• TuvaLi

    Har du Fibromyalgi eller liknande Diagnos?

    Hej!
    Tänkte starta en tråd för oss som lever med ständig smärta i muskler o leder, som väntar på en diagnos eller redan har fått en diagnos.

    Är en 2-barns mamma på 30 år, som levt med ständig smärta under 7 års tid. Är nu remitterad till smärtrehab och har nu en stor förhoppning om att få ett namn på det som drabbat mig. min läkare har talat om Fibromyalgi, vilket stämmer väldigt bra in på mig, förutom att jag ej är testad för de sk. Triggerpunkterna.

    Hoppas att det finns fler därute som känner igen sig i min historia, som kanske t.o.m som jag är mammaledig. (är hemma med den yngste som nu är snart 9 månader) Som oxå känner hur otroligt påfrestande det kan vara att vara mamma o ha så ont, och ändå vara tvungen att orka med en vardag, med blöjbyten, ständig sömnbrist (trots en underbar man) och tidiga mornar.

    Själv äter jag dagligen smärtstillande medicin, Tramadol / Tradolan i kombination med alvedon. Min dröm är ju naturligtvis att må så bra att jag kan lägga undan värktabletterna.

    Känner du igen dig, vill du oxå ha ngn att bolla tankar och känslor med? Vill du oxå dela med dig av ditt liv.

    Välkommen till tråden för oss som alltid har ont!

    Här är några av oss som hänger här!
    TuvaLi (TS)
    Ulrika
    Petra i Kattland
    Molly7272
    Lakrits
    CissLalia
    Chantelle
    Bellyboo
    Tjorvan
    Kimpossible
    Annapanna1975
    Morotsmamman

    Uppdatering
    TuvaLi (TS)
    Morotsmamman
    CissiLalia
    Molly7272
    Fru U
    Annapanna 1975
    Nybliven lappjänta
    Lakrits
    Kimpossible
    Mawan
    Alsephine
    Gosan2
    Vivaldi
    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2007-12-26 05:19:37:
    TuvaLi (TS):
    30 år, 2 barn 9år/1år. Endometrios, Utredd på smärtklinik efter ca 7 års ständig värk. Diagnos: "Pain Disorder", generaliserad smärta samt överrörlighet i vissa leder o ligament.

    Fru U:
    crohns sjukdom, endometrios, reumatisk värk och/eller fibro

    NiXxI:
    32 år och två döttrar på 10½ respektive 1½ år.
    Diagnos "allmän ledvärk" sedan 2001, haft värk sedan 1998. Tror själv numera Fibromyalgi. Får se

    stardust:
    29 år, 2 barn 3½ och 1 ½ år. Fick diagnosen fibromyalgi för 3 år sen men har haft värk i kroppen sen jag var 9 år.

    Disan:
    24 år, 1 barn född 070620. Fick diagnosen Sjögrens syndrom vintern 2005/2006, men har haft värk och symtom sedan 9 års ålder. Överrörliga leder och en ryggkota för mycket.

    Razorblade Romance:
    Utredd på reumatologen efter svår värk i ca 7 år.Diagnos:Fibromyalgi 18 av 18 punkter.Har 4 barn.16..7..5 och 10 månader.

    Annapanna1975:
    32 år, inga barn (ännu), diagnos fibromyalgi (16 av 18 punkter) och IBS.

    Kimpossible: 40 år, 2 söner 11 & 5 år, gift m Ä 33 år. Fibromyalgidiagnos sedan -99.

    Lakrits:
    34 år, mamma till 5 killar(14 år, 13 år, tvillingar 9 år, minstingen 7 månader)Diagnos: Fibromyalgi sedan 2001, samt IBS.

    Petra i Kattland:
    36 år, 2 barn Simon 14 år och Rasmus 8 mån (+2 änglar). Fibromyalgi sen 1993, fick diagnos 1998, och sjukpension 2000.

