Forum Dator & Teknik - Fritid & hobby
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • Hur ändrar man tillbaka till svenskt tangentbord?

  Lör 20 jan 2018 18:39 Läst 212216 gånger Totalt 12 svar
  Visar endast inlägg av Liggliluff - Visa alla inlägg
 • Lör 20 jan 2018 18:39 #8
  För de som hittar denna tråd i framtiden.
  Windows 10:
  Håll ned tangenten för Windows och tryck på mellanslag, så ska den byta mellan alla layouter som du har valda.

  För att ändra vilka layouter som ska finnas på listan:
  Gå till kontrollpanelen (kugghjulet på start) > Tid och språk (?????A?) > Region och språk (A? på vänsterpanelen) > Tryck på ditt språk, tex Svenska (Sverige) och välj Alternativ > +Lägg till tangentbord och hitta Svensk QWERTY (den kommer finnas längst upp för svenska). Du kan trycka på alla andra språk och layouter som du finner här och välja Ta bort för att ta bort onödiga språk och layouter.
  (det finns en bugg i Windows som lägger till Engelsk (USA) Amerikansk layout i listan över tangentbord, vilket innebär att du måste lägga till språket och sedan ta bort det igen, så försvinner det)

  Android 7:
  Gå till systeminställningar (kugghjulet på notifikationspanelen, eller bland apparna) > Språk och inmatning (?????) > Välj det tangentbord du använder > /här kommer det vara olika från tangentbord till tangentbord, så detta kommer följa Gboard/ > Språk > Lägg till tangentbord > Hitta och välj svenska i listan > Lägg till

  Om du har onödiga tangentbord i listan över tangentbord, så kan du trycka på +Hantera tangentbord, sedan bocka av de tangentbord du inte vill ska visas.
Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...

Innehåll