• Anonym

    Ficka i halsen, någon mer som upplevt detta?

    Jag tycks ha en "ficka", ett veck, på vänster sida i halsen där små matrester fastnar. Jag känner sedan att dessa sitter där och skaver. Ibland när jag dricker mycket vatten fort försvinner de ner, och andra gånger måste jag peta i halsen och harkla mig för att det ska komma ut. När jag väl känner att det skaver så står jag inte ut utan måste få bort eländet. Jag har länge trott att det är inbillning alltihop, men nu har jag flera gånger sett matresterna, så nu vet jag att det inte är inbillning.

    Känns så äckligt. Är det någon annan som känner igen det här? Kan man göra något åt det?

  • Svar på tråden Ficka i halsen, någon mer som upplevt detta?
  • Anonym

    Jag har också läst om det som sitter i halsmandlarna, men detta är inte var och det luktar heller inte illa.
    Ursäkta om jag blir äcklig nu, men när jag får ut bitar av det så ser jag tydligt att det är tuggad mat. Det är inte varje dag detta händer, men när det händer skaver det i halsen och jag har inget annat val än att plocka ut det, det känns hemskt när det sitter där.

    Jag kan inte se om det sitter i halsmandlarna, men det känns nästan så ja. Däremot så kan jag inte peta ut det med några hårnålar eller liknande eftersom jag inte ser det när jag tittar i halsen utan bara känner var det sitter. Det känns som att det sitter längre ner än jag kan peta om man säger så utan att reta kräkreflexen.

  • Anonym

    har haft samma sak, det är infektioner i kroppen... det kommer och går i perioder... blir värre om man dricker mjölk

  • Anonym
    Ch Belair skrev 2007-10-14 21:37:31 följande:
    En sak du INTE ska göra är att peta ut dom, låt dem trilla ut själv. Annars kommer det bara mer och mer.
    Det är inget som kommer av sig själv, utan det är matrester. Så det beror helt på vad jag äter om jag får problem eller inte.
  • Anonym
    Anonym skrev 2007-10-14 21:43:06 följande:
    har haft samma sak, det är infektioner i kroppen... det kommer och går i perioder... blir värre om man dricker mjölk
    Nej, det är matrester. Det är inte var.
  • Anonym
    Anonym (hmm) skrev 2007-10-14 21:38:29 följande:
    gå till läkaren, speciellt om det bara uppkommit under en tid....viktigt att du vänder dej till vårdcentralen då
    Ja, jag får nog göra det. Har haft sväljproblem den senaste tiden också, vilket kan vara relaterat till detta. Känns som om maten fastnar halvvägs om jag inte har något att dricka till ibland. Vet dock inte hur jag ska kunna förklara det.
  • Anonym
    hus busen skrev 2007-10-14 21:55:57 följande:
    Jag såg nåt på tv som handlade om det problemet.... kommer tyvär inte ihåg va de heter men de va någon "missbildning" som dom opererar bort.... hoppas du får hjälp från din läkare.
    Ja, det hoppas jag också.
    Det har aldrig varit ett problem förut, eller så har jag inte reflekterat över det. Men nu är det nästan varje kväll jag känner av det och så sväljproblemen som dök upp ur tomma intet för någon månad sedan. Trist att känna som om man ska kvävas varje gång man äter mat.
  • Anonym
    Anonym (hmm) skrev 2007-10-15 12:51:38 följande:
    har du varit hos läkaren????ring och boka en tid snart annars!
    Nej, jag har inte varit där än. Har inte ringt heller. Ska vänta med att ringa till imorgon. Är ledig resten av veckan sen, så det passar bättre då.
  • Anonym
    Anonym (jagme) skrev 2007-10-15 15:53:21 följande:
    jag har en ficka i min hals där matrester fastnar sen åker dem helt plötsligt bort o hamnar då ofta i luftstrupen till följd av en väldigt hosta o andnöd....maten fastnar ofta när jag äter o d känns jätteotäckt precis som att man håller på att kvävas....fick rådet att dricka kolsyrat vatten eller läsk samt när jag sväljer säga iiii tyst för mig själv...ja d låter fånigt men så sa läkaren....fick även göra röntgen av strupen där dem såg fickan....har ofta problem med att svälja men har lärt mig att leva med d
    Ja, jag måste alltid ha något att dricka när jag äter eftersom det annars fastnar halvvägs ner och jag får varken luft eller kan fortsätta svälja förrän jag dricker lite. Då glider det ner.
    Vågar ju knappt äta med andra i närheten när det är så. Rädd att jag måste spotta ut maten helt plötsligt.
  • Anonym
    Anonym (jagme) skrev 2007-10-15 16:03:35 följande:
    jag vet precis hur d känns men prova kolsyrad dryck för d skulle tydligen reta i halsen så att den skulle jobba mer eller nå sånt var d...länge sedan jag sökte för d nu över fem år sedan o jag har så fortfarande.....
    Ska testa det. Tack.
Svar på tråden Ficka i halsen, någon mer som upplevt detta?