• Bumpisen

    Present till dagisfröknarna ?

    Jag undrar om ni tänker ge fröknarna på dagis någon
    present e.l när era barn går på jullov ?

  • Svar på tråden Present till dagisfröknarna ?
  • smakis

    Åh jag är så trött på allt man ska göra över jul. Allt man ska engagera sig i som förälder, presenter, julbasar, julfest, lucia...baka, handarbeta. Orkar inte med det just nu och då blir man en otroligt dålig förälder för det!

  • MariaNJ

    klart att inte alla ger pengar, men en del. Kanske for att jag bor i NY o jobbar som larare som jag tanker pa vad vi uppskattar. Det ar ju annorlunda i sverige, men ett presentkort till alla funkar val? Spa, Ahlens tex? Om alla foraldrar gar ihop sa blir det ju en bra summa till varje froken. Sjalvklart ar det tanken som raknas, men om jag talar for mig sjalv och mina kollegor sa ar en "bonus" alltid uppskattat!

  • Suri
    smakis skrev 2007-12-04 20:25:33 följande:
    Åh jag är så trött på allt man ska göra över jul. Allt man ska engagera sig i som förälder, presenter, julbasar, julfest, lucia...baka, handarbeta. Orkar inte med det just nu och då blir man en otroligt dålig förälder för det!
    Nääädå!!!

    Det är helt ok att skita i allt man inte orkar. Även i att ge sina fröknar en present.
    one people, one nation, one destiny
  • 2bmamma

    I år får det bli varsin mysig fleecefilt att sitta och gosa i farmför brasan eller nåt! Fanns billiga och fina på Rusta. Har inte råd med ngt stort och dyrt då vi har 7 st att handla till... Tidigare har vi gett chokladask, blommor, böcker, trädgårsdprydnad osv.

  • Lillknoppen2

    Hur mycket skramlar ni då per barn till fröknarnas present? På vårt dagis är det 50 spänn per barn, det är lite mycket tycker jag. Tror det ligger på 10-15 kr per barn på det dagiset där min mamma jobbar.

  • 2bmamma

    Vi skramlar inte utan vi ger på eget bevåg (vet själv hur enormt uppskattat det är!!). Orkar inte dra igång ngn insamling och jaga föräldrar som inte betalar osv. Fleecefiltarna kostade 39:-/st och det är max vad jag vill betala.

  • nelly 1

    till sommaravslutningen så mailade jag alla föräldrar och undrade om intresse fanns och då samlade vi 40kr/barn och dom som var med och samlade var även dom barn som stod på korten sen
    ...elakt kanske men det är ALLTID samma som "bara ska vara med"
    På så sätt slapp jag tjata

    Andra år har vi köpt helt själva och så blir det även nu till jul

  • Sacha81

    Vi förskollärare håller ihop haha!  Tycker inte det är nå märkligt att få vin, vi tycker väl också om ett glas framför tv:n på fredagskvällen!


    Suri skrev 2007-12-04 20:24:15 följande:
    Är förskollärare och har fått både vin och champagne av barn (föräldrar) som "vet" att fröken behöver koppla av ordentligt  på lovet... Uppskattar det verkligen!Har själv köpt vin till mina barns fröknar. Tycker absolut inte att det är konstigt, varför skulle det vara det?Köp en flaska glögg då?
    *Mamma till sötaste Jesper född 2007-02-26*
Svar på tråden Present till dagisfröknarna ?