det känns som om det kommer att ske tidigare - jag har ju inte gått upp på de tunga pillren (1mg) ännu.

  Dock har jag sömnsvårigheter och är trött på dagarna, samt att jag mår illa en stund efter att jag tagit tabletten, men det är det värt! En fråga till er andra: blev illamåendet värre med 1 mg-tabletterna?


  Det är otroligt vad lite man klarar av om man verkligen inte försöker
 • Love4c­ats
  Visa endast
  Ons 10 okt 2007 10:40 #11

  Jag har slutat röka med hjälp av Champix. Började med tabletterna för 1½ månad sen. Jag tycker att jag känner skillnad med 1mg-tabletterna. Jag har i och för sig varit förkyld i ett par veckor men jag tycker att jag blivit lite tröttare och jag känner mig illamående ett längre tag efter att jag tagit tabletten. Sen om jag känner att någon rökt, usch....Så, jo. lite skillnad är det för illamåendet håller i sig lite längre.


  slangbella skrev 2007-10-09 14:08:17 följande:
  En fråga till er andra: blev illamåendet värre med 1 mg-tabletterna?
 • Anonym (snaaa­rt!)
  Visa endast
  Lör 20 okt 2007 10:21 #12

  Jag kände inte alls av illamåendet på de svagare tabletterna, dock på 1 mg. Men det går över på ngn timme, så det står jag ut med. Har märkt illamåendet ökar om jag tar dem på tom mage, så jag försöker ta tabletterna i samband med frukost och kvällsmat nu.

  Råkade ut för ett par dygn med förstoppning, i kombi med den ökade aptiten/ständiga hungern jag hade i början på kuren... Det var 36 av extremt illamående - inte så kul :-P Men det är nog enda riktigt plågsamma erfarenheten av dessa tabletter ännu...

  I övrigt samma biverkning som ni andra, sover dåligt, extra trött och irritabel om dagarna och så en evig förkylning. Hemskt irriterande... :-P Men nu är jag drygt halvvägs igenom kuren och tänker absolut inte ge upp!

  Ibland blir jag frestad att sluta med tabletterna och jag har ärligen rökt några cigaretter från och till under den här perioden, men det känns mer som när jag äter godis i normalfall -- jag har gjort det för att jag tyckte det kunde vara gott med en, just där och då. Nikotinberoendet och vanan är i stort sett helt borta nu. Men jag är lite orolig för att det blir värre únder nedtrappningsfasen sedan.... hur har det funkat för er andra?

 • Sön 21 okt 2007 11:21 #13

  Hej på er!
  Provade att sluta röka med champix för några månader sedan men tyvärr drabbades jag av biverkningar. Mådde så fruktansvärt illa att jag helt enkelt var tvungen att sluta med dom eftersom jag blev så dålig att jag inte kunde jobba.
  Har förstått att ni är många som har lyckats sluta o jag är sjukt avensjuk på er. Men vill iallafall säga stort grattis till er!!
  Nu ska jag prova en annan sort som heter Zyban o hoppas att det fungerar för mej.
  Vill inte röka mer men klarar inte sluta på egen hand så det är bara att hoppas

 • Sön 21 okt 2007 11:26 #14
  mina45 skrev 2007-10-21 11:21:50 följande:
  Hej på er!Provade att sluta röka med champix för några månader sedan men tyvärr drabbades jag av biverkningar. Mådde så fruktansvärt illa att jag helt enkelt var tvungen att sluta med dom eftersom jag blev så dålig att jag inte kunde jobba.Har förstått att ni är många som har lyckats sluta o jag är sjukt avensjuk på er. Men vill iallafall säga stort grattis till er!!Nu ska jag prova en annan sort som heter Zyban o hoppas att det fungerar för mej.Vill inte röka mer men klarar inte sluta på egen hand så det är bara att hoppas
  Mitt illamående av Champix går över ganska fort, allra helst om jag äter något. Så jag kan stå ut med det. Men det verkar ju inte kul att drabbas så hårt som du gjorde... Lycka till med Zyban istället!
  Det är otroligt vad lite man klarar av om man verkligen inte försöker
 • Sön 3 maj 2015 02:14 #15

  grymma hjärnspöken på dag 16. tapetserar och målar om som pyssel.

 • Tor 19 jul 2018 09:28 #16
  Hej! Jag beställer droger på http://medicineronline.net/ ibland. Glad att hjälpa till.
 • Tis 14 apr 2020 15:23 #17

  Måste säga att jag är verkligen förvånad! Är inne på dag 8 med Champix och redan igår kände jag att det smakade konstigt när jag rökte. Idag har jag inte varit sugen alls, inte rökt något heller. Annars när jag försökt sluta har jag känt att ?något saknas? inte nu! Tänker jag på cigg blir jag äcklad! Allt på så kort tid. Men jag kanske inte ska säga för mycket!

Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...

Innehåll