• Äldre 6 Jan 10:56
    15137 visningar
    11 svar
    11
    15137

    Kall sås till torsk och potatis?!?

    Remouladsås?


    Gravity always wins
  • Äldre 6 Jan 10:56
    #2
  • Äldre 6 Jan 11:03
    #5

    Kan det vara vanlig kall dillsås?

    Panerad fiskfilé med kall dillsås



    Ingredienser till 4 portioner
    4 filéer av torsk, hoki eller sej
    1 ägg
    3/4 dl ströbröd
    ½ dl vetemjöl
    1 krm svartpeppar
    ½ tsk salt
    2 msk smör eller margarin


    Sås
    3 dl gräddfil eller turkisk yoghurt
    4 msk majonnäs
    1 tsk salt
    1 dl hackad dill

    Gör så här


     Koka potatisen eller riset. Blanda ihop ingredienserna till dillsåsen och ställ kallt i kylskåp till serveringen.  Doppa fisken i det uppvispade ägget. Vänd den i vetemjöl blandat med salt, peppar och ströbröd. Låt paneringen torka lite innan fisken stekes (i smör) i pannan på medelstark värme några minuter på varje sida tills den blir gyllenbrun.

    Servera med kokt potatis / pressad potatis / ris, citronklyftor samt sallad.


    Gravity always wins
Svar på tråden Kall sås till torsk och potatis?!?