Inlägg från: Anonym (fundersam) |Visa alla inlägg
  • Anonym (fundersam)

    omyndig gifter sig i smyg?

    Vet inte riktigt under vilken kategori jag ska posta detta inlägg så det fick bli i den här, vill vara anonym pga många anhöriga som surfar runt på FL.

    Jag har en vännina, som är omyndig och har en pojkvän som är muslim, han är myndig och de väntar barn tillsammans. Enligt dom så ska de gifta sig, de ska gå till någon person och "ordna det" med barn och äktenskap på ett fint sätt, så det står i papprerna att de gifte sig i början av året (innan hon blev gravid). De ska alltså fiffla lite, dom har kontakter till att ordna det. Men samtidigt så tror jag att det inte alls går, hon kan väll inte gifta sig utan tillstånd osv? Personen dom ska gå till ska enligt hennes pojkvän bara fråga om föräldrarna tillåter och hon behöver bara säga ja så kan dom gifta sig.
    Kan tillägga att hon ivll gifta sig, men det kommer på något konstigt serr "ske i smyg" utan att hennes föräldrar vet nånting. Hon kommer inte byta efternamn eller så, men hur sjutton kommer det gå till? Det är ju massa papper osv man måste ordna med?

  • Svar på tråden omyndig gifter sig i smyg?
  • Anonym (fundersam)

    finns en till tråd om det här, i en annan kategori.. där kom jag fram och förstod att det antagligen handlade om ett muslimskt bröllop, alltså inte jurudiskt i sverige på något sätt.där kan man tydligen vara hur ung som möjligt, och det är mest för religionen eller något. om jag förstod de rätt alltså ..

  • Anonym (fundersam)

    Ja, man kan söka tillstånd till att gifta sig innan man fyllt 18.. Lästa en artikel om det och nu för tiden är det tydligen ytterst sällan man får ett godkännande. Graviditet eller religion är ingen anledning till att få ett godkännande tydligen.
    Nån av er som kan nånting om islamskt giftermål? Hur kan det påverka henne om hon inte vill vara med honom längre? Om hon gifter sig med en annan man i framtiden tex? Hur blir det då? Ska googla lite, det är en väldigt nära vän.. Vill inte att hon gör någonting som kommer ha dåliga konsekvenser i framtiden.. Hon är trots allt ung nu!

  • Anonym (fundersam)

    Okej, Men så vitt jag vet så skulle han aldrig tvinga henne att vara gift med honom om hon inte vill det(Kan ju ha fel, men det verkar så från utsidan av förhållandet och olika handlingar de har gjort) Min väninna är kristen, jag minns väll inte fel när jag säger att en muslimsk man kan gifta sig med en kristen kvinna om han vill?

  • Anonym (fundersam)

    Hon är kristen, han är muslim. Hon kommer antagligen inte att bära sjal, han har sagt att det är upp till henne om hon vill det och om hon ens vill bli muslim.

Svar på tråden omyndig gifter sig i smyg?