Inlägg från: sagström |Visa alla inlägg
  • sagström

    Finns det någon här som är kontaktperson åt soc?

    Jag är kontaktperson åt en tjej genom soc.
    Vi ska träffas en gång per vecka men det blir inte så. Lite strul hit och dit så det tar ändå lite tid. Vi fikar, går på bio etc. Hon har nyss fyllt 14 så hon är rätt ung. Hade man haft en äldre ungdom kanske man kan hitta på andra saker.
    Det är kul men lite struligt som sagt. Tar inte så mycket tid, men då har jag också rätt bra med tid (inga egna barn ännu).
    Vi får 1200:-/månad som ska täcka utgifter (allt) och jag får 1000:- i arvode. Sen är det skatt på detta. Tydligen ska man bara skatta de 5 första månaderna på året (krångligt) men jag sparar 1/3 i ett kuvert så jag inte åker på ett bakslag sen när det ska deklareras. Tror att det är soc som bestämmer hur mycket man får, men 1000:-+1000:- är vanligt tror jag.

  • sagström

    Nej, sparar inga kvitton. De litar på att man lägger pengarna på rätt saker. Men de drar så lite skatt (ca 150:- av 2200 därför lägger jag undan resten av en tredjedel så att jag kan betala tillbaka det när det är dags. pengarna kommer till mig och räknas in i min årsinkomst. Det där med 5 månader är helskumt och min handledare sa att man jobbar på att få bort det (så man slipper skatta alls, detta gäller pengarna som ni ska göra av med. Arvodet skattar man väl som vanligt tror jag.)
    Vart bor du?
    Jag bor i Gbg och har blivit kontaktperson via kontaktmannapoolen. De är super! De kan upplysa dig om allt du vill veta (om du har ngt sånt där du bor).

Svar på tråden Finns det någon här som är kontaktperson åt soc?