• tess02­1
    Äldre 18 Jan 10:06
    64842 visningar
    33 svar
    33
    64842

    pälsängrar ... akut hjälp, flytt imorgon

    Har haft dom där jävlarna jag med. Renoverade min lägenhet här innan jag flyttade in och jag fattade verkligen inte vad det var för baggar som jag såg emellanåt. Struntade i det men såg dom jävlarna efter jag flyttat in också, även larver. Jag hade panik verkligen, jag hatar småkryp. Haft anticimex ute 5 gånger och nu är de äntligen borta. Eller borta vet jag ju inte, de ligger kanske o lurar bakom någon list. *brrr* Men har fogat runt alla lister så ut kommer de inte ;) *mordisk*

    Skaka kläderna kan du göra, frysa in också Vet inte om jag skulle orka tvätta allt igen, jag har haft turen att inte haft några i garderoben alls.Slänt in det i ett torkskåp eller torkrum annars, inte lika effektivt men..

    Ett annat tips, häng inte tvätten utomhus på somrarna! De kan lägga ägg då, du lägger in plagget i garderoben, använder det inte på nån månad och då är det kört..

  • tess02­1
    Äldre 19 Jan 10:08
    #22
    AnnaGBG skrev 2008-01-18 21:15:15 följande:
    Men det kan väl vara mjölbaggar, då? Eller håller verkligen Pälsängrar till i köket?
    Jadå de kan hålla till lite varstans de där jäklarna. Jag hade inga alls i garderoben, det var värsta längs listerna och i köket. Såg något under bestickslådan man har i själva lådan, lyfte den och det är flera fullstora larver och massa små. Höll på att kräkas och ringde mamma direkt!

    Det där med anticimex, jag bor i en bostadsrätt och min förening har avtal med anticimex så då kostar det inget. Hyres vet jag inte, men vet att många har liknande avtal med anticimex eller något liknanade.

    Blivit värsta experten på dessa kryp efter alla mina vänder med anticimex, mördande och kämpande för att bli av med dom. :-P
  • tess02­1
    Äldre 21 Jan 01:29
    #25
    superanna skrev 2008-01-19 11:09:18 följande:
    men jag trodde att pälsängrar bara åt ylle och att det var fläskängrar som åt bomull som det var hudrester på (alltså helst använda otvättade kläder). jag har fått små runda hål i ylletröjor som jag haft i en klädkammare, men aldrig något på vanlig bomull. är jag ute o cyklar?
    I våra hushåll äter fläskängrarna rester av bla ost, kött och torkad fisk står det på anticimex sida.
    Pälsängrarna ger sig främst på ylle, päls och skinn, men även andra textilier. Smutsiga kläder gillar de tydligen.

    Saken är ju att har man ett fönster öppet och en bagge flyger in så kanske den kryper in i första lilla krypin den ser, bakom lister brukar de gärna hålla till. Har man otur förökar sig den lilla jäkeln där och då kan det bli svårt att ta död på kräken. men som tur är får de "bara" mellan 3-5 kullar/år tydligen.

    tess021.blogg.se
Svar på tråden pälsängrar ... akut hjälp, flytt imorgon