• Sötnosmamma

    Hel kyckling i ugn???.....

    Någon som har ett bra recept på vad man kan krydda och stoppa i en hel kyckling som ska stekas i ugnen??? Vill ha mycket smak på den.... Skrattande 


    ღ Mamma till Anton & liten i magen bf 13/4-08 ღ
  • Svar på tråden Hel kyckling i ugn???.....
  • Miss Upsey Daisey

    sist så provade jag att lägga den i marinad ett dygn innan jag lade den i ugnen. Det blev jättesaftigt!

    Hade i soja, olja, sweet chili sås, rosmarin, timjan, salt, peppar (hade ingen citron annars hade jag tagit det också.)

    Sen kan du även skära snitt i kycklingen där du trycker in lite örter. det gör susen!

    lycka till!

  • Sötnosmamma

    Ska ha den i kväll och den ligger på upptining nu så det blir lite svårt att marinera den så länge innan!! Men det verkar vara ett gott recept!!...


    ღ Mamma till Anton & liten i magen bf 13/4-08 ღ
  • Sötnosmamma

    ***FUFFAR*** ingen annan som har något smarrigt recept???.......


    ღ Mamma till Anton & liten i magen bf 13/4-08 ღ
  • Nattskatta

    Jag tar bara färdig grillolja/marinad som finns att köpa i affären, gärna med chilismak. Det blir jättegott. Inte alls avancerat.

    Lägger till detta i din tråd då jag oxå skulle vilja ha bra tips på hel kyckling i ugn. Jag önskar bra marinadrecept till kyckling som innehåller honung.

  • Kenzie

    Jag brukar fylla kycklingen med citronklyftor och vitlök. Sen lossar jag lite på skinnet vid bröstet och trycker in ett kryddsmör gjort på vitlök, färsk basilika och färsk timjan mellan skinnet och köttet. *mums*


    Älskade Theodor 060329
  • Tess76

    Jag har precis fyllt en kyckling med äpplebitar och plommon. Utvändigt kryddade jag bara med salt och peppar. Hoppas det blir gott, jag tror det iaf.


    //Kalla fötter, varmt hjärta.
  • ankis1

    jag brukar steka kycklingen i stekpåse, blir jättesaftigt och gott, kryddar m citron, tandoorikrydda, sambal olek, en klick smör.

  • Catchie80

    RIKTIG VITLÖKSKYCKLING

    Jag kör kycklingen i lergryta.

    Först tar jag en bunke och häller i lite olja, finhackad vitlök,lite chiliflarn, en skvätt kycklingfond,lite salt och peppar. Vispar runt lite.

    Sedan lägger jag i botten av lergrytan champinjoner delade på halvor. Över det strör jag ytterligare lite finhackad vitlök och skvätter lite olja.

    Sedan penslar jag undersidan av kycklingen med "marinaden" och lägger undersidan uppåt i lergrytanm. Sätter in i ugnen på ca 200 grader.

    Jag låter den vara därinne till den är halvklar. Sedan tar jag ut den och vänder den. Penslar marinaden på ovansidan och in i ugnen igen. När kycklingen är nästan helt klar så sätter jag in potatis som jag gjort till hasselbackspotatis, över detta droppar jag resten av marinaden. Kycklingen får stå längst ned i ugnen. När potatisen är nästan helt klar så tar jag ut potatisen och läggr över valfria grönsaker som man kan göra i ugn, tex blomkål,broccoli eller vad man vill ha.

    Till sås brukar jag ta något syrligt och fräscht, tex nån färdig creme bonjour (den med svamop är utsäkt till detta!)
    Eller så gör jag helt enkelt en kall eller varm svampsås, för det brukar passa bäst.

    Vill man ha sallad till så rekommenderar jag babyspenat,rostade pinjenötter,körsbärstomater och en topp med fetaost och oliver.

  • k girl

    Jag brukar stoppa kycklingen med citron (eller lime), lök, färsk timjan, vitlöksklyftor. Häller in lite flytande margarin inne i kycklingen. Bara saltar utanpå. Av spadet gör jag en sås, det går att göra med både grädde och creme fraiche. Känns väldigt fräscht!

  • inoka

    Jag har aldrig vågat mej på hel kyckling men nu när jag läser alla inlägg blir man frestad...
    Har alla lergryta eller lägger ni kycklingen i ngt annat?
    Hur länge är den i ugnen???

  • kattfoten

    Stekpåse rekommenderas verkligen- kycklingen blir saftig och mör, man får massor av sky att göra sås på med.

    Stoppa kycklingen full med citronskivor, lök, äpple och morot. Gnid in den med citronsaft, havssalt och nån örtkrydda. In i stekpåsen och in i ugnen. När den är klar tar man moset och pressar det, silar, kokar upp med grädde och ev kryddor!

    Man finner stekpåsar vid plastpåsarna på affären.

  • inoka

    Kattfoten: Förlåt för min säkert dumma fråga men blir kyckligen stekt eller blir den mer ljus i köttet??

  • Sötnosmamma

    Nu har vi ätit och det blev gott!!

    Gjorde så här!!

    En hel kyckling
    marinad av flytande milda
    soya
    pressad vitlök
    sesam olja
    salt och svartpeppar
    innuti hade jag lagt en halv lök i bitar och resten av marinaden....


    ღ Mamma till Anton & liten i magen bf 13/4-08 ღ
  • Tess76
    inoka skrev 2007-10-21 19:34:23 följande:
    Jag har aldrig vågat mej på hel kyckling men nu när jag läser alla inlägg blir man frestad...Har alla lergryta eller lägger ni kycklingen i ngt annat? Hur länge är den i ugnen???
    Jag har ingen lergryta. Hade kycklingen på ett ugnsfast fat, in i ugnen 200° i 1h - 1h 10min ungefär. När saften i kycklingen är klar och inte rosa är den färdig.
    Stekpåse lät spännande, ska nog testa det nästa gång.
    //Kalla fötter, varmt hjärta.
Svar på tråden Hel kyckling i ugn???.....