• marre799

    Ni som förlorat er bebis (ev. runt v.18) p.g.a. förkalkad moderkaka med infarkter/blodproppar... se hit snälla...

    Hej.. jag fick ett sent missfall v18 och när moderkakan kom ut var det förkalkad med infarkter och blodproppar, den var även för liten..
    Någon som varit med om liknande?
    Jag har läst och hört om flera fall där dom som varit med om samma fick ta blodprover(bl.a om man har tjockare blod än normalt, kontroll av järndepåerna, samt om man har ökad risk för blodproppar) och sedan oberoende svar på proverna behandlas med låg dos blodförtunnande (trombyl) under nästa graviditet.. Även om proverna var bra fick de en låg dos.
    Men läkaren som jag pratade med sa inget om detta... och nu känner jag mig så orolig... Tänk om det händer igen..
    Fler med erfarenheter?!? Nån som fått barn och det har gått bra utan behandling.. fastän de varit med om ovanstående..

    Kram

  • Svar på tråden Ni som förlorat er bebis (ev. runt v.18) p.g.a. förkalkad moderkaka med infarkter/blodproppar... se hit snälla...
  • Skorpan12

    Hej!

    Jag fick oxå missfall i v 18 pga infarkt i moderkakan.
    Fick ta en massa prover efteråt men mitt blod var normalt.
    Fick ingen trombyl vid nästa graviditet.
    Nu dog även det barnet i v.36 men det berodde inte på infarkter utan på plötslig spädbarnsdöd.Moderkakan var helt ok då!

    Lessen att även du ska drabbas av detta!

    KRAM

    Anna-lena

  • Kängu

    Kan du inte prova söka upp en annan läkare? Jag tycker att det låter rimligt att kolla upp vad som ger blodproppar.

  • dig0201

    Jag förlorade min son i v16+6 pga en blodpropp i navelsträngen eller om den var i samband med moderkakan. De tog en massa prover som visade sig att jag har normala värden. är nu gravid igen i v 31 och har inget blodförtunnande eller dyl. Min graviditet nu räknas som normal och ingen högrisk med extra koller etc. På sätt och vis tycker jag att det är skönt. De kunde inte ge något svar på vad som orskade blodproppen utan jag får se det som något som tyvärr hände och att det inte behöver hända igen. Det är inte helt lätt, men jag försöker vara positiv.

    Barnmorskorna har varit jättebra och jag fick extra stöd vid v12-16 då jag blev mycket orolig att även det här barnet skulle dö. Nu tar jag en dag i taget och håller tummarna att min älskade dotter som är 3 får en levande och frisk lillebror eller lillasyster i början på mars.
    kram

  • Froggis76

    Hej! Min första grav slutade med att Robin dog i magen i v 27 pga av att 60 procent av moderkakan var drabbad av infarkter! Redan när jag träffade läkaren på efterbesöket så skrev hon ut recept på Trombyl som jag skulle börja äta FÖRSTA dagen jag plussade!!! Detta åt jag under båda min graviditeter och den första visade inga infarkter, men dock den sista som hade 2 infarkter, dock som ej haft betydelse för min son.
    Jag tycker du ska ifrågasätta VARFÖR du inte får Trombyl?!!! Eller byt läkare!!!

  • marre799

    Tack för era svar!!

    Vad har ni för Hb (blodvärde) ?!

    Jag lyckades tjata till mig en kuagulationsutredning, och provsvaren visade normalt.
    Men nu har jag också fått en tid på specialistmödravården i jan. Och då ska jag KRÄVA trombyl i allafall!

    Eftersom proverna var bra så beror antagligen mina blodproppar i moderkakan på mitt höga hb. Det var 146 vid inskrivningen.

    Det känns så läskigt... =( för risken för plötslig spädbarnsdöd ökar ju också med högt Hb.

  • marre799
    Froggis76 skrev 2007-12-31 07:00:16 följande:
    Hej! Min första grav slutade med att Robin dog i magen i v 27 pga av att 60 procent av moderkakan var drabbad av infarkter! Redan när jag träffade läkaren på efterbesöket så skrev hon ut recept på Trombyl som jag skulle börja äta FÖRSTA dagen jag plussade!!! Detta åt jag under båda min graviditeter och den första visade inga infarkter, men dock den sista som hade 2 infarkter, dock som ej haft betydelse för min son. Jag tycker du ska ifrågasätta VARFÖR du inte får Trombyl?!!! Eller byt läkare!!!
    Tod du några blodprover?!
  • Froggis76

    Jag tog massor av prover, samt obduktion på barnet. Inga fel hittades o det var SJÄLVKLART att jag skulle äta Trombyl! Kommer inte ihåg mitt Hb, men det låg nog bra under hela grav. Berätta om det oro på Spec.Mvc, de finns där för att lyssna! Om du ändå hade haft min underbara läkare!

Svar på tråden Ni som förlorat er bebis (ev. runt v.18) p.g.a. förkalkad moderkaka med infarkter/blodproppar... se hit snälla...