• TuvaLi

    Har du Fibromyalgi eller liknande Diagnos?

    Hej!
    Tänkte starta en tråd för oss som lever med ständig smärta i muskler o leder, som väntar på en diagnos eller redan har fått en diagnos.

    Är en 2-barns mamma på 30 år, som levt med ständig smärta under 7 års tid. Är nu remitterad till smärtrehab och har nu en stor förhoppning om att få ett namn på det som drabbat mig. min läkare har talat om Fibromyalgi, vilket stämmer väldigt bra in på mig, förutom att jag ej är testad för de sk. Triggerpunkterna.

    Hoppas att det finns fler därute som känner igen sig i min historia, som kanske t.o.m som jag är mammaledig. (är hemma med den yngste som nu är snart 9 månader) Som oxå känner hur otroligt påfrestande det kan vara att vara mamma o ha så ont, och ändå vara tvungen att orka med en vardag, med blöjbyten, ständig sömnbrist (trots en underbar man) och tidiga mornar.

    Själv äter jag dagligen smärtstillande medicin, Tramadol / Tradolan i kombination med alvedon. Min dröm är ju naturligtvis att må så bra att jag kan lägga undan värktabletterna.

    Känner du igen dig, vill du oxå ha ngn att bolla tankar och känslor med? Vill du oxå dela med dig av ditt liv.

    Välkommen till tråden för oss som alltid har ont!

    Här är några av oss som hänger här!
    TuvaLi (TS)
    Ulrika
    Petra i Kattland
    Molly7272
    Lakrits
    CissLalia
    Chantelle
    Bellyboo
    Tjorvan
    Kimpossible
    Annapanna1975
    Morotsmamman

    Uppdatering
    TuvaLi (TS)
    Morotsmamman
    CissiLalia
    Molly7272
    Fru U
    Annapanna 1975
    Nybliven lappjänta
    Lakrits
    Kimpossible
    Mawan
    Alsephine
    Gosan2
    Vivaldi
    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2007-12-26 05:19:37:
    TuvaLi (TS):
    30 år, 2 barn 9år/1år. Endometrios, Utredd på smärtklinik efter ca 7 års ständig värk. Diagnos: "Pain Disorder", generaliserad smärta samt överrörlighet i vissa leder o ligament.

    Fru U:
    crohns sjukdom, endometrios, reumatisk värk och/eller fibro

    NiXxI:
    32 år och två döttrar på 10½ respektive 1½ år.
    Diagnos "allmän ledvärk" sedan 2001, haft värk sedan 1998. Tror själv numera Fibromyalgi. Får se

    stardust:
    29 år, 2 barn 3½ och 1 ½ år. Fick diagnosen fibromyalgi för 3 år sen men har haft värk i kroppen sen jag var 9 år.

    Disan:
    24 år, 1 barn född 070620. Fick diagnosen Sjögrens syndrom vintern 2005/2006, men har haft värk och symtom sedan 9 års ålder. Överrörliga leder och en ryggkota för mycket.

    Razorblade Romance:
    Utredd på reumatologen efter svår värk i ca 7 år.Diagnos:Fibromyalgi 18 av 18 punkter.Har 4 barn.16..7..5 och 10 månader.

    Annapanna1975:
    32 år, inga barn (ännu), diagnos fibromyalgi (16 av 18 punkter) och IBS.

    Kimpossible: 40 år, 2 söner 11 & 5 år, gift m Ä 33 år. Fibromyalgidiagnos sedan -99.

    Lakrits:
    34 år, mamma till 5 killar(14 år, 13 år, tvillingar 9 år, minstingen 7 månader)Diagnos: Fibromyalgi sedan 2001, samt IBS.

    Petra i Kattland:
    36 år, 2 barn Simon 14 år och Rasmus 8 mån (+2 änglar). Fibromyalgi sen 1993, fick diagnos 1998, och sjukpension 2000.