    Plumpa:
    38 år, 2 barn, 14 och 11 år, Fibro diagnos 2007 (april, sjukers 50 %, jobbar 50 %

    CissiLalia:
    22år diagnos som ställdes sommaren 07 =symptom som vid fibromyalgi...kämpar för att få en riktig fastställd diagnos.
    inga barn och planerar inga.
  • Svar på tråden Har du Fibromyalgi eller liknande Diagnos?
  • TuvaLi
    CissiLalia skrev 2007-12-21 23:03:14 följande:
    jag önskar jag hade ont iställer för att bara vara ledsen hela tidenjust nu har jag knappt ont alls...bara lite här å där...inge märkvärdigt..men jag är så ledsen å gråter nästan hela tiden å de tär på vårat förhållande för min man tror ju att de e han som gör fel....men jag vet inte vad de beror på egentligen..jag vill hellre ha ont för den smärtan kan dämpas

    Man måste inte alltid ha en "fysisk" anledning till att vara ledsen. Ibland bara måste man få  vara ledsen och nere. Det är ju dina känslor just nu och här och känslor ska man inte stänga av hur som helst.


    kanske är det som annapanna skriver, att du är trött och slut, vilket inte är så konstigt nu med tanke på alla julstress. Jag har inte heller mått så bra de senaste dagarna. idag är väl sådär.


    Jag vet inte om jag orkar fortsätta med tryptizolen, jag blir så vansinnigt trött morgonen efter! helt död! tar mig knappt upp!


    Vet ni, min man kom hem med en tempurmadrass i förrgår, en lånemadrass från en möbelbutik här i stan. Vi ska låna den tills på söndag. Och den är helt gudomlig att sova på, men kostar hela 5500 kr. Jag tycker inte att vi har råd, men men... vi får se. Jag har sovit grymt bra på den iaf!


    God jul på er alla!


    Ps, ska jag lägga ut listan i ts nu?

  • Lakrits

    Kikar in och önskar er alla på tråden en riktigt GOD JUL!!!
    Ta hand om varandra och passa på att njuta av julen också!
    Många kramar//Eva

  • zionsmormor

    Hej alla fibro tjejer
    Jag läste att det var någon som hade en madrass på prov.
    Jag har hittat en försäljare av madrasser som säljermycket till sjukhus bla.
    Och han har speciella madrasser för fibro.
    Dom är inte så dyra.Gå in på www.bericon.se.
    Dom kan skicka er prospekt och prislistor.
    Jag skall själv köpa en madrass därifrån. Eller inte jag utan min sambo skall köpa en till mig. Vi hörs.

  • JuliaåRonjasmammis

    Önskar er alla en god jul utan alltför mycket värk!!

    Ta hand om er! Julkramar/Kim


    Kim & tomtenissarna önskar god jul!!
  • Disan
     God Jul att i tråden! Är så glad att jag funnit er, det betyder mycket att få läsa om hur ni har det samt att ha en möjlighet till att få skriva av sig... Ta hand om er nu och försök att ta det så lugnt som det går..!!
  • TuvaLi
    Önskar er alla en jättehärlig  och God Jul!!!
    Zions mormor: det var jag som hade en tempur madrass på prov. Så tack för tipset och länken, ska kolla in deras madrasser!!!

    Disan: visst är det fantastiskt att vi har varandra. Hoppas vi fortsätter att hålla kontakten!

    Ta hand om varandra!
    Massor av kramizar från lilla jag!

    En extra kram till dig Cissi som känt dig så ledsen, tror att du kan behöva det!! *KRAM*

  • TuvaLi
    Hej alla ni,

    Hoppas ni fick en trevlig julafton. Vi firade julen hemma i år, och mina föräldrar, min mans föräldrar, min lilla syster med pojkvän va oxå här. Det var så trevligt! Vi hade så mycket god mat o vi får nog äta rester hela den här veckan haha!!

    Fick många fina julklappar, men det är som roligast när barnen får sina paket.

    Har haft ont i kroppen och på julafton hade jag sån huvudvärk att jag knappt fick i mig nån julmat. Men de andra åt o hade trevligt.

