Inlägg från: mn73 |Visa alla inlägg
  • mn73

    Namn till adopterade barn!

    JAG är BÄST skrev 2007-08-09 21:55:33 följande:


    Ok.Ett namn ska vara kvar.Så vill jag ha det oavsett om det är lag eller ej. Men jag vill ha det som mellan namn.Men låt oss säga att vi få en dotter som heter Anna och är 3år från Polen. Men jag vill inte att hon tilltalas så. Hon är van att tilltalas Anna, men jag/vi vill inte ha det namnet.Är det rimligt att döpa om en liten teje som redan är 3år till ett annat namn?.Huga vilket dilemma det här är.
    Jag tycker också att det är svårt. Ett namn är ju en del av ens identitet. Jag tänker nog att om det är ett namn som skulle fungera i Sverige så skulle jag inte vilja byta det till ett annat tilltalsnamn. Även om det inte är det namn jag skulle ha valt i första hand är det ju det namn barnet har. Och jag tror att man lär sig att gilla namnet eftersom att det namnet blir förknippat med ens barn.

    Men om det är ett namn som vi känner är svårt att uttala och så, så skulle vi nog byta det till något annat. Och visst måste det vara svårt för barn som är lite äldre. Men man kan ju underlätta genom att inte ta släppa det första namnet på en gång. Jag har hört att många låter barnen ha ett dubbelnamn till en början, och släpper sedan efter ett tag det första namnet. Om barnet tex heter Anna och man istället vill att barnet ska heta Stina kallar man till en början barnet för Anna-Stina, för att sedan gå över till bara Stina.
Svar på tråden Namn till adopterade barn!