• Anonym (Epilepsi??)

    Nån med epilepsi som kan hjälpa mig??

    Ni som har epilepsi, hur är era anfall? hur börjar dom??

    Jag tror att jag har det, jag vet inte hur jag ska förklara, men jag får som sömnryckningar fast jag är vaken och ser ibland en film spelas upp i huvet, eller så bara rycker det till i hela hjärnan och det bara snurrar till (oftast kommer detta bara när jag är trött och de varar bara i nån sekund), nu den senaste tiden har jag oxså fått migränanfall oftare som börjat med synrubbningar och nu senast med att fingrar och ansiktet börjat domna och att jag inte kunnat koncentrera mig när jag tex ska säga nått..tankeverksamheten funkar inte. Vanliga migränanfall brukar hålla i sig i flera timmar, men dessa attackerna går över på 10 minuter. Jag har beställt tid hos husläkaren, men jag vill bara höra lite med er andra som har erfarenhet av liknande händelser. Jag fick en sömnryckning när jag körde bil en gång och hade jag inte stått stilla då, så hade jag nog kört av vägen. (vågar inte köra bil längre på grund av det)

    Vad tror ni?? efter senaste huvudvärken med synrubbningar och domningar så har jag en konstant pirrande känsla i ena handen, mest i ett finger.

  • Svar på tråden Nån med epilepsi som kan hjälpa mig??
  • Casino chick

    Hej! Jag har epilepsi. Petit mal (litet anfall) rättare sagt.  Jag fick mitt första anfall när jag var 15. Jag är 31 nu. Mina anfall börjar med att jag känner av det ett par minuter innan det kommer. Det heter "Aura" på engelska, vet inte vad det heter på svenska. Jag kan förklara hur det känns, det är som ett högt buzzing i huvudet, det snurrar lite, och jag hör fok prata i slowmotion så att säga. Ljud är förvrängda...Sen svimmar jag av ett par sekunder, har inte mkt skakningar, kanske lite ryckande i en arm.
    När jag vaknar upp, så är jag alltid rädd. Inte en kul känsla. Jag börjar svetta nåt helt otroligt, och vill dricka kallt vatten. Jag brukar alltid lägga mig och sova en stund, så att kroppen kan återhämta sig. Det gör mig alltid ledsen att ha ett anfall. Det känns som om jag går bakåt varje gång det händer. Jag har det så sällan mellan mina anfall. Det känns så bra att när jag mår bra i flera år, och sen så smäller det till.
    Jag fick ett anfall en gång när jag körde. Som tur är så kände jag av det och kunde köra åt sidan och parkera. Det var läskigt. Körde hem på en gång efter det.

    Anfall skiljer sig så mkt mellan folk som är drabbade. Det är verkligen individuellt. Tycker du ska gå och kolla dig hos en neurolog, så att du kan testas för det. 


    Loving life!
  • iasun

    Hej
    Jag har haft epilepsi i 7 år, dock väldigt få anfall. Mitt första började med att jag vaknade på natten helt snurrig, vänster armen skakade sen minns jag inte mer men fick veta att jag hade svåra kramper och var helt okontaktbar. Mina senaste anfall har varit frånvaro atacker på 30 sek upp till 1 min. Det snurar till i huvudet och tappar minnet en liten stund och sen är allt som vanligt. Jag brukar känna en viss snurrighet innan det startar men ibland ingenting. Det är bra att du bokat en tid hos din läkare. Tänk på att vara tydlig med hur du känner, beskriv lätt men så mkt du kan. Hoppas det går bra för dig.

  • Anonym (Epilepsi??)

    puffar upp tråden igen....nån mer??

  • Anonym (Epilepsi??)

    puffar upp igen!!

    nån som känner igen sig??

  • bellanbus

    Jag har inte epilepsi, men undrar hur det har gått? Har du varit hos läkaren?


    Välkomna till Effelltown....
  • yodi

    har haft diagnosen epelepsi i fyra ´år nu.

    mina anfall börjar med att jag inte kan kordinera hjärna-händer
    jag blir och börjar skaka (bara lite, inga kramper) effter det så blir jag okontaktbar, hur länge har varierat. effteråt har jag tapat större delen av det som hänt inan på dagen,men sedan jag började medicinera har jag inte haft något anfall

  • Anonym (Epilepsi??)

    nä, har inte det än..ska det snart... nån mer?

Svar på tråden Nån med epilepsi som kan hjälpa mig??