• TuvaLi

    Har du Fibromyalgi eller liknande Diagnos?

    Hej!
    Tänkte starta en tråd för oss som lever med ständig smärta i muskler o leder, som väntar på en diagnos eller redan har fått en diagnos.

    Är en 2-barns mamma på 30 år, som levt med ständig smärta under 7 års tid. Är nu remitterad till smärtrehab och har nu en stor förhoppning om att få ett namn på det som drabbat mig. min läkare har talat om Fibromyalgi, vilket stämmer väldigt bra in på mig, förutom att jag ej är testad för de sk. Triggerpunkterna.

    Hoppas att det finns fler därute som känner igen sig i min historia, som kanske t.o.m som jag är mammaledig. (är hemma med den yngste som nu är snart 9 månader) Som oxå känner hur otroligt påfrestande det kan vara att vara mamma o ha så ont, och ändå vara tvungen att orka med en vardag, med blöjbyten, ständig sömnbrist (trots en underbar man) och tidiga mornar.

    Själv äter jag dagligen smärtstillande medicin, Tramadol / Tradolan i kombination med alvedon. Min dröm är ju naturligtvis att må så bra att jag kan lägga undan värktabletterna.

    Känner du igen dig, vill du oxå ha ngn att bolla tankar och känslor med? Vill du oxå dela med dig av ditt liv.

    Välkommen till tråden för oss som alltid har ont!

    Här är några av oss som hänger här!
    TuvaLi (TS)
    Ulrika
    Petra i Kattland
    Molly7272
    Lakrits
    CissLalia
    Chantelle
    Bellyboo
    Tjorvan
    Kimpossible
    Annapanna1975
    Morotsmamman

    Uppdatering
    TuvaLi (TS)
    Morotsmamman
    CissiLalia
    Molly7272
    Fru U
    Annapanna 1975
    Nybliven lappjänta
    Lakrits
    Kimpossible
    Mawan
    Alsephine
    Gosan2
    Vivaldi
    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2007-12-26 05:19:37:
    TuvaLi (TS):
    30 år, 2 barn 9år/1år. Endometrios, Utredd på smärtklinik efter ca 7 års ständig värk. Diagnos: "Pain Disorder", generaliserad smärta samt överrörlighet i vissa leder o ligament.

    Fru U:
    crohns sjukdom, endometrios, reumatisk värk och/eller fibro

    NiXxI:
    32 år och två döttrar på 10½ respektive 1½ år.
    Diagnos "allmän ledvärk" sedan 2001, haft värk sedan 1998. Tror själv numera Fibromyalgi. Får se

    stardust:
    29 år, 2 barn 3½ och 1 ½ år. Fick diagnosen fibromyalgi för 3 år sen men har haft värk i kroppen sen jag var 9 år.

    Disan:
    24 år, 1 barn född 070620. Fick diagnosen Sjögrens syndrom vintern 2005/2006, men har haft värk och symtom sedan 9 års ålder. Överrörliga leder och en ryggkota för mycket.

    Razorblade Romance:
    Utredd på reumatologen efter svår värk i ca 7 år.Diagnos:Fibromyalgi 18 av 18 punkter.Har 4 barn.16..7..5 och 10 månader.

    Annapanna1975:
    32 år, inga barn (ännu), diagnos fibromyalgi (16 av 18 punkter) och IBS.

    Kimpossible: 40 år, 2 söner 11 & 5 år, gift m Ä 33 år. Fibromyalgidiagnos sedan -99.

    Lakrits:
    34 år, mamma till 5 killar(14 år, 13 år, tvillingar 9 år, minstingen 7 månader)Diagnos: Fibromyalgi sedan 2001, samt IBS.

    Petra i Kattland:
    36 år, 2 barn Simon 14 år och Rasmus 8 mån (+2 änglar). Fibromyalgi sen 1993, fick diagnos 1998, och sjukpension 2000.

    Plumpa:
    38 år, 2 barn, 14 och 11 år, Fibro diagnos 2007 (april, sjukers 50 %, jobbar 50 %

    CissiLalia:
    22år diagnos som ställdes sommaren 07 =symptom som vid fibromyalgi...kämpar för att få en riktig fastställd diagnos.
    inga barn och planerar inga.
  • Svar på tråden Har du Fibromyalgi eller liknande Diagnos?
  • CissiLalia

    ja jag tycker du bara ska ta tryptizolen när du verkilgen behöver..de gör jag fast jag har mirtazapin men de e samma sak....och jag tykker de funkar...när man kanske har sovit dåligt ett par nätter å man vill vila ut ordentligt då tar jag til lkvällen inna jag lägger mej .-....men visst man blir som en zombie dagen efter...men man har iaf fått vila ut å de e ju viktigt


