• Äldre 18 Jan 21:13
    64706 visningar
    33 svar
    33
    64706

    pälsängrar ... akut hjälp, flytt imorgon

    Vi har oxå sådana. Skitäckligt men vad gör man?!

    Kan inte skalet ha kommit från kassen eller nån annanstans ifrån å lagt sig bland den nya tvätten?

    Jag har aldrig hittat några bland kläderna men däremot så har jag haft dem i köket. Skulle göra pannkakssmet å såg medan jag vispade att det var nåt i smeten. Fiskade upp det å såg att det var en halv pälsänger. Behöver jag säga att vi inte åt några pannkakor den dagen... Å i besticklådan, å på köksfläkten. Fy, Blä!
    Inte i några mängder än så länge iaf.

  • Äldre 18 Jan 21:19
    #21
    AnnaGBG skrev 2008-01-18 21:15:15 följande:
    Men det kan väl vara mjölbaggar, då? Eller håller verkligen Pälsängrar till i köket?
    Kollade på anticimex hemsida å det ser exakt ut som pälsängrar. Hittade inget annat som ens var i närheten av likt så det måste ha varit det.

    Läste att de textilier som man inte använder så ofta ska man ha i platspåsar för att skydda dem mot pälsängrar.
  • Äldre 21 Jan 16:42
    #31

    När vi skulle få en extra vädringsventil ovanför fönstret i vardagsrummet så hittat killen som skulle göra det värst boet med feta ljusguls/vita larver i luftspalten som går runt fönstret. Vi hade inte bott hemma på flera månader då de höll på å stamrenovera. Vet inte vad det var för djur men han skrapade bort boet med en träbit iaf.
    Strax innan jul (ca 4 månader senare) så skulle jag tvätta fönstrena men det tog ett bra tag innan jag våga öppna fönstret överhuvudtaget å jag stod länge å fundera på om jag skulle våga öppna å putsa emellan rutorna. Som tur var så hade de inte kommit tillbaka iaf.

    När jag hade pälsängrar i köket så hade jag dem bl.a. i skåpen å i lådorna. Dammsög å torkade ur allting å sen dess har jag inte sett dem förutom i badrummet innan renoveringen. Men häromdan så hittade jag en liten liten på diskbänken. Å ett par veckor innan så låg det två skal på fläkten. Hoppas inte fläkten e full med sådana där äckel. Tur att vi ska riva ut allt i köket å göra om.

Svar på tråden pälsängrar ... akut hjälp, flytt imorgon