    Just nu värker det i mina ben, tog ingen värktablett igår o jag vaknade vid 03 inatt av att jag hade värk i benen. Har tillfälligt slutat med tryptizolen, det går inte nu när min man jobbar så mycket nätter. Jag blir helt död o tar mig knappt upp på morgonen. Och än mindre på natten när Isaac vaknar. Vad gör man?? Kanske börjar jag om till helgen och ser om det fungerar bättre. Vad tror ni??
    Varför funkade de första gången jag åt dem?? Men nu blir jag bara konstig av dem?

    Jag o C fick en jättehärlig massage olja i julklapp av min syster. Den luktar helt ljuvligt o igår innan han åkte till jobbet (jobbar natt i veckan) så fick jag en härlig rygg massage! Underbart!!

    Hur har ni haft det??
    kramar
  • Disan

    Tjolahej!!

    Min jul var jätteskön!! BabyRo fick massa paket, men det allra bästa var en gåstol från farmor och farfar, den är verkligen toppen!! SÅ fick hon böcker och kläder, alldeles perfekt. Jag fick lite pysselgrejer (ägnar mig ju åt scrapbooking) så jag är hur nöjd som helst!

    Nu känns det dock jobbigt. Ända sedan jag slutade amma har jag ju tagit mina värkisar igen. (Jag är supernojjig och skulle aldrig ta värkisar om det inte krisade: Tog det en gång under grav, Alvedon när jag hade hög feber och influensa... Annars står jag ut med smärtan så gott det går, även om det inte är lätt eller skoj, vill INTE riskera ngt när bebis är i magen. Sedan är det ju inte hälsosamt när de har kommit ut heller, det var en befrielse när man slutade amma och fick börja ta tabletterna igen!!!) Nu måste jag sluta med dem för ett tag... Jag skall genomföra en operation den 12 januari och får därför inte äta medicinerna två veckor innan, med tanke på att de skapar en ökad blödighet.

    Detta känns jättestressande och jag vet varken ut eller in. De nätter som jag testat att sova utan Voltaren har jag sovit som en gammal pottsork..! Jag får så ont i armarna och ryggen, framför allt.

    En sak är dock bra: Jag har äntligen kunnat sluta sova med tempurkudden mellan knäna!! Började med det under graviditeten, eftersom jag fick foglossning extremt tidigt. Har haft ont så här länge, men nu börjar det lugna ned sig!! Är bara såååå glad över det!! Hur hade ni andra det med foglossning under grav? Ni som har barn...

    TuvaLi: Vi tänkte också satsa på en tempur ngn gång... Men skall nog också kolla in den där länken. Även om madrasserna är för fibro pat, måste de väl också vara bra för oss med SS..? Annars blir det tempur! När som helst när vi är rika! Hahahahaha!!!

  • TuvaLi

    Disan: ja tempur madrassen var som att sova på moln. Har nog aldrig sovit så skönt i hela mitt liv! Hur man än låg så va det jätteskönt!! Men de är så dyra, vi måste nog spara ett tag först.


    Du frågade hur vi andra (med barn) haft det under grav med foglossning. Med min dotter så fick jag foglossning i v.18 tror jag och jag blev sjukskriven för det i v.20. Kunde knappt gå. Nu när jag väntade sonen hade jag väldigt ont hela tiden och blev sjukriven från v.14 och i v.20 fick jag kryckor och rådet att låna en rullstol när vi skulle på längre utflykter. Men jag ville inte sitta i rullstol så jag hämtade aldrig ut nån.


    Jag gick på sjukgymnastik i Södertälje o fick en tens apparat. Tog inga tabletter, kanske nån alvedon ibland. Men jag stod för det mesta ut.


    De sista veckorna av grav fick jag massage av min man varenda kväll, annars hade jag aldrig sovit nånting tror jag. Han masserade där det gjorde som ondast, nere i ryggslutet. Vi hade weleda oljan.

Svar på tråden Har du Fibromyalgi eller liknande Diagnos?