    Plumpa:
    38 år, 2 barn, 14 och 11 år, Fibro diagnos 2007 (april, sjukers 50 %, jobbar 50 %

    CissiLalia:
    22år diagnos som ställdes sommaren 07 =symptom som vid fibromyalgi...kämpar för att få en riktig fastställd diagnos.
    inga barn och planerar inga.
  • Svar på tråden Har du Fibromyalgi eller liknande Diagnos?
  • Lakrits
    Annapanna1975 skrev 2007-12-20 20:37:39 följande:
    Lakrits,det med sorg känner jag igen. Kan säga att för några år sedan, när jag läste beteendevetenskap, läste jag en bok som heter Kris och Utveckling, av Johan Cullberg. När jag läste kapitlet om ålderdomens sorg insåg jag att det var det jag gick igenom. För en livslång sjukdom handlar inte om att hantera att man fått en sjukdom, som att bryta benet, som läker efter ett tag. Det handlar om sorgen att man förlorat sin kropp, sina möjligheter, FÖR RESTEN AV LIVET. Då först kunde jag förstå varför sorgen var så djup, så smärtsam, varför sorgearbetet tog så lång tid...Kram på er alla!
    Ja, precis så är det ju!! En enorm sorg!!
    Jag tror med handen på hjärtat inte att jag accepterat till fullo att jag har fibro och det är 5 långa år sedan jag fick min dom!
    Många månader efter jag fick min diagnos, började jag fundera i banor som; jag har lurat hela sjukvården, jag har inte fibro....Läkaren som gav mig diagnosen kan säkert inte sitt jobb, han var nog stressad just den dagen och plockade en lämplig diagnos, jag inbillar mig säkert bara att jag har värk i hela kroppen osvosvosvosv.. Helt sjuka tankar, men säkert väldigt vanliga när man går igenom en kris och sorg över att ha en kronisk sjukdom.
    Jag glömmer aldrig den dagen jag fick diagnosen. Min mamma sa under min utredningstid-vad som helst bara det inte är fibro(hon har det nämligen själv).. När läkaren berättat att det var det, lämnade jag mottagningen och skulle helt normalt gå ut och handla julklappar till mina barn. Det var 19 dec 2002.
    Det var fullt med folk som vanligt i juletider och jag tittade på folk som jag mötte och blev förvånad att livet gick vidare som vanligt. Folk gick och småpratade med varandra och stressade vidare, jag gick i min egen värld och fattade INGET!
    Det blev inga julklappar den dagen. Landade hemma efter ett planlöst vandrande på stan i 3 timmar.. Då kom tårarna! Tror jag grät mig igenom hela jul och det enda jag kunde känna mitt i alla andras julglädje var en tomhet större än jag någonsin känt.
    Kramar om er alla på tråden!
  • Annapanna1975

    Det första jag gjorde när jag fått min diagnos var att ringa min dåvarande pojkvän och fråga honom om han ville vara kvar eller dra vidare... Klart att han ville vara kvar (i förhållandet, vi är nu gifta sedan 2,5 år) men jag hade störtdåligt samvete över att "förstöra hans liv", tänkte att han kunde ha haft det så mycket bättre med någon annan... Tack och lov har han aldrig tänkt så...

  • zionsmormor
    Annapanna1975 skrev 2007-12-21 08:36:51 följande:
    Det första jag gjorde när jag fått min diagnos var att ringa min dåvarande pojkvän och fråga honom om han ville vara kvar eller dra vidare... Klart att han ville vara kvar (i förhållandet, vi är nu gifta sedan 2,5 år) men jag hade störtdåligt samvete över att "förstöra hans liv", tänkte att han kunde ha haft det så mycket bättre med någon annan... Tack och lov har han aldrig tänkt så...
    Hej Så väl jag känner i gen mig.
    Jag blev änka för 4 år sedan ,och träffade en man som jag tyckte mycket om.
    Han var snäll snygg hjälpsam ja allt en man skall ha.
    Och vi umgicks lite tills han sa att han älskade mig och frågade om jag hade samma känslor för honom.
    Men jag svarade inte, efter ett tag talade jag om att jag inte ville svara pga jag var sjuk i bla fibro men också har hjärtbesvär och lite annat.
    Och att jag inte ville lasta honom med det ,då säger denna underbara man "det gör inget jag bär dig när du inte kan gå"
    Så det var ju bara att fånga han fort som attan innan någon annan fick fatt i han.
    Och nu är jag super lycklig.
  • JuliaåRonjasmammis
    zionsmormor skrev 2007-12-21 12:20:25 följande:
    Hej Så väl jag känner i gen mig.Jag blev änka för 4 år sedan ,och träffade en man som jag tyckte mycket om. Han var snäll snygg hjälpsam ja allt en man skall ha.Och vi umgicks lite tills han sa att han älskade mig och frågade om jag hade samma känslor för honom.Men jag svarade inte, efter ett tag talade jag om att jag inte ville svara pga jag var sjuk i bla fibro men också har hjärtbesvär och lite annat.Och att jag inte ville lasta honom med det ,då säger denna underbara man "det gör inget jag bär dig när du inte kan gå"Så det var ju bara att fånga han fort som attan innan någon annan fick fatt i han.Och nu är jag super lycklig.

