• Thotis­90
    Äldre 5 Aug 17:23
    2768 visningar
    14 svar
    14
    2768

    Valp som bara bits!

    Vi har en valp på 12 veckor som är väldigt glad och lekfull. Dock tycker vi att hon leker för mycket. Oftast när hon är busig så går det överstyr. När vi ligger i sängen precis när hon har vaknat så ska hon ligga hos oss, men hon vill inte leka utan hon ska bitas. Visst om man bits lite grann, men hon ska bitas i ansiktet och hon biter inte löst heller. Jag har fått ta antibiotika en gång och vill inte att det händer igen.

    Hur får man sin hund att sluta bita en? och speciellt i ansiktet!!!

    Hon har leksaker, men nog fasen ska hon bita en iallafall. Vad ska vi göra?

  • Svar på tråden Valp som bara bits!
  • Thotis­90
    Äldre 5 Aug 17:29
    #4

    Miss u skrev 2007-08-05 17:26:08 följande:


    Va e hon för ras?? tänderna kliar ju så dem är väldigt vassa och hon kommer nog inte sluta förrän hon tappat valp tänderna och börjar få nya... tyvärr..
    Hon är en blandras (alaskan husky och bordercollie). hon har en massa leksaker som t.ex. tuggben och grisöron m.m så att hon har en massa saker att tugga på. Det gick bra i början, men nu blir hon bara värre och värre.
  • Thotis­90
    Äldre 5 Aug 17:33
    #6
    Birgitta2 skrev 2007-08-05 17:27:43 följande:
    varje gång valpen biter så säger ni nej och föser bort hunden. Händer klappar och smeker. Inget annat. Man får inte slå en hund, då kommer du få en strykrädd hund som väjer för dina händer.
    Vi säger alltid nej och föser undan henne om hon blir jobbig, men grejen är att hon tycker att det är jätteroligt när vi gör så. Även om hon inte är busig så får man inte klappa henne, då bits hon! Man har kunnat klappa henne förut utan problem, men nu tror hon att ALLT är en lek. Det går inte att göra någonting med henne längre. Visst, man måste ha tålamod. Jag vet dock bara inte hur jag ska göra så att hon inte tar det fel. Det här är min första riktiga hund (har den ihop med min sambo - hans familj hade en hund när han var liten).
Svar på tråden Valp som bara bits!