    TuvaLi skrev 2007-12-22 16:16:37 följande:
    Man måste inte alltid ha en "fysisk" anledning till att vara ledsen. Ibland bara måste man få  vara ledsen och nere. Det är ju dina känslor just nu och här och känslor ska man inte stänga av hur som helst.
    kanske är det som annapanna skriver, att du är trött och slut, vilket inte är så konstigt nu med tanke på alla julstress. Jag har inte heller mått så bra de senaste dagarna. idag är väl sådär.
    Jag vet inte om jag orkar fortsätta med tryptizolen, jag blir så vansinnigt trött morgonen efter! helt död! tar mig knappt upp!
    Vet ni, min man kom hem med en tempurmadrass i förrgår, en lånemadrass från en möbelbutik här i stan. Vi ska låna den tills på söndag. Och den är helt gudomlig att sova på, men kostar hela 5500 kr. Jag tycker inte att vi har råd, men men... vi får se. Jag har sovit grymt bra på den iaf!
    God jul på er alla!
    Ps, ska jag lägga ut listan i ts nu?
  • Fru U

    Det finns en medicin som heter Theralen som man också kan ta för att sova på (icke-beroendeframkallande) men tyvärr är den vanligaste biverkningen trötthet (dock väldigt dosberoende)

    Man får prova sig fram vilken dos som funkar (droppar är bäst, enklast att ta lite av - jag tex kan ta 0,25ml och sova gott på det och har jag tagit det i tid så är inte nästa dag förstörd, medans min väninna får ta 1ml men dagen efter är hon halvdöd)


    Live and let live
  • Ekorrfamiljen

    Jag har inte fått diagnos, har varit hos flera läkare som säger att de inte hittar några fel på mig, men jag har ont i de flesta leder till och från. Dessutom har min kompis kollat triggerpunkterna och jag reagerade då på de flesta.

    Till slut har jag börjat tro att det är psykiskt. Whatever!! Ont gör det och det är svårt att veta vad jag ska göra för att det ska gå över. Någon som har bra smärtlindringsråd??


    Carpe Daim - Fånga Degen
  • Lakrits

    Angående foglossningar under graviditeten, så var jag helt handikappad av dessa under min sista grav.. Kunde knappt gå från v 30 och fick besvären tidigt, redan i v 10. TENS, akupunktur fungerade inte.. så jag låg mest och var fången i vår lägenhet lång period. Aldrig har jag känt mig så utlämnad och oduglig som då.. Sista 10 veckorna av gravven var endast jobbiga och jag räknade dagar tills jag skulle föda. Nu har jag endast kvar lite foglossnings besvär, men det är fibro smärtorna som tagit över igen.
    Är glad iaf att mina fibro smärtor inte gör mig så pass handikappad att jag inte kan vara ute och gå, fattar inte hur man stod ut där i lägenheten, dag ut och dag in...

  • Lakrits

    Hoppas allt är bra med er alla denna annandag jul!
    Jag och familjen har haft en lugn och skön jul, något vi tänker anamma varje år hädanefter. Vi köpte kakor, och gjorde det väldigt lätt för oss! Så denna jul somnade jag inte framför kalle, utan orkade umgås med familjen hela kvällen!
    Vår minsta kille åt julpapper och allt var gemytligt*ler*

    Tillbaka nu till vardagen för oss iaf idag. Min man har varit ledig på julafton och juldagen, men idag har han jobbat och ska forts med det 10 dagar framöver i sträck.
    Sitter här hemma och deppar, känner mig så otroligt ensam ibland.
    Har ju fullt med barn vissa dagar, men ingen vuxen att dela tankar med.. Saknar ett normalt liv med min man, att man äter middag tillsammans, tittar på tv på kvällen, somnar bredvid varandra..
    Nu blir det så sällan. Min man jobbar på butik, och har nästan alla sina pass på eftermiddag till kvällen. Min högsta önskan är att han kan få ett annat schema som han sökt om, så det iaf kan bli 50/50 dagpass och kväll.. Nu är det 100 kväll.

    Värken har varit ok sista dagarna, men har nog tyvärr pajat magen med pronaxen. Magkatarr, vad e det??
    Nu slänger jag dessa tabl, klara dom inte och har aldrig gjort, men är dum och försöker ändå!

    Sköt om er! Kramar

  • CissiLalia

    jag har haft kronisk magkatarr senad gymnasiet..fick de av stress och nu komemr de å går som de vil lmed sura uppstötningar halsbränna å hugg i magen:(


    Lakrits skrev 2007-12-26 15:57:38 följande:
    Hoppas allt är bra med er alla denna annandag jul!Jag och familjen har haft en lugn och skön jul, något vi tänker anamma varje år hädanefter. Vi köpte kakor, och gjorde det väldigt lätt för oss! Så denna jul somnade jag inte framför kalle, utan orkade umgås med familjen hela kvällen!Vår minsta kille åt julpapper och allt var gemytligt*ler*Tillbaka nu till vardagen för oss iaf idag. Min man har varit ledig på julafton och juldagen, men idag har han jobbat och ska forts med det 10 dagar framöver i sträck. Sitter här hemma och deppar, känner mig så otroligt ensam ibland. Har ju fullt med barn vissa dagar, men ingen vuxen att dela tankar med.. Saknar ett normalt liv med min man, att man äter middag tillsammans, tittar på tv på kvällen, somnar bredvid varandra.. Nu blir det så sällan. Min man jobbar på butik, och har nästan alla sina pass på eftermiddag till kvällen. Min högsta önskan är att han kan få ett annat schema som han sökt om, så det iaf kan bli 50/50 dagpass och kväll.. Nu är det 100 kväll.Värken har varit ok sista dagarna, men har nog tyvärr pajat magen med pronaxen. Magkatarr, vad e det?? Nu slänger jag dessa tabl, klara dom inte och har aldrig gjort, men är dum och försöker ändå! Sköt om er! Kramar
  • JuliaåRonjasmammis

