• Hemmam­edbarn
  Äldre 25 okt 19:58
  10217 visningar
  16 svar
  16
  10217

  Slapp hud på magen efter tvillinggraviditet?

  Ni mammor som har fött tvillingar, har ni också fått en massa överflödig hud på magen som bara hänger? Drog huden någonsin ihop sig någorlunda igen? Om den gjorde det, hur lång tid tog det?
  Jag fick enormt mycket bristningar i huden på magen under graviditeten och magen var såklart väldigt stor (jag gick ju tiden ut). Nu är det 4 veckor sedan jag födde våra underbara tjejer och känner mig redan ganska smal och normal i kroppen, MEN jag ser ju fruktansvärd ut på magen! Bristningarna gör ju att det ser ganska ruskigt ut, men det värsta är att skinnet bara hänger livlöst i stora veck över naveln och över troskanten. Kommer det förbli så?

 • Svar på tråden Slapp hud på magen efter tvillinggraviditet?
 • Äldre 25 okt 20:01
  #1

  min mage är lösare och lite små rynkor uppepå... strax ovanför naveln men inget som hänger.. jag vart snittad.. det är 7 månader sedan


  Mamma till tvillingarna Maximilian & Timothy 070325
 • Trollu­ngen
  Äldre 25 okt 20:01
  #2

  Nu har ju jag inte fått tvillingar, men jag käner igen din beskrivning. Jag hde också en ganska stor mage och fick bristningar. Det är ju så att om du lägger ihop dina bristningar så är det ju gamske mkt "mer" hud å magen nu. Det drar ihop sig lite och britningarna bleknar, men helt som innan kommer det nog aldrig att bli, men så har du ju fått två underbara döttrar ller hur?

 • Äldre 25 okt 20:03
  #3

  jag fick inga nå bristningar ska ja kanske tillägga om det kanske kan ha mer med det att göra?!?!?
  men sen måste det väl kanske bero lite på hur stor man va i kroppen innan också!??!? eller?? jaja jag vet inte


  Mamma till tvillingarna Maximilian & Timothy 070325
 • kattfo­ten
  Äldre 25 okt 20:06
  #4

  Jag är en sån som hade ganska tur, inga bristningar. Nu är barnen 14 månader och jag väger som innan- magen ser dock inte ut som innan!!! Ska jag ha jeans får jag tänka på hur linningen sitter, det är lätt att det bildas en "snygg" påse av hud som hänger över byxorna...

  På efterkollen sa Bm att det var relativt vanligt att kvinnor fick remiss till "skönhetsoperation" för att ta bort överflödig hud och att landstinget står för detta. Vet några här på fl som även bekostat det privat.

  Jättesvårt att säga hur mycket det kommer att gå tillbaks. Läste dock någonstans att det tar 2 år innan huden har dragit sig tillbaks så mycket som det går.

  Kan dock trösta dig med att du garanterat kommer att bli bättre än vad du är nu - när barnen var 4 veckor såg jag fortfarande ut som en geleklump...

 • vicsun
  Äldre 26 okt 11:15
  #5

  Tror att du inte behöver oroa dig, det har ju bara gått en månad ännu.. kan vara bra med en långsam viktnedgång så hinner både hud och kropp med.

 • jelena­2
  Äldre 26 okt 14:23
  #6

  Kattfoten beskrev min mage rätt bra. Jag blev enormt stor, inte en enda bristning, har gått ner allt i princip men magen är gräslig! Funderar starkt på skönhetsoperation eller hoppas på ett under en morgon när jag vaknar!
  Mina tjejer är 20 månader nu...

 • gusta7­2
  Äldre 26 okt 18:46
  #7

  efter graviditeten med sonen såg magen precis likadan ut, men nu efter tjejerna så har den förändrats. jag fick inte en enda bristning, har gått ner allt och lite till, men har en del överflödig hud och runt naveln är det ganska så rynkigt. Flickorna är nu 18 månader.

 • Tina9
  Äldre 28 okt 18:45
  #8

  jag fick rådet att försöka att inte gå ner i vikt för snabbt, så att huden skulle hinna med.

 • Tussen­s mamma
  Äldre 29 okt 20:39
  #9

  ngn modig som har bilder på sin mage efter?