    Annapanna & Zionsmormor; snyftar lite och torkar en tår när jag läser!! Vilken tur att det finns de som står ut med oss och vår gräsliga fibro!!


    Ha en skön fredagskväll och FÖRSÖK (lätt att säga...) att inte stressa så mycket, det blir jul i alla fall! Varma kramar/Kim


    Kim & tomtenissarna har fullt upp!
  • Annapanna1975

    Hej tjejer!
    Nu har jag julpyntat lite, med Carola i bakgrunden...
    Det känns kul och äntligen "juligt".

    Hade egentligen tänkt baka bröd oxå, men... jag skiter i det!

    Ha det gott, tjejer, och om jag skulle missa det:

    GOD JUL OCH GOTT NYTT ÅR!

  • Disan

    Ja, goa karlar är viktigt!!

    Min karl brukar också säga att han skall bära min när reumatismen blir svår... Han hörde det i ngn film från början, men anamade det fort, fort! Idag sade han att han tycker att jag är så stark som inte klagar så mkt, jag bara skrattade, INTE KLAGAR???? Men han tycker inte det, inte med tanke på att jag har rätt till att klaga hur mkt jag vill, eftersom jag faktiskt har ont hela tiden...

    Go karl, som sagt... Han ställer alltid upp!

  • Lakrits
    Annapanna1975 skrev 2007-12-21 19:27:48 följande:
    Hej tjejer!Nu har jag julpyntat lite, med Carola i bakgrunden... Det känns kul och äntligen "juligt".Hade egentligen tänkt baka bröd oxå, men... jag skiter i det!Ha det gott, tjejer, och om jag skulle missa det:GOD JUL OCH GOTT NYTT ÅR!
    GOD JUL OCH GOTT NYTT ÅR till dig också Annapanna!! Det gjorde du rätt i, som struntade i bakningen.. Det finns jättefina och GOTT bröd i affären som någon som orkar med har gjort.
    Det blir en Light jul för vår familj i år. Har inte orkat med all bakning och måsten hit å dit. Varit illa i värken sista dagarna.. och faktiskt så känns det helt ok när jag kikar in i skafferiet och ser alla köpes kakor. I år ska vi lägga krutet på att umgås och bara vara. Inte stressa runt till kl 15 på julafton, då man sätter sig framför kalle och somnar av utmattning...
    Ha en underbar kväll alla töser!
  • CissiLalia

    jag önskar jag hade ont iställer för att bara vara ledsen hela tiden

    just nu har jag knappt ont alls...bara lite här å där...inge märkvärdigt..men jag är så ledsen å gråter nästan hela tiden å de tär på vårat förhållande för min man tror ju att de e han som gör fel....

    men jag vet inte vad de beror på egentligen..jag vill hellre ha ont för den smärtan kan dämpas

  • Annapanna1975

    Cicci,
    jag vet inte, men du kanske bara är trött? Jag blir alltid gråtig när jag egentligen behöver varva ner och sova mera. Och nu till jul är det lätt att man går på högvarv hela tiden.

  • CissiLalia
    Annapanna1975 skrev 2007-12-22 00:11:04 följande:
    Cicci,jag vet inte, men du kanske bara är trött? Jag blir alltid gråtig när jag egentligen behöver varva ner och sova mera. Och nu till jul är det lätt att man går på högvarv hela tiden.
    ja kanske de...känns lite bättre efter inatt...sov rikitgt dåligt fram till femtiden när jag bestämde mej för att ta mina mirtazapin då sov jag till nu klockan elva..känns lite bättre fakriskt att få sova ur sej..kanske bara e stressad å trött...
Svar på tråden Har du Fibromyalgi eller liknande Diagnos?