Forum Matlagning - Hus & hem
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
  • Kall sås till torsk och potatis?!?

    Sön 6 jan 2008 10:54 Läst 14758 gånger Totalt 11 svar
    jollyd­olly
    Visa endast
    Sön 6 jan 2008 10:54

    Vill ha recept på den kalla såsen man fick till torsken i skolan... Är det gräddfil eller creme fraiche? eller ngt annat kanske?

    Någon som vet??

  • Sön 6 jan 2008 10:56 #1

    Remouladsås?


    Gravity always wins
  • Sön 6 jan 2008 10:56 #2
  • jollyd­olly
    Visa endast
    Sön 6 jan 2008 10:56 #3

    Nej... den är vit och med dill i.. Inte remouladsås ...

  • Sön 6 jan 2008 10:59 #4

    Nu vet ju inte jag vad ni fick (tror inte vi fick samma), men jag skulle kunna gissa på t.ex.
    gräddfil, majonäs, lite dill?


    Vilket miljömål tycker DU är viktigast? www.miljomal.nu/om_miljomalen/oversikt_lang.php
  • Sön 6 jan 2008 11:03 #5

    Kan det vara vanlig kall dillsås?

    Panerad fiskfilé med kall dillsås



    Ingredienser till 4 portioner
    4 filéer av torsk, hoki eller sej
    1 ägg
    3/4 dl ströbröd
    ½ dl vetemjöl
    1 krm svartpeppar
    ½ tsk salt
    2 msk smör eller margarin


    Sås
    3 dl gräddfil eller turkisk yoghurt
    4 msk majonnäs
    1 tsk salt
    1 dl hackad dill

    Gör så här


     Koka potatisen eller riset. Blanda ihop ingredienserna till dillsåsen och ställ kallt i kylskåp till serveringen.  Doppa fisken i det uppvispade ägget. Vänd den i vetemjöl blandat med salt, peppar och ströbröd. Låt paneringen torka lite innan fisken stekes (i smör) i pannan på medelstark värme några minuter på varje sida tills den blir gyllenbrun.

    Servera med kokt potatis / pressad potatis / ris, citronklyftor samt sallad.


    Gravity always wins
  • Sön 6 jan 2008 11:03 #6

    Jag brukar köra med salsasås i bland. Jättegott.

  • Trosse­ns mamma
    Visa endast
    Sön 6 jan 2008 11:09 #7

    jag brukar pressa lite citron i dillssåsen också men annars gör jag som ovan skrev


    Mamma till Lova och Alvin
  • Sön 6 jan 2008 11:11 #8

    Jag tror att du menar vanlig filsås, det fick iaf vi i skolan. Jag blandar fil med majonäs, bostongurka och dill. Det är även gott att ha i chilisås och lite citron.


    Älskade Theodor 060329
  • jollyd­olly
    Visa endast
    Sön 6 jan 2008 12:23 #9

    Mmm, filsåsen är det nog!!

    Tack för alla svar!

  • jollyd­olly
    Visa endast
    Sön 6 jan 2008 12:24 #10

    Kenzie: Vet du hur mycket av fil och majonnäs man ska ha... Har ingen Bostongurka dessvärre. Kan man hacka smörgåsgurka tro?

  • Sön 6 jan 2008 12:29 #11
    jollydolly skrev 2008-01-06 12:24:52 följande:
    Kenzie: Vet du hur mycket av fil och majonnäs man ska ha... Har ingen Bostongurka dessvärre. Kan man hacka smörgåsgurka tro?
    Hm till tre dl fil kanske jag tar en halv dl majonäs. Du får smaka dig fram, majonäsen ska inte ta överhand. Ja du kan säkert hacka smörgåsgurka istället.
    Älskade Theodor 060329
Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...

Innehåll