Inlägg från: Anonym (Skaprecisflytta) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Skaprecisflytta)

    pälsängrar ... akut hjälp, flytt imorgon

    Vad skönt det är att läsa att jag inte är den enda som har problem med de äckliga små krypen. Å jag skäms också även om jag vet att det inte är pga mig som de förökat sig och slagit bo bland mina kläder. Nämnde jag att jag har larvfobi? Insekter är äckliga men inget går upp mot hur äckliga larver är (larver är ju också insekter... men ja ni fattar). Så jag flyttar i övermorgon och har senaste dagarna stått och packat och tvättat och skakat och dammsugit å hela baletten. Snacka om att denna pärs med dödsångest så fort jag upptäckt en ny hörna med snusket har inneburit en ofrivillig KBT-behandling. Kan inte påstå att jag är botad men det blir faktiskt lättare och lättare. Till en början höll jag på att kräkas och varje molekyl i kroppen sa "lämna allt och bara stick". Men ja, det gjorde jag ju inte. Men idag har jag mest varit arg. Och om jag hittat en levande (har mest hittat lik) har jag börjat känna skadeglädje när jag mosar den och spolar ner snusket i toaletten.
    Har nu packat ner de mesta av kläderna i tätt förslutade sopsäckar. Har märkt sopsäckarna om de är tvättat eller inte. Det som är tvättat är tvättat i 60 grader. RUBBET ska tvättas i 60 grader. Sen har jag köpt radar som jag ska spruta frikostigt i lägenheten innan jag drar och köpa massvis av röd ceder till den nya.
    Det jag lärt mig nu är att förpacka kläder som jag inte använder ofta i påsar eller slänga det. Kläder som bara ligger kommer det att samlas kryp i. För även om jag nu i flytten blir av med snusket kommer det säkerligen flyga in en ny skalbagge och lägga ägg så småningom. Jag har under packandets gång börjat försöka sätta mig in i pälsängens psyke (eller instinkt?). Har inte hittat ett enda kryp i kläder som jag tvättar en gång per vecka (även om jag tidigare alltid tvättat mina kläder i 40 grader), har inte hittat ett enda kryp på en ljus (läs uppenbar) plats... Försöker även se det positiva med att det är pälsängrar och inget annat snusk som jag drabbats av. Pälsängen (heter det så i singularis?) rör sig långsamt = lätt att fånga, den har ett väldigt förutsägbart "mönster" = när man väl lärt sig vart den gillar att leva kan man ganska lätt angripa den, den rör sig inte över ett stort område utan håller sig till sitt hörn (tills den hittat ett nytt) = alltså behöver man inte utstå att vakna med att man har en kackerlacka bredvid sig på väggen, exempelvis. Sist men inte minst gör den ju inte så mkt heller. Visst den gör lite hål i kläder men förutom det gör den ju inte så mkt skada. Dock kan man aldrig kommer ifrån att det är fruktansvärt äckligt!

    Frågan är dock; bör man berätta detta för grannskapet innan man flyttar? Hur dålig människa är man på en skala om man inte berättar? Då ska det ju tilläggas att jag vidtagit alla åtgärder jag kunnat efter vad anticimex exempelvis säger.

Svar på tråden pälsängrar ... akut hjälp, flytt imorgon