• Äldre 6 Dec 21:57
    24073 visningar
    174 svar
    174
    24073

    Toplistan på dumma kommentarer 2

    Eftersom den gamla tråden stängs nu så skapar jag en ny där vi kan fortsätta att skriva ner och dela med oss av allt trams som männiksor i vår omgivning spyr ur sig om våra änglabarn...

    Vill också passa på att säga att alla ni änglaföräldrar är fantastiska!

    Den gamla tråden...
    www.familjeliv.se/Forum-10-211/m24663644.html


    Rebecca med ängeln Aaron www.famronnquist.se
    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2007-12-30 13:45:31:
    För att ge lite klarheter angående trådens syfte:

    Det har varit många vilda diskussioner här inne om hur knäppa och egoistiska vi änglaföräldrar är kontra hur knäppa och elaka utomstående är... Många verkar vilja skriva här och tala om för oss hur välmenande dessa kommentarer egentligen är och att vi ska ha förståelse för hur svårt det är att möta någon i stor sorg. Vi VET att majoriteten av kommentarerna är välmenande och vi VET att det är svårt att möta människor i sorg. MEN det är lika sårande för det! Tanken med denna tråd är att vi ska kunna spotta ur oss de dumma kommentarerna i en dumbrun så att vi ska kunna "glömma" dem. Ett väldigt bra sätt att avreagera sig på är nämligen att skriva ned sina känslor!

    Det blir då väldigt jobbigt att höra hur välmenande kommentarerna egentligen är! Jag ska nu dra ett väldigt konstigt och knepigt exempel: Kajsa 3 år kommer hem från dagis och har med sig en tecknig hon gjort med fingerfärg. Mamma och pappa blir stormförtjusta och berömmer Kajsa för den fina teckningen. De sätter upp den på kylskåpet. Samma kväll när mamma och pappa donar i köket kommer Kajsa att tänka på hur glada mamma och pappa blivit för hennes fingerfärgsteckning. Hon tar fram sin burkar med fingerfärg och målar på vardagsrumsväggen, golvet och hela sig själv. Mamma och pappa blev ju sååå glada för teckningen, vad ska de då inte bli för en väggmålning? När mamma och pappa upptäcker Kajsas "konst" blir de jätte arga! Kajsa kan inte för sitt liv förstå varför, hon gjorde det ju av välmening...

    Även om kommentarerna är av välmening så känns det lite som att omgivningen målar på våra vardagsrumsväggar. Att då sedan få höra att vi ska ha förståelse för det (när omgivningen INTE har förståelse för vår sorg) gör att man blir extra sårad! Kajsa målade på väggen för att göra mamma och pappa glada... Men fick skäll i alla fall. Många i min närhet och folk jag inte ens känner "målar på min vägg", men jag får inte vara arg och ledsen för det...?

    Hoppas att detta knasiga exempel kan ge en liten bild om hur i alla fall jag känner när dessa diskussioner blommar upp.
  • Svar på tråden Toplistan på dumma kommentarer 2
  • Berber
    Äldre 7 Dec 08:28
    #1

    Ok, först ut

    "De kanske bara kom för att säga att de inte kunde stanna" (4 dagar efter att barnen föddes och dog)

    "Om du delade min tro skulle det bli lättare för dig, för då skulle du kunna känna att det fanns en mening med det" (samma person i samma samtal)

    "Du får inte gräva ner dig, det är bara att glömma och gå vidare." (två veckor efter) "Tänk på det som ett missfall. Var glad att barnen fick dö, för tänk om de hade blivit handikappade - du vill ju inte ha handikappade barn!" (Nej, bevare mig - mycket hellre två barn som bara är aska!!) "Fast jag förstår hur du känner för jag fick nästan missfall i tredje månaden en gång." (Ja men då så, då vet du ju precis hur det känns att se sina två små nyfödda långsamt kvävas till döds medan läkarteamet packar ihop och går hem för kvällen.) "Du måste tänka att allt skedde för det bästa, du måste vara som Pollyanna."
    - Och det är bara ett axplock av vad den här människan hann häva ur sig innan jag lyckades få stopp på henne och kunde ta mig ut ur rummet.

  • NPD
    Äldre 7 Dec 09:12
    #2

    Ja ni änglaföräldrar är helt fantastiska, finns inte i ord hur mycket jag beundrar er.

  • Froggi­s76
    Äldre 7 Dec 09:24
    #3

    När jag förlorade min Robin i v 27 för snart 6 år sedan och kom hem från sjukhuset så visade vi bilder på honom för våra grannar, som tittade på bilderna och utbrast "Men usch, har Ni tagit kort på honom?"
    Måste tillägga att han såg inte det minsta annorlunda ut mer än att han var liten, men perfekt!!!

