Vad ska Ni äta idag? Part 16
Vegetarisk ärtsoppa, ostmacka och ett äpple.
Vegetarisk ärtsoppa, ostmacka och ett äpple.
Pizza med torkadfrukt mozarella och parmaskinka, och en tomatsallad till detta.
Dillstuvad potatis och rökt lax.
Idag blir det en sen lunch med lasagne, sallad och tårta till efterrätt.
Till lunch blir det omelett med musslor och bacon och sallad.
Till middag blir det korv stroganoff, ris och sallad.
Shepherds pie på mexikanskt vis:
4 portioner
1 hackad gul lök
margarin att steka i.
400 gram köttfärs
3 msk taco kryddblandning
1 dl creme fraiche
100 gr krosad ananas
0,5 dl chilisås
1 tsk råsocker
1kg potatis
mjölk
smör
salt och peppar.
Fräs löken och köttfärsen, krydda med taco kryddan, rör ner creme fraiche, ananas, chilisås och råsocker. Låt färsblandningen puttra några minuter.
Skala och koka potatisen och gör potatis mos på potatisen, mjölk och smör, krydda med salt och peppar.
Häll köttfärsen i en ugnfast form och klicka potatismoset ovanpå färsen.
Gratinera i ugnen i 5-10 min i 250 graders värme.
Till lunch blir det pannkakspizza och till middag blir det sushi, som gumman köper hem från en restaurang utanför hennes jobb.
Pizzapannkaka med ansjovis och mozarella:
Pannkakssmet:
1,5dl vetemjöl
1,5 dl grahamsmjöl
6 dl mjölk
4 st ägg
0,5 tsk salt
Fyllning:
100 gram ansjovis
400 gram tomater i skivor
100 gram mozarella i skivor
1 tsk smulad oregano
Blanda till smeten och häll den i en ugnsfast form.
Grädda i ugnen i 225 grader i ca 15- 20 minuter, tills den har stelnat på ytan.
Lägg på fyllningen och grädda i ytterligare 5- 10 minuter.
Servera gärna en sallad gjord på kiwi, äpple, gurka, paprika och isbergssallad till detta.
Till lunch blir det fransk ansjovis och tonfiskpasta.