Inlägg från: Biodlaren |Visa alla inlägg
  • Biodlaren

    Vad ska Ni äta idag? Part 16

    Vegetarisk ärtsoppa, ostmacka och ett äpple.


    Pappa till Michael, Joachim och Johanna gift med signaturen syrra.
  • Biodlaren

    Pizza med torkadfrukt mozarella och parmaskinka, och en tomatsallad till detta.


    Pappa till Michael, Joachim och Johanna gift med signaturen syrra.
  • Biodlaren

    Dillstuvad potatis och rökt lax.


    Pappa till Michael, Joachim och Johanna gift med signaturen syrra.
  • Biodlaren

    Idag blir det en sen lunch med lasagne, sallad och tårta till efterrätt.


    Pappa till Michael, Joachim och Johanna gift med signaturen syrra.
  • Biodlaren

    Till lunch blir det omelett med musslor och bacon och sallad.


    Pappa till Michael, Joachim och Johanna gift med signaturen syrra.
  • Biodlaren

    Till middag blir det korv stroganoff, ris och sallad.


    Pappa till Michael, Joachim och Johanna gift med signaturen syrra.
  • Biodlaren

    Shepherds pie på mexikanskt vis:
    4 portioner

    1 hackad gul lök
    margarin att steka i.
    400 gram köttfärs
    3 msk taco kryddblandning
    1 dl creme fraiche
    100 gr krosad ananas
    0,5 dl chilisås
    1 tsk råsocker

    1kg potatis
    mjölk
    smör
    salt och peppar.

    Fräs löken och köttfärsen, krydda med taco kryddan, rör ner creme fraiche, ananas, chilisås och råsocker. Låt färsblandningen puttra några minuter.
    Skala och koka potatisen och gör potatis mos på potatisen, mjölk och smör, krydda med salt och peppar.
    Häll köttfärsen i en ugnfast form och klicka potatismoset ovanpå färsen.
    Gratinera i ugnen i 5-10 min i 250 graders värme.


    Pappa till Michael, Joachim och Johanna gift med signaturen syrra.
  • Biodlaren

    Till lunch blir det pannkakspizza och till middag blir det sushi, som gumman köper hem från en restaurang utanför hennes jobb.


    Pappa till Michael, Joachim och Johanna gift med signaturen syrra.
  • Biodlaren

    Pizzapannkaka med ansjovis och mozarella:
     Pannkakssmet:
    1,5dl vetemjöl
    1,5 dl grahamsmjöl
    6 dl mjölk
    4 st ägg
    0,5 tsk salt

    Fyllning:
    100 gram ansjovis
    400 gram tomater i skivor
    100 gram mozarella i skivor
    1 tsk smulad oregano

    Blanda till smeten och häll den i en ugnsfast form.
    Grädda i ugnen i 225 grader i ca 15- 20 minuter, tills den har stelnat på ytan.
    Lägg på fyllningen och grädda i ytterligare 5- 10 minuter.

    Servera gärna en sallad gjord på kiwi, äpple, gurka, paprika och isbergssallad till detta.


    Pappa till Michael, Joachim och Johanna gift med signaturen syrra.
  • Biodlaren

    Till lunch blir det fransk ansjovis och tonfiskpasta.


    Pappa till Michael, Joachim och Johanna gift med signaturen syrra.
Svar på tråden Vad ska Ni äta idag? Part 16