• Äldre 14 Nov 15:03
    22745 visningar
    12 svar
    12
    22745

    Finns det någon här som är kontaktperson åt soc?

    Jag är inte en kontaktperson men jag har en åt min dotter på 14 år.
    Hon och kontaktpersonen träffas en gång i veckan och då hittar de på vad de vill, ex badar, bowlar, fikar, träffas här hemma... De pratar över msn ibland och smsar ibland

    Jag vet inget om arvode men ang. tid så kan jag bara säga att som för oss är det viktigaste med en kontakt person att det inte blir ändringar när de har bestämt en dag då de ska ses. För oss är det en katastrof då dottern har väldigt svårt att ändra något som redan är planerat och det går ut över hela familjen.

    Jag tycker man ska vara noga när man ska bli kontaktperson och tänka på hur personen är och vilka ev problem och diagnoser h*n har.

    Hoppas du får svar på dina frågor.

    Lycka till.

  • Äldre 14 Nov 23:27
    #8
    MorsanM skrev 2007-11-14 21:44:22 följande:
    Det är såna saker som jag tänker mkt på, om h*n redan är sviken av en massa vuxna och så kanske jag tar mig vatten över huvudet och måste säga upp vår kontakt. Vill inte svika någon som redan mår dåligt (som den här personen tydligen gör).Är också rädd att h*n kommer in i familjen och kanske inspirerar dottern (som kan vara lite tonårslabil) till otyg. Fast man träffas kanske mest utanför hemmen?
    Oftast träffas man inte hemma hos kontaktpersonen utan man hittar på olika aktiviteter men om du känner redan nu att du kanske inte har tid och är orolig för din dotter så kanske det inte är någon bra ide... Man bör ju vara ordentligt motiverad och beredd på att detta inte bara gäller en månad eller två utan kanske flera år, det beror ju på behovet mm.
Svar på tråden Finns det någon här som är kontaktperson åt soc?