    Hej på er!!

    Har haft det lite stressigt innan jul, men hade en lugn ch mysig julafton. Igår skulle vi varit hos svärfar och hans fru, men vaknade med en helt outhärdlig värk. Där fick man för att man stressat! Maken fick åka med barnen och jag fick en egen hemmadag framför brasan i nya tofflor och ny fleece. Tände många ljus, njöt av granen och ett julpypntat hem och läste en bok. Guuud, så skönt det var!

    Laktrits; jaha, fler som har butiksanställda män! Maken åkte kvart över sex i morse, skulle jobba från 06.45 till 19.15 pga rean. Han jobbar 5 dar framåt, men är ledig nyårsafton och nyårsdan. Man får försöka mysa till det när han väl är hemma.

    Han gick faktiskt ner i arbetstid just för att det blev konstiga tider. Nu jobbar han ca 70-75% på rullande 2-veckorsschema. Veckan stora barnet är här jobbar han bara 3 dagar!
    Det skulle nog inte gå eknomiskt om han inte hade provision på jobbet, men som det är nu, jobbar han stenhårt när han väl är där, så vi förlorar inte så mkt pengar.

    Cissilalia; hoppas du mår lite bättre nu än innan jul!

    God fortsättning och kramar till er!/Kim


    Kim & tomtenissarna firar jul!
  • Lakrits
    CissiLalia skrev 2007-12-26 16:30:49 följande:
    jag har haft kronisk magkatarr senad gymnasiet..fick de av stress och nu komemr de å går som de vil lmed sura uppstötningar halsbränna å hugg i magen:(
    Fy vad jobbigt för dig, jag tycker gott och väl att det räcker med några dar på raken.. då har jag fått nog redan! Klarar du av att äta anti inflammatiorisk? eller äter du andra värk tabletter?
    Förstår igentligen inte varför läkaren envisas skriva ut tabl mot inflammation, då fibro inte hör till detta.
    Ha en trevlig kväll/Kram
  • Lakrits
    JuliaåRonjasmammis skrev 2007-12-26 16:52:10 följande:
    Hej på er!!Har haft det lite stressigt innan jul, men hade en lugn ch mysig julafton. Igår skulle vi varit hos svärfar och hans fru, men vaknade med en helt outhärdlig värk. Där fick man för att man stressat! Maken fick åka med barnen och jag fick en egen hemmadag framför brasan i nya tofflor och ny fleece. Tände många ljus, njöt av granen och ett julpypntat hem och läste en bok. Guuud, så skönt det var!Laktrits; jaha, fler som har butiksanställda män! Maken åkte kvart över sex i morse, skulle jobba från 06.45 till 19.15 pga rean. Han jobbar 5 dar framåt, men är ledig nyårsafton och nyårsdan. Man får försöka mysa till det när han väl är hemma.Han gick faktiskt ner i arbetstid just för att det blev konstiga tider. Nu jobbar han ca 70-75% på rullande 2-veckorsschema. Veckan stora barnet är här jobbar han bara 3 dagar!Det skulle nog inte gå eknomiskt om han inte hade provision på jobbet, men som det är nu, jobbar han stenhårt när han väl är där, så vi förlorar inte så mkt pengar.Cissilalia; hoppas du mår lite bättre nu än innan jul!God fortsättning och kramar till er!/Kim
    Vad skönt Kim att du fick en egen dag!!! Lät underbart att sitt framför brasan med god bok och mysa*ler*
    Jo, man försöker ju mysa när älskling är väl är hemma.. Men han sliter ont av tiderna själv också nu, vill vara med familjen på mer normala tider åtminstone ibland.. Nu ska han få nytt schema efter 8 januari, sedan har han blivit lovad en tjänst 1 feb, så vi håller tummarna att det blir bättre tider.
    Många kramar från mig
  • lotts

    Hej
    Slänger mig in här med er andra, fick min dignos i torsdags nere i Lund. Är väl fortfarande i stadiet Firbomyalgi?? jaha?? nu då??
    Har haft värk sedan tonåren men efter alla läkare som sagt att det inte är något så tror man ju det, nu skall hjärnan ställa in sig på att det finns en andledning till värken, hmmm skumt.

Svar på tråden Har du Fibromyalgi eller liknande Diagnos?