 • Mathe
  Äldre 29 okt 21:36
  #10

  Jag fick massor av bristningar och kattfotens beskrivning av påsen som hänger över kanten stämmer ganska bra. Jag väger nästan 10 kg mindre nu än innan jag blev gravid, men magen kommer nog aldrig att gå tillbaka, tråkigt men det finns ju en anledning... eller två rättare sagt Flört.  Däremot så är den ju bra mycket bättre nu än efter bara 4 veckor.

 • Grace Jobe
  Äldre 29 okt 22:24
  #11

  Jag skulle aldrig lägga ut en bild på mig mage, hahaha!
  Går under namnet falukorven i familjen..
  Hänge mage är inte super sexigt, men vafan..
  Jag är Mamma, och överlycklig. Mina barn har satt spåren på min kropp.. Falukorven är ett minne


  Adam och Awa heter tvillingarna som gjorde världen vackrare den 9/5-2007
 • Black
  Äldre 29 okt 23:11
  #12

  Min mage ser fortfarande för taskig ut och ungarna har precis blivit två år. Sen har jag dessutom gått ner ca 10 kg de senaste 4 månaderna och det har inte gjort hänget snyggare direkt.

 • 3kidz
  Äldre 30 okt 14:33
  #13

  Känns faktiskt skönt att höra att fler verkar se ut som jag på magen efter en tvillinggraviditet. Mina små är 1 månad idag. Jag gick upp 25 kg och hade superstor mage. Nu är det bara 6 kg kvar till matchvikt, trots att jag trycker all mat jag kommer över. Och det känns ju bra! Där emot känns inte rynk/hängmagen så himla bra... Känner en tv-mamma som fick för 1 år sedan och hennes mage har icke dragit in eller ihop sig. Min plan är att avvakta tills det gått 1 år och sedan köra en snyfthistoria hos läkare på VC och förhoppningsvis få remiss till bukplastik.

 • Äldre 30 okt 21:29
  #14

  Mina grabbar är 1,5 år och min mage ser hemsk ut fortfarande. Nu har inte jag tränat något, och jag har gått upp i vikt av att bara gå hemma. Det är mycket överbliven hud som lägger sig runt magen som bilringar.

  En arbetskompis till mig har också fått tvillingar, och henne syns det inte alls på... Men hon var yngre än mig när hon fick sina. Jag tror det hänger (vitsigt va ) mycket på hur gammal man är. Yngre hud drar ihop sig lättare än på oss gamlingar...

 • Noons
  Äldre 31 okt 21:20
  #15

  jag har hört att efter ett är så har skinnet/huden dragit i hop sig det den kommer att göra. Sen kanske den går att förändra med muskler, men det vet jag inte.
  Vill man rätta till maggen efter det så antar jag att det är en operation som gäller.

  Jag hoppar hit och dit...stolt över mina barn...inte konstigt med lös hud på magen...stolt över min kropp som burit tre barn...25år och inte vill gå i bikini...tja...man ska vara nöjd med den man är...och göra allt för sin egen skull.
  sen om det betyder att man har magen kvar och är stolt över den, eller tar bort hud och känner sig nöjd med sig själv, spelar ingen roll. det är du som räknas.
  man är inte mindre nöjd med sina barn för det.

 • Hemmam­edbarn
  Äldre 31 okt 21:28
  #16

  Tack för alla svar! Känns skönt att man inte är ensam!
  Jag tyckte det var fint som Grace Jobe skrev ovan - att barnen har satt spåren på kroppen!

  En väninna till mig sade faktiskt något liknande - att man kunde känna sig stolt över sina "krigs-ärr" - bevisen på vad man har gått igenom för att få sina barn. Och det stämmer, jag känner mig faktiskt stolt över att jag har offrat mig lite för barnens skull, om ni förstår vad jag menar ;) (Men jag vågar nog inte lägga upp nån bild på magen - när man ligger ner på rygg och känner på den känns det som lussekattdeg som precis har jäst sig stor och pösig ;)

  Men, tanken på att snygga till det lite om några år känns ganska lockande trots allt...Det är ju ingen idé att göra något förrän vi är "färdiga" med att skaffa barn. Jag visste inte att man kanske kunde få remiss, hmmm, intressant. Ja, vi får som sagt se hur det känns om några år.

Svar på tråden Slapp hud på magen efter tvillinggraviditet?
Logga in
Bli medlem
Medlemsregistreringen är tillsvidare avstängd mellan 00:00 och 07:00. Vänligen återkom senare.