• tomcar­1
    Äldre 1 Nov 19:12
    4341 visningar
    51 svar
    51
    4341

    Laktosintolerans ?

    Hej !
    Jag undrar hur ni som har laktosintolerans blir i magen, när ni får i er mjölkprodukter ? Min mage strular och jag har ofta jätteont, mycket gaser och kräks. Avföringen är lös, då de mest märtsamma perioderna kommer, annars är den okej. Har pratat med dietist som säger att det kan vara det, men att det inte är säkert då jag har andra bekymmer med magen pga min grundsjukdom cystisk fibros. Det enklaste sättet att testa menade dietisten på, är att köpa laktosfria produkter och testa om det blir bättre. Hur har ni fått diagnos ? Utesluter ni all laktos eller kan ni äta de produkter som är reducerade på laktos ?
    Vad tycker ni, låter det som en "laktosmage" ?
    /tomcar1

  • Svar på tråden Laktosintolerans ?
  • tomcar­1
    Äldre 1 Nov 21:56
    #3

    Hej !
    Tack för era svar. Är det bara flytande produkter som jag ska köpa laktosfria ? Vad ska jag tänka på mer i matväg att köpa laktosfritt. Min avföring är väldigt slemmig också (ursäkta) är det vanligt vid laktosintolerans ?
    /tomcar1

  • tomcar­1
    Äldre 2 Nov 15:36
    #6

    Hej !
    Min dietist sa att jag kunde äta mjukost, då det mest består av hårdost och det inte är laktos i det. Är det så ? Jag äter inget smör på mackorna utan bara mjukost oftast. Ska jag utesluta allt med laktos i då ? Svårt detta med vad man ska sätta ut och så.

    skydiver...står det att det är laktos i eller kan det benämnas med något annat ord ?

    Barbone...tack för länken.

    Kan man använda laktosfri mjölk som vanlig mjölk, dvs vid matlagning i såser, stuvning, pannkakor m.m ?

    /tomcar1

  • tomcar­1
    Äldre 2 Nov 15:46
    #8

    mångabarn...har du fått diagnosen laktosintolerant ?
    /tomcar1

  • tomcar­1
    Äldre 2 Nov 19:24
    #14

    Hej igen !
    Tack för era svar. Det som slår mig är att jag dock inte ofta är lös i magen. Har ont i magen i stort sett varje dag och är bublig hela tiden. Lös i magen blir jag när jag får mina svåra magsmärtor med kräkningar som kommer ungefär 1-2 ggr/månad.
    /tomcar1

  • tomcar­1
    Äldre 2 Nov 20:58
    #16

    skydiver...okej, jag antar att det enda att göra, är att testa utan laktos.

    Jelikan och muminmy...är laktas-tabeltter receptfria ?

    Ni som är laktosintoleranta, fick ni vansinniga magsmärtor ibland, så som jag har fått ? Det konstigaste är att det kommer sent och oftast nattetid !

    Ska ringa till sjukhuset på måndag och prata med dem. Jag väntar på att få en tid för gastroskopi. Kan man se om en person har gluten eller laktos då ?

    /tomcar1

  • tomcar­1
    Äldre 3 Nov 12:56
    #18

    Mumin my...det är så det blir för mig. Ligger dubbelvikt i sängen och kan inte sova eller slappna av för fem öre. Det är hemskt !
    /tomcar1

  • tomcar­1
    Äldre 3 Nov 20:55
    #20

    Mumin my..jo, jag försöker, men det är inte så lätt : (
    /tomcar1

  • tomcar­1
    Äldre 4 Nov 19:07
    #21

    Hur är det med choklad i olikaformer ? Är det laktos i det, eftersom det ofta är mjölkproduktr i t.ex mjölkchoklad ?

    /tomcar1

  • tomcar­1
    Äldre 4 Nov 19:13
    #23

    FruMarie...o,nej..jag som är chokladtokig ju.

    Ska ringa min sköterska imorgon och be dem ta ett laktos blodprov, någon skrev att man kunde göra det. Ska man ha varit utan laktosdfria produkter eller kan man ta det innan dessa prover och ska de tas fastande ?
    /tomcar1

  • tomcar­1
    Äldre 5 Nov 20:32
    #27

    Hej igen !
    Pratade med en sköterska idag, som inte trodde att det var laktosbekymmer jag har med magen. Man kunde endast ta blodprov om man varit känslig sedan man var liten, vilket jag inte har. Kommer ändå att testa att utesluta mjölkprodukter, för att se.
    /tomcar1

  • tomcar­1
    Äldre 5 Nov 21:14
    #29

    Mumin my...hon tyckte inte att det lät som det och jag menade att man kan väl testa och se med någon undersökning, men det svarade hon inte på. Väntar på att få göra en gastroskopi för att se om det kan vara något annat och det verkar vara det man går och väntar på, inget annat görs under tiden. Men som sagt jag slutar själv nu med mjölkprodukter så gott det går, så får vi se.
    /tomcar1

  • tomcar­1
    Äldre 6 Nov 18:54
    #35

    Hej !
    Idag har jag på allvar börjat att utesluta laktos ur vissa produkter. Hurlång tid kan det ta innan man märker skillnad om man nu har laktosmage ?
    /tomcar1

  • tomcar­1
    Äldre 6 Nov 21:16
    #38

    Mumin my...kan bara säga, att ikväll är första kvällen på  mycket länge som jag inte "fiser" konstant ! Kan ju vara att det är annat det beror på, men jag fortsätter med min "laktosprövning" !

  • tomcar­1
    Äldre 20 Nov 18:30
    #40

    Hej !
    Både jag och min man är mycket bättre i magen efter införandet av laktosfritt. Mycket mindre bubbliga i magen och lite minde ont ! Härligt säger jag bara. Var kan man hitta recept med laktosfritt i ?
    /tomcar1

  • tomcar­1
    Äldre 20 Nov 21:14
    #45

    Hej igen !
    Har fortfarande svårt med detta med att lusläsa innehållsförteckningen.

    Grymt sa grisen...Till mig sa man att blodprov kan man ta för att testa laktosintolerans, men bara om man har haft det sedan tidig ålder. Ej i vuxen ålder. Ljuger man för mig ?
    Ska på gastroskopi för säkerhets skull : ( den 30/11, så får vi se om de hittar något.
    /tomcar1

  • tomcar­1
    Äldre 21 Nov 13:50
    #47

    Twisted angel...kan bara hålla med. Bättre kolla upp än att må dåligt, om de kan finna felet !
    /tomcar1

  • tomcar­1
    Äldre 12 Dec 21:59
    #50

    Hej !
    Min läkare har ändrat sig nu utifrån det jag berättar om mina symtom och han tror att det kan vara laktosintolerans. Jag slarvade på en bussresa för två veckor sedan och åt lite tårta med grädde i och sås med grädde i och det blev en magvärk som inte var av denna värld. Slapp dock kräkningar den gången, fortsatte direkt vid hemkomst med låglaktos/laktosfritt och "nemas problemas". Jättefin i magen nu.
    jag undrar bara över en sak. Jag kan äta lite chokladrutor och dricka oboý-pulver utan magont. Kan det fortfarande vara laktosintolerans då ? Tycker att magen skulle reagera direkt ju.
    /tomcar1

Svar på tråden Laktosintolerans ?