• Tilcha

    pälsängrar ... akut hjälp, flytt imorgon

    Vi har oxå sådana. Skitäckligt men vad gör man?!

    Kan inte skalet ha kommit från kassen eller nån annanstans ifrån å lagt sig bland den nya tvätten?

    Jag har aldrig hittat några bland kläderna men däremot så har jag haft dem i köket. Skulle göra pannkakssmet å såg medan jag vispade att det var nåt i smeten. Fiskade upp det å såg att det var en halv pälsänger. Behöver jag säga att vi inte åt några pannkakor den dagen... Å i besticklådan, å på köksfläkten. Fy, Blä!
    Inte i några mängder än så länge iaf.

  • Tilcha
    AnnaGBG skrev 2008-01-18 21:15:15 följande:
    Men det kan väl vara mjölbaggar, då? Eller håller verkligen Pälsängrar till i köket?
    Kollade på anticimex hemsida å det ser exakt ut som pälsängrar. Hittade inget annat som ens var i närheten av likt så det måste ha varit det.

    Läste att de textilier som man inte använder så ofta ska man ha i platspåsar för att skydda dem mot pälsängrar.
  • Tilcha

    När vi skulle få en extra vädringsventil ovanför fönstret i vardagsrummet så hittat killen som skulle göra det värst boet med feta ljusguls/vita larver i luftspalten som går runt fönstret. Vi hade inte bott hemma på flera månader då de höll på å stamrenovera. Vet inte vad det var för djur men han skrapade bort boet med en träbit iaf.
    Strax innan jul (ca 4 månader senare) så skulle jag tvätta fönstrena men det tog ett bra tag innan jag våga öppna fönstret överhuvudtaget å jag stod länge å fundera på om jag skulle våga öppna å putsa emellan rutorna. Som tur var så hade de inte kommit tillbaka iaf.

    När jag hade pälsängrar i köket så hade jag dem bl.a. i skåpen å i lådorna. Dammsög å torkade ur allting å sen dess har jag inte sett dem förutom i badrummet innan renoveringen. Men häromdan så hittade jag en liten liten på diskbänken. Å ett par veckor innan så låg det två skal på fläkten. Hoppas inte fläkten e full med sådana där äckel. Tur att vi ska riva ut allt i köket å göra om.

Svar på tråden pälsängrar ... akut hjälp, flytt imorgon