• Äldre 14 Nov 14:17
    1935 visningar
    57 svar
    57
    1935

    Köpa ny bärbar dator, vad kolla efter?

    Ayya skrev 2007-11-14 14:05:00 följande:
    Oki, jag vill ha pc, inte mac.
    Köp en Mac ändå. Du kan installera Windows på den och köra båda operativsystemen. Sen när du upptäcker hur överlägset MacOS är så kan du avinstallera Windows igen.
  • Äldre 14 Nov 14:29
    #8
    Ayya skrev 2007-11-14 14:19:15 följande:
    O då funkar alla program vi har hemma som är till pc. Alla spel osv... ? Självklart ska jag köpa det jag vill ha . En PC blir det.
    Alla dina PC program funkar. Varför vill du inte ha en Mac?
  • Äldre 14 Nov 14:37
    #10

    Men om du kan köra Windows och alla dina PCprogram och dessutom får ytterligare funktionalitet genom möjlighet att köra ett operativsystem som de flesta bedömare är överens om är tämligen överlägset för hemanvändare därtill, varför vill du inte det?

    Det vore ju en annan sak om du sa att du tyckte PC datorer genomgående är mycket snyggare.

  • Äldre 14 Nov 14:41
    #12

    Du kan alltså inte ge ett rationellt svar?

  • Äldre 14 Nov 14:48
    #14

    Du frågade efter en bra dator och jag gav dig ett svar. Det är ingen Mac vs PC diskussion.

    Den bästa bärbara dator du kan köpa idag för att köra Windows tillverkas av Apple och heter Macbook. Läs senaste numret av tidningen Techworld (fd Mikrodatorn) där de testar bärbara datorer och kommer fram till just detta resultat.

  • Äldre 14 Nov 15:00
    #16

    Du skall ha en dator med Core 2 Duo processor och helst 2 GB RAM. Hårddisken storlek är inte så viktig eftersom sådan är extremt billigt att uppgradera. Storleken på skärmen avgör också hur stor datorn blir. En stor skärm är dyrt och coolt men gör också att själva bärbarheten blir sämre eftersom dator blir klumpigare att hantera. En liten skärm innebär nättare dator att bära med sig.

    Köp en Macbook

  • Äldre 14 Nov 15:04
    #18

    Försöker bara vara hjälpsam och guida dig bland alla "miljarder olika datorer" genom att ge ett konkret tips.

    www.apple.com/se/macbook/macbook.html

  • Äldre 14 Nov 19:58
    #22
    Exchange skrev 2007-11-14 19:36:34 följande:
    När hon  säger gång på gång att hon inte vill ha en mac, är det inte dags att backa då? Folk blir bara irriterade,.
    Det gör jag gärna, men inte när anledningen enbart är okunskap om Apples datorer.

    Packard Bell är skräpdatorer med undermånlig prestanda, det är därför de är så billiga.
  • Äldre 14 Nov 20:54
    #24
    Exchange skrev 2007-11-14 20:01:01 följande:
    Känns som att okunskap myntade ditt senaste uttalande med. Man får ge råd som passar mottagaren. Att ge råd att betala massor med pengar extra för en dator där en vanlig användare aldrig någonsin kommer att utnyttja prestandan tycker jag tyder på ren okunskap. Jag besparar dig förklaringen om varför PB skulle vara skräp.
    Du vet alltså utifrån TS där det skrivs att den skall användas till "vanligt hemmabruk, lite spel och surfande..." att det är den billigaste och mest marginellt utrustade datorn man kan hitta som är det som hon vill ha? Är du säker på att "lite spel" i själva verket inte betyder Crysis och skulle du själv köpa den datorn du rekommenderar?
  • Äldre 14 Nov 21:53
    #26

    Men tycker du inte att det är lika förmätet av dig att rekommendera en riktig billighetsdator som att jag envisas med att hon skall ha en Mac? Du vet inte hennes budget, hon kanske tycker 10-12' är ett helt OK pris, är det då fel att rekommendera en dator som faktiskt har bättre prestanda och som täcker även ett förändrat behov? Vem vet, hon kanske redan nästa vecka upptäcker att hon vill redigera sina filmer från barnens födelsedagskalas. Då funkar inte en PB för 5000 särskilt bra.

  • Äldre 15 Nov 08:57
    #28

    Exchange>>> Förstår _du_ varför jag rekommenderar henne att köpa en Mac och inte en Packard Bell? Vad är skillnaden mellan de två om vi bortser från att den senare har en klenare konfiguration överlag?

    Att utan egentligt underlag påstå att den enklaste Macbooken är overkill för TS är inte heller särskilt välövervägt.

    Men problemet är egentligen att man kategoriskt säger "Jag vill inte ha Mac, jag vill ha PC" utan att motivera varför vilket ganska tydligt visar att man faktiskt inte är medveten om vad som är sanning idag nämligen; Skall du köpa en bra utrustad och snygg bärbar dator och köra Windows på den så är Apple Macbook det bästa valet.

Svar på tråden Köpa ny bärbar dator, vad kolla efter?