• Lyckok­att
    Äldre 13 Dec 15:23
    31685 visningar
    78 svar
    78
    31685

    Ivf när man fyllt 40

    Vi ska välja Ivf-klinik. Svårt eftersom klinikerna har tillgång till olika typer av behandling. Vi tar tacksamt emot erfarenheter och synpunkter kring vilka faktorer som är viktiga när man fyllt 40.

    Funderingarna gäller möjlighet till:
    Menopur
    Assisted hatching
    Långtidsodling
    Kanske det finns andra saker som är lika viktiga att ta hänsyn till?

  • Svar på tråden Ivf när man fyllt 40
  • Jojjan­n
    Äldre 14 Dec 02:18
    #1

    Har gjort IVF i USA och här ser det lite annorlunda ut och känner inte till hur det ser ut i Sverige. Men det är nog bra att välja en klinik som har störst bredd när det gäller olika protokoll och att de är öppna för att individanpassa. Har precis fyllt 40 och gjorde IVF i början på hösten och använde då menopur, assisted hatching och eftersom vi hade många embryon, långtidsodling och är nu i v. 15. Har iofs gjort assisted hatching vid alla IVF försök. Första gången var jag 36 (har ett par tvillingar som resultat av första vändan).

  • Lyckop­rinses­san
    Äldre 14 Dec 15:07
    #2

    Jag tror att Falun skulle kunna motsvara det du vill ha.

    Fertilitetskliniken använder inte Menopur utan hellre Gonal-F

    Dock krävs nog minst 4-5 befruktade ägg för att de ska långtidsodla...

  • Gabrie­la
    Äldre 14 Dec 15:16
    #3

    Jag är 40 och har i höst gjort en IVF som slutade i missfall och nyligen en till som lett till en graviditet.

    Har gjort mina behandlingar i Falun.

    Första omgången med endast Gonal-F vilket resulterade i endast två ägg. Andra gången en kombination av Gonal-F och Menopur vilket ledde till 12 ägg varav 10 blev befruktade. Jag fick två tillbaka på odlingsdag 3 och resterande långtidsodlades och gav till sist två embryon till frysen.

  • Lyckop­rinses­san
    Äldre 14 Dec 15:22
    #4
    Gabriela skrev 2007-12-14 15:16:31 följande:
    Jag är 40 och har i höst gjort en IVF som slutade i missfall och nyligen en till som lett till en graviditet. Har gjort mina behandlingar i Falun.Första omgången med endast Gonal-F vilket resulterade i endast två ägg. Andra gången en kombination av Gonal-F och Menopur vilket ledde till 12 ägg varav 10 blev befruktade. Jag fick två tillbaka på odlingsdag 3 och resterande långtidsodlades och gav till sist två embryon till frysen.
    Blev du nedreglerad?, dvs gjorde du långa eller korta protokollet?
  • Gabrie­la
    Äldre 14 Dec 15:24
    #5

    Jag gjorde det långa båda gångerna. Nedreglering med Synarela nässpray.

  • Lyckop­rinses­san
    Äldre 14 Dec 15:27
    #6

    Jag gjorde ett IVF i juni som tyvärr blev negativt.
    Långa med Suprecur och sedan Gonal-F
    Svarade dåligt och fick endast ett ägg...
    Detta var på Carlanderska i Göteborg, funderar nu på Falun...
    Tror att Menopur och korta kanske skulle funka bättre för mig.

  • Gabrie­la
    Äldre 14 Dec 15:44
    #7

    Eftersom jag svarade dåligt på endast Gonal-F så bestämdes det inför försökt nr 2 att jag skulle kombinera Menopur med Gonal-F. Tror att det var kombinationen som gjorde susen. Ska också lägga till att jag har alldrig mått bättre psykiskt än jag gjorde under tiden jag sprutade med båda preparaten. I vanliga fall har jag svår PMS och lider av mina humörsvängningar. Min man kommenterade dessutom att jag var på sånt fantastiskt humör, hela tiden.

  • Lyckop­rinses­san
    Äldre 14 Dec 15:49
    #8

    Sedan jag började med akupunktur har min PMS försvunnit helt. Min man tycker att jag blivit en helt annan person, glad och harmonisk...

  • Äldre 14 Dec 16:00
    #9

    Gabriela: Jag svarade också oerhört dåligt med enbart Gonal-F. Min doktor har pratat om Menopur och KORTA metoden, däremot aldrig om Menopur och LÅNGA metoden. Vilka doser har du provat med vid dina olika försök?

  • Gabrie­la
    Äldre 14 Dec 16:42
    #10

    som jag förstår det är det nedreglering eller ej när man pratar om långa vs korta metoden. Jag har alltså gjort den långa båda gångerna. Sprayat med Synarela till proverna visat att jag varit nedreglerat. Sedan har jag, nu senaste gången, sprutat med menopus 150 IE/dag i 9 dagar och Gonal-F 300 IE/dag i 11 dagar.

Svar på tråden Ivf när man fyllt 40