Inlägg från: Erika Martinas mamma |Visa alla inlägg
  • Erika Martinas mamma

    *Nyfiken på om det är fler än jag som är desperat

    Här är en till arbetssökande. Jag har sökt sen juli 2004, men jag har varit officiellt arbetslös sen januari. Jag vet inte hur många jobb jag sökt, men jag har äntligen kommit på några intervjuer. Jag var på en i onsdags, en idag, jag ska på en på måndag och en till på tisdag. Det handlar om 3 olika jobb. Intervju nummer 2 blir på måndag på ett av jobben.

    Min första intervju på onsdag gick bra, men den idag vet jag inte riktigt. Jag blev lite för entusiastisk, tror jag, med något som inte har egentligen med jobbet att göra. Intervjun drog ut på tiden, eftersom rekryteraren verkade också vara engagerad i ämnet, tycker ni att det är bra eller dåligt?

  • Erika Martinas mamma

    Jag håller med dig Puh, i vanliga fall, men jag kan tyvärr uppfattas agressiv när jag känner mig engagerad.

  • Erika Martinas mamma

    Jag är lite besviken just nu, jag funderar på att starta eget. Varför får jag inte jobba med det jag vill????

  • Erika Martinas mamma

    Jag fick ett jobberbjudande idag. Jubbel-jubbel!!!!!!! Efter många intervjuer blev det till slut som jag önskat. Jag är sååååå glad.

  • Erika Martinas mamma

    Jag ska börja den 1 maj som säljare av marknadsundersökningar som görs på Internet.

  • Erika Martinas mamma

    En liten tips är att alltid ringa kontakepersonen, och formulera några kloka frågor om tjänsten. Det krävs dock att man lusläser annonsen, och informerar sig på förhand om företaget t.ex. hur de presenterar sig på internet. Då blir du uppmärksammad och ökar chansen till att komma på intervju. Det är jättemånga som inte ringer. Det hjälper när man får till en bra dialog för kontaktpersonen är ofta involverad i rekryteringen, och dessutom visar man att man verkligen intresserad. Jag har kanske inte sagt något nytt, men det kan vara en sak att tänka på.

Svar på tråden *Nyfiken på om det är fler än jag som är desperat