  • barabe­cka
    Äldre 9 Dec 14:46
    #4
    Froggis76 skrev 2007-12-07 09:24:16 följande:
    När jag förlorade min Robin i v 27 för snart 6 år sedan och kom hem från sjukhuset så visade vi bilder på honom för våra grannar, som tittade på bilderna och utbrast "Men usch, har Ni tagit kort på honom?"Måste tillägga att han såg inte det minsta annorlunda ut mer än att han var liten, men perfekt!!!
    URSH!! vilken kommentar, klart man tar kort på sitt barn som minne!! STYRKEKRAMAR!!!!
  • vettan
    Äldre 9 Dec 15:09
    #5

    jag visade min granne kort på min ängladotter ronja.... en fotograf tog jätte fina bilder o hon sa bara!!!! Me herre gud.... inte var hon vacker heller=( förstår inte vad det är du tycker är fint med det där=( HÄXA!!!!!!

  • Äldre 9 Dec 15:18
    #6
    vettan skrev 2007-12-09 15:09:02 följande:
    jag visade min granne kort på min ängladotter ronja.... en fotograf tog jätte fina bilder o hon sa bara!!!! Me herre gud.... inte var hon vacker heller=( förstår inte vad det är du tycker är fint med det där=( HÄXA!!!!!!
    HÄXA var verkligen rätt ord! Hoppas nästan att hon ramlar och bryter benet... Vilken jäla människa! FY! Åh vad arg jag blir!
    Rebecca med ängeln Aaron www.famronnquist.se
  • Berber
    Äldre 9 Dec 21:09
    #7

    Fy vilken vidrig granne!!

    Min svärmors granne och väninna ville först inte titta på korten alls. Då sa svärmor "Nähä, varför inte det då? Jag har ju alltid tittat på korten på dina barnbarn". Och det bet på tanten.

    Nu har jag själv en kompis som jag känt hela livet som inte vill titta på våra bilder. Kan inte låta bli att undra hur hon skulle känt om jag vägrat titta på hennes dotter när hon föddes. Och kan inte låta bli att tycka att orden om att "jag önskar så att det fanns något jag kunde göra för dig" ekar ganska tomt om man sen inte ens är beredd att titta på några foton.

  • Äldre 9 Dec 21:28
    #8
    Berber skrev 2007-12-09 21:09:03 följande:
    Fy vilken vidrig granne!!Min svärmors granne och väninna ville först inte titta på korten alls. Då sa svärmor "Nähä, varför inte det då? Jag har ju alltid tittat på korten på dina barnbarn". Och det bet på tanten.Nu har jag själv en kompis som jag känt hela livet som inte vill titta på våra bilder. Kan inte låta bli att undra hur hon skulle känt om jag vägrat titta på hennes dotter när hon föddes. Och kan inte låta bli att tycka att orden om att "jag önskar så att det fanns något jag kunde göra för dig" ekar ganska tomt om man sen inte ens är beredd att titta på några foton.
    Jag har massor av foton framme på Aaron här hemma. Både med tumören övertäckt och när den inte är det. Folk har just inget val än att se honom... Kanske lite fräckt av mig kan nog vissa tycka, men det är ju mitt hem och jag måste ju få ha bilder framme på mitt barn.
    Rebecca med ängeln Aaron www.famronnquist.se
  • Mamma Åsa
    Äldre 9 Dec 22:55
    #9

      4 veckor efter födeseln av vår son  var vi i en djur affär och köpte akvarium.. står i kassan tillsamans med min dotter då 14 år gammal brevid mig och min man betalade varorna .
    Tjejen i kassan utbrister då å tittar på mig.. Jasså de är en liten "Sladdis" på gång ser jag...(Jag hade ju magen kvar ett tag) blev så otroligt ledsen och sa .. ja vi hade ju en sladdis i magen mn han DOG för 4 veckor sedan i fullgången tid....
    Kvinnan vart alldeles gråtfärdig å bad om ursäkt...
    ÅHHH vad ledsen och arg jag vart...Hoppas att denna människa nu lär sig att inte ställa frågor till okända människor om sådant.....Jag kunde ju vara super kraftig som person oxå.. neää blää men man lär sig genom de tunga hur människor uttrycker sig.....

  • britte
    Äldre 10 Dec 10:43
    #10

    hej. Ja, man kan ju undra vad det är för människor man har omkring sej!Hur kan man spy ur sej såna kommentarer? Fattar inte. Blir bara arg och ledsen. Vinterkramar till er alla.

Svar på tråden Toplistan på dumma kommentarer 2