PerG skrev 2008-03-24 22:34:28 följande:
Tänker du på snabbinlagd gurka (pressgurka) eller den andra sorten?Min pappa hade ett recept som jag tyckte var intressant på "pressgurka"... Ett sånt man gjorde "på känn".. det skulle göras i en speciell skål.. ;)... tror jag kommer ihåg det rätt1. Häll upp socker i en pyramid i en skål så pyramidens botten täcker skålens botten.2. Fyll upp med matlagningsättika till toppen av pyramiden (nån blandning av ättiksprit + vatten) 3. Klipp i persilja och rör runt.4. Skiva gurkan tunt (vi hade en sån "strimlare") och låt stå ett par minuter.. färdigt!
precis det jag menade :)..
Linny skrev 2008-03-25 06:28:09 följande:
precis. Eller så använder man ättika+vatten. Gurkan kan skivas tunt med tex en osthyvel. Glöm inte att krama ur så mycket vätska som möjligt ur gurkan (så den kan ta åt sig lagen..).
tack för tipset. ska krama ur gurkan åxå :D