• Belle Amie

    Har du fått komplikationer efter kejsarsnitt?

    Undar hur vanligt det är egentligen med komplikationer efter ett planerat kejsarsnitt? Känner till att risk finns för blödningar, blodpropp, att tarmarna kan rispas av kniven osv.
    Men hur vanligt är det? Händer det ofta?

  • Svar på tråden Har du fått komplikationer efter kejsarsnitt?
  • Aeny

    Fick ett akutsnitt och det hade gått i stort sett perfekt om jag inte fått en infektion i armen från en droppkanyl. Pga den var jag tvungen att ligga kvar på BB i 12 dagar medan jag feberyrade och inte kunde använda högerarmen
    Men snittmässigt var det inga komplikationer, förlorade 100 ml blod under snittet och 100 ml efter - men då hade jag fruktansvärt lågt hb (55-60) så jag var inte så pigg.

  • Anki85

    gjorde ett planerat snitt pga medicinska orsaker i april 07. fick llite känsel bortfall i magen efter men det gick över efter ca 6 månader och nu har jag full känsel i magen(11 månader efter)
    väntar även tvillingar i augsuti 08 blir 14 månader mellan.
    kommer även denna gång bli planerat snitt.
    hade ett jättebra snitt och ser riktigt fram emot augusti:)

  • Starkast

    Efter att jag drabbats av mina komplikationer har jag fått reda på att det är betydligt vanligare än vad man får veta.
    Detta beroende på att stor del av de drabbade kommer direkt till kirurgen och då inte kommer med i kvinnoklinikens statistik.
    På min kvinnoklinik, dit jag vände mig hade de två läkare jag kom i kontakt med aldrig varit med om mina problem trots lång erfarenhet. De kirurger jag träffat har därimot varit med om det många gånger efter just kejsarsnitt.
    Att jag sökte just kvinnokliniken tror jag har fördröjt utredningen mycket länge då de ju varit ganska "okunniga" inom området. Först nu efter snart 4år känner jag mig rätt placerad i vården där jag kan förvänta mig rätt hjälp.

    Mina tarmar la av. Kan inte äta, utan lever på vidriga näringsdrycker man tröttnar på rätt snabbt. Kan inte skita utan lavemang. Smärtor. kräks mycket, svårt förstoppad osv. vilket medför brister i kroppen, trötthet, orkeslöshet osv. Skulle lätt kunna sova 15timmar i sträck per dygn.
    Samt något i bukväggen de inte vet vad det är men som ger enorma smärtor och kräver en hel del smärtstillande mediciner, sjukgymnastik etc. etc.

    Så HUR vanligt det är med just komplikationer är nog en jättesvår fråga då det hamnar i olika statistik. Nervskador, sammanväxningar, mycket ärrbildning, tarmproblem, kroniska smärtor etc. är sånt jag kan tänka mig mycket uteblir från KK statistik.
    Trots att sammanväxningar är enormt vanligt. kommer inte ihåg exakt nu, men ca70% får det efter ETT kejsarsnitt, sen ökar procenten med varje buköppning. Efter 3 öppningar har i princip alla det med några få undantag.

  • Kacan

    Första barnet fick jag blodbrist och hematom (Inre blödning)
    Dom ville öppna mig igen efter 2 dagar och stoppa blödningen men samma dag som det skulle ske beslöt dom att kroppen skulle ta hand om det själv.. Tack & lov..
    Andra barnet hade jag en liten blodbrist..
    Håller tummarna att 3:e snittet går utan anm......

  • Belle Amie

    Hmm ,alltså svårt att säga HUR pass vanligt det är med komplikationer eftersom de flesta som svart just här har fått ngn form av komplikationer.

    Som Linda F skriver så verkar sammanväxningar mkt vanligt. Gör det ont och är det "farligt" då?
    Lider med dig Linda F och hoppas läkarna kan gör dig frisk snart :)

    Man får ändå hoppas att de flesta snitt går som planerat och att läkarna gör det de ska!

  • Blombina

    jag har gjort två snitt och inga komplikationer, hade mer ont efteråt med nr.1 än med nummer två.
    imorgon ska jag in och träffa op läkaren på spec. mvc och troligen få ett snitt datum, blir nog satt runt den 20 maj, så även ett maj barn här som fler i denna tråden.

  • Cia o krabaten

    Akutsn itt för 3 år sen. Gick lugnt till då bebis mådde bra hela tiden.
    Inga som helst komplikationer och mådde bra på en gång efter.

  • Felicia86

    hej alla här ute. är det någon som vet hur man ska göra efter man har fått massa komplikationer efter ett akut kejsarsnitt? det är så att efter en veckan när min son hade kommit så har jag fått någon blodförgiftning. ska man anmäla det här någon stans? jag har legat nu på sjukhuset sen i torsdags morse.

Svar på tråden Har du fått komplikationer efter kejsarsnitt?