Forum Land - Adoption
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • Efrafenheter av adoption från POLEN?

  Sön 14 okt 2007 19:03 Läst 13613 gånger Totalt 19 svar
  Visar endast inlägg av Hanna1977 - Visa alla inlägg
 • Hanna1­977
  Återställ
  Sön 14 okt 2007 19:03 #6

  När ni redan vid BB fick veta att din dotter hade FAS, räknades det alltså inte som barn med särskilt behov då?? Eller hade ni accepterat barn med särskilda behov redan vid ansökan om adoption? /Hanna


  Juno skrev 2007-10-12 09:54:38 följande:
  Jag har två barn från Polen, där det ena har FAS.Barnen från Polen är vanligen väldokumenterade. Deras bakgrund är känd och de har god medicinsk dokumentation. Just diagnosen FAS är ganska lätt att ställa om man känner till mamman och har dokumenterat hennes missbruk samt barnets tillväxt från födseln och framåt. Vi fick redan i BB veta att vår dotter har diagnosen.Anledningen till att vissa barn inte fått diagnosen förrän långt upp i åldern är att det är en ganska "ny" diagnos. Tidagare har man antagit att aggressioner och sen utveckling beror enbart på adoptionen och barnets bakgrund, och skadan har inte upptäckts. Nu har kunskaperna om FAS ökat och från Polens sida är man snarare snabb med att ställa diagnosen vid minsta misstanke, för säkerhets skull.Vad det innebär att ha ett barn med FAS beror helt på hur skadat barnet är. Det kan handla om allt från försenad utveckling till grava mentala och fysiska problem. De mest skadade barnen betecknas som SN-barn och adopteras bara till familjer som söker det. För oss har det inneburit ett positivt men krävande barn som utvecklas i racetackt inom vissa områden och gör små små framsteg inom andra. Det har inneburit en lång rad läkarbesök och kontakter med soc, skola och barnhabliteringen. På det hela taget är det fantastiskt att få vara med om att göra det möjligt bästa för ett barn som har får sämsta tänkbara start i livet.
 • Hanna1­977
  Återställ
  Mån 15 okt 2007 12:53 #11

  Okej! Hm... svår etisk fråga det där. Jag vet inte alls hur jag hade gjort i er situation, men förmodligen samma sak som ni! Det finns ju inga garantier för att ett barn blir utan problem även om det inte har FAS. Det som sker det sker och ert barn verkar ha det väldigt bra hos er i er fina familj. Så det var nog meningen att hon skulle bli er!


  Juno skrev 2007-10-15 11:51:46 följande:
  "När ni redan vid BB fick veta att din dotter hade FAS, räknades det alltså inte som barn med särskilt behov då?? Eller hade ni accepterat barn med särskilda behov redan vid ansökan om adoption? /Hanna"Nä, vi hade inte medgivande för SN och inte heller sagt oss vara öppna för det. Flickans skada bedömdes som så lindrig att den passerade under den allmänna beskrivningen av barnen från Polen som skadade eller har haft en skada.Vi hade möjlighet att säga nej, vilket andra tillfrågade par för oss hade gjort.
 • Hanna1­977
  Återställ
  Mån 15 okt 2007 18:58 #14

  Eftersom vi också är intresserade av Polen, så ringde jag faktiskt till BFA i dag och frågade om det där med "problem". (FAS, liknande) Jag fick svaret att det är mycket lättare i dag att definiera en sådan skada vid mkt låg ålder. Precis det som någon skrev ovan. De sa därför att vi inte alls skulle räkna med mer "problem" med det landet än vid adoption från andra länder. Men det kanske diskussionen i den här tråden redan hade fastställt?! Vi är jätteintresserade av Polen nu. Och hur kan man bli annat när man ser Juno:s jättefina döttrar! Tack, juno för att du delade med dig av informationen. Tycker inte alls att du har "hängt ut" din dotter och henns problem. Bara förklarat på ett bra, rakt och enkelt sätt om ert liv och hur det ser ut i er situation!

 • Hanna1­977
  Återställ
  Tis 16 okt 2007 08:07 #16

  Jo, har kikat på underverket Isabelle också!!!

Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...

Innehåll