• R Mutt
  Äldre 20 nov 20:00
  12071 visningar
  5 svar
  5
  12071

  Hur skriver man ett personligt brev när man söker jobb?

  Det beror ju helt på vilket jobb du säker.

  Skriv inte "jag är positiv, har lätt att lära och gillar att hålla många bollar illuften" eller sådana där klyschor som alla skriver. Det kan ju vara hundratals sökande påå samma tjänst, om inte ditt brev sticker ut så väljer de inte dig - även om de vackra klysckhor du skriver är nog så sanna.

  Skriv sådant som är specifikt för just dig och som är relevant för just den tjänst du söker.

  POm du söker en tjänst inom barnomsorg (exempel) skriver du tex inte att "jag älskar att arbeta med barn" (det är väl liksom en förutsättning) utan skriv istället lite om ditt pedagodiska förhållningssätt och särskilda intresseområden (värdegrundsarbete, utomhuspedagogik, genusfrågor, Reggio Emilia, osv).

  Berätta lite om vad du gjort tidigare och vilka erfarenheter du tycker att det har utvecklat hos dig och på vilket sätt du tror dig kunna ha nytta av de erfarenheterna i det arbete du nu söker.

  Låt texten flöda och bli en sammanhållen berättelse som ger en helhetsbild av dig som person. TGänk dig att dne sopm läser ska bli inspirerad och intresserad, att du har med varenda detalj är inte viktigt utan framför allt helhetsintrycket.

  Har alltid funkar för miug i alla fall..

Svar på tråden Hur skriver man ett personligt brev när man söker jobb?
Logga in
Bli medlem