Inlägg från: Gabriella S |Visa alla inlägg
  • Gabriella S

    Byta till sambons efternamn trots att man inte är gift?

    Nej, det får du inte. Och jag fattar ärligt talat inte hur du tänker..? Ett efternamn är ju ett familjenamn, ett SLÄKTnamn. Man kan ju inte bara ta någon annan släkts namn på det där sättet, när man inte hör dit. Och det finns bara tre sätt att komma in i en släkt, och därmed få rätt till dess namn:

    1. Födas in i den
    2. Gifta sig in i den
    3. Bli adopterad av en medlem av släkten

  • Gabriella S
    Musslan skrev 2007-10-23 08:24:02 följande:
    Gabriela S -Du skriver att ett efternamn är ett släktnamn/familjenamn. Så vad är det som gör att du har så svårt att förstå att jag och min familj vill ha SAMMA släktnamn/familjenamn? Är det inte naturligt att en familj heter samma?Du skriver att man inte bara kan ta någon annan släkts namn "på det där sättet", när man "inte hör dit"?? Så jag hör inte dit, då? Jag hör inte ihop med min sambo och mina barn? Det resonemanget köper jag inte, även om du har rätt i sakfrågan, jag tror precis som du att man inte kan byta namn på det här sättet. Tyvärr. För vi tycker att det är viktigt för just familjekänslan att vi heter likadant allihopa.Jag vet att man får samma efternamn när man gifter sig. Men vi vill ju inte gifta oss, av en hel rad olika orsaker som jag inte tänker gå i på här.
    Om du inte gifter dig, så tillhör du inte OFFICIELLT din makes och hans föräldrars släkt. Det ÄR bara så.
  • Gabriella S
    LeWi skrev 2007-10-24 13:25:22 följande:
    Om jag ställde frågan "Hur bär jag mig åt för att klia mig på ryggen med näsan?" så skulle jag inte förvänta mig annat än att folk i sin tur undrar "Men, varför inte använda handen?"...Och eftersom jag inte kan komma på ett enda skäl i världen att inte gifta mig med den jag planerar att leva med och skaffa barn med så undrar jag ju såklart vilka dessa skäl skulle vara. Hoppas allt ordnar sig med namnbytet!
    Ungefär så, ja..! Jag tycker att folk har så mycket konstigt och dumt för sig nuförtiden...
Svar på tråden Byta till sambons efternamn trots att man inte är gift?