• tidskriftssamlaren

    Hinnsäcken tom...vänta på blödning eller vad?

    "Det här ser inte bra ut", sa läkaren när jag idag gjorde ul. Hon kunde inte se något foster i säcken. Sen var jag i en dimma och jag minns inte riktigt helt vad som sas. Men att vänta på en blödning...? Och lite synd att det här kom precis i jultider, men att det inte gick att göra något åt.

    Jag tog nåt prov för att kolla graviditetshormon i blodet. Ska ta ett nytt test på måndag för att se om det är stigande eller sjunkande. Om det är stigande...vad händer då? Betyder det att kroppen inte insett ännu att det inte ska bli något barn och ändå fortsätter förbereda sig för det? Och vad innebär det för mig?

    Att gå och vänta på en blödning känns grymt. När kommer den? Och tänk om jag måste skrapas....vad innebär det egentligen. Läkaren sa att det var det sämsta alternativet.

    Känner mig förvirrad. Jag var bara i 7e veckan, så jag borde ha varit mer beredd. Men ändå...i morse trodde jag att jag var en gravid kvinna. Några timmar senare var läget ett annat. Vad händer med mig nu? Ska jag måsta gå och vänta på en blödning??? Finns det inte mediciner att ta för att snabba på processen?


    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2007-12-20 18:47:28:
    Känner mig i skrivande stund livrädd. Ingenting är som det ska. Först sjönk hcg, nu har det plötsligt ökat markant. Från 10 000 till 30 000 på tre dagar. Graviditeten är inte normal. Något är konstigt och ska undersökas efter skarpning. Finns inget foster. Hinnsäcken har växt. Nu är jag hemma på "permission", fick gå hem från gynakuten och ska tillbaka imorgon 20/12 för skrapning.
  • Svar på tråden Hinnsäcken tom...vänta på blödning eller vad?
  • Mijjo

    låter ju inte speciellt roligt,,så synd.
    Men är du riktigt säker på att du verkligen är i v 7?
    det har ju hänt fler än en gång inget syns första gången pga just att man faktiskt inte gått så långt som man tror..sa dom inget om att komma om typ en vecka och kolla igen??

  • Wiken

    Samma hände mig. Blödde pyttelite , blev såklart jätteorolig. Åkte akut in till KK och fick ett ul. Läkaren såg ingenting och sa till mig att gå hem och vänta på en blödning. Fick ny tid för att vara helt säker och när jag kommer 2:a gången så tickade hjärtat.
    Hoppas det kommer gå bra för dig.

  • tidskriftssamlaren

    Jo...jag tror att hon kanske sa det. Men jag var så koncentrerad på att inte börja gråta...av någon sjuk anledning som jag inte förstår just nu. Jag bara satt och låtsades hänga med i det hon sa. Fast jag inte alls gjorde det.

    Jag har fått en tid hos henne igen om en vecka. Men eftersom hon pratade om missfall, skrapning, vänta på blödning och så vidare så kändes det som att det var ändå det det handlade om.

    Och med tanke på att jag har problem med sköldkörtelhormon-värdet, vilket i sig ökar risken för missfall...så känns det inte som att jag har något hopp. Näe, det har jag inte alls, även om mitt hjärta nu sög tag i mig pga det du skrev Mijjo. Jag tror faktiskt inte att det finns något där. Har inte haft så mycket symtom...varit lite orolig pga det, men det har släppt eftersom jag senaste dagarna fått väldigt ömma bröst. Typiskt...när man börjar känna sig lugn....då kommer stormen. Gråter

  • tidskriftssamlaren

    Oj, Anvik. Hann inte se ditt svar också. Hjälp, det svindlar vid tanken. Jag ska inte ta ut något i förskott alltså. Huuu, vad jobbigt att vänta en vecka nu.

  • Mijjo

    alltså jag har gjort många vul och hur många dagar exakt har du gått? låt oss säga att du är i v 6+3 dvs 3 dagar in i v 7,då vet jag MÅNGA som inte sett nånting på vul och trott såklart att det är tomt/missfall..men en vecka senare så har man tom sett hjärtat slå.. du kan ju söka här på familjeliv och läsa andra trådar så kan du ju se hur vanligt det faktiskt är,,,

  • tidskriftssamlaren

    Jag är exakt i v 6+3.  (Om det stämmer enligt mina egna beräkningar). Jag läser gärna fler trådar kring detta, vet inte riktigt vad jag ska söka efter bara. Men jag sitter där jag sitter. Ska hämta mig en macka, sen ska jag ögna mig igenom tråd efter tråd.

    Min kille tycker nog dock inte det är så smart att gå in i detta, utan det är bättre att vänta och se, annars blir det ytterligare en besvikelse. Det är säkert så. Men, va f-n, det är inte bara att vända från en situtation till en annan och jag är jättetacksam för raderna som skrivs här. Det är nog så att ett litet hopp har tänts igen. Jag är trots allt glad för det. Tack.

  • MammasÄlsklingar

    du .. ta det lungt andas.. jätte vanligt att det inte syns på vul .
    Lika för mig båda grav ..

  • Mijjo

    jag pratade häromkvällen med överläkaren på Kvinnokliniken här, och han uppmärksammade mig på att ägget faktiskt inte alls alltid fäster i livmodern efter ca 3-7 dagar som det står överallt,ägget kan "simma" runt i livmodern för att hitta den perfekta platsen upp till 10 dagar!
    Alltså även jag har alltid trott att efter en vecka ja då dör ägget,,men inte alls behöver det vara så!
    Det kan ju förklara varför jag alltid blir framflyttad på stora UL med 14 dagar,även om jag vet 100% när jag haft ägglossning.
    Så JAG tror att vid nästa vul kommer du att se nått !

  • tidskriftssamlaren

    Till er som skrivit:

                       

    (Nu ska jag försöka andas lite.....)
     

  • Knoppisar

    Vill bara lägga till min historia. Jag var i på vul i v7+4 och läkaren såg bara en hinnsäck. Han sa att det var en sk ofostrig graviditet och jag fick tid för skrapning två veckor senare. När jag kom dit gjordes ett vul till och då var det minnsan ett pyre med tickande hjärta där Jag blev flyttad 3 dagar bara så det var ju ganska rätt i tid också. Håller tummarna för dig!

Svar på tråden Hinnsäcken tom...vänta på blödning eller vad?