Forum Förlossningsrädsla - Gravid
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • Här finns det POSITIVA förlossningsberättelser för er som är rädda för att föda barn!!!

  Ons 23 jan 2008 16:07 Läst 29847 gånger Totalt 124 svar
  Visar endast inlägg av Disan - Visa alla inlägg
  Ons 23 jan 2008 16:07

  Hej alla rädda och alla ni som faktiskt trivdes med att föda barn!!

  Jag är sååå urbota trött på alla dessa trådar med negativt innehåll, folk verkar älska att skryta om hur ont man hade när man födde barn, om hur mycket bedövning man fick, hur mycket man sprack och så vidare. Skrikandes Varför gillar kvinnor att skrämma upp varandra?

  Det första jag fick höra på jobbet när jag berättade att jag var gravid var : "Ja du, passa på att njuta, för snart kommer förlossningen och den är ingen lek minsann!!" samt "Har du tänkt på hur du skall klara av att föda barnet? Vet du hur ont det kommer att göra?" Etc etc....

  Är du också trött på sådant???

  Elaka kvinnor ombedes att hänga ngn annanstans, här inne kan vi som gillar att föda barn och vi som har positiva (även om det självklart kanske gjorde ont eller så!) upplevelser dela med sig av dessa!!

  Jag börjar med att klicka in länken till min förlossningsberättelse:

  http://www.familjeliv.se/Bloggar-3-52/b66757.html

  Självklart gör det ont att föda barn, men herre gud, det är det bästa som finns!!! Jag älskar att föda barn och längtar efter den dagen då jag får göra det igen!! Med eller utan bedövning, det märker vi.


  Tänk att man kan vara så här lycklig!!
  TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2008-01-24 15:20
  Ni som är gravida nu, vare sig ni nyss fått det efterlängtade (eller överraskande!) plusset på stickan eller snart är i mål: Glöm inte bort att hur själva förlossningen än kommer att gå, hur lätt eller svår den kommer att vara, hur mycket olika smärtstillande metoder ni kommer att testa eller inte testa: det kommer en stund då alla (ja, okej, inte ni som snittas, men använd fantasin så kanske man får ihop det ändå) då barnmorskan säger något i stil med: Krysta en gång till, så är huvudet ute! Som födande kvinna får man få superkrafter och tar i lite till, trots att man egentligen kanske inte orkar, så svider det till och sedan gör det inte ont mer. Istället känner man hur hela bebisens kropp fullständigt glider ur en, ofta med en ploppande känsla. Kanske kan man redan nu höra de första skriken, kanske den lilla prins/prinsessa inte ger ifrån sig ljud förrän den vaknat till lite, men en sak är säker: Man smälter när man för första gången får se sitt knyte! När barnmorskan slänger upp den lill* på magen eller bröstet och både mamma och pappa fullkomligt strålar av lycka.

  Är det inte värt lite smärta? Är det inte värt några sömnlösa nätter (om man har uttdragna värkar som jag hade) och total näringsbrist för att man inte orkat äta under den tiden..?

  Det är inte en lögn när mammor säger att man glömmer all smärta så fort bebis kommit upp på magen/bröstet. Det är verkligen så!
 • Tor 24 jan 2008 15:07 #12

  Oj vad härligt att så många verkar tycka att detta var en bra idé!!!

  Ja, jag förstår verkligen inte att kvinnor gillar att skryta om vem som hade ondast... *kliar mig i huvudet*

  Ville också säga att om det är ngn som vill ställa lite frågor och sådant, så går det jättebra!! Svarar så gärna!!

  Nu skall jag läsa lite berättelser.


  Tänk att man kan vara så här lycklig!!
 • Tor 24 jan 2008 22:41 #20
  Åsa med 2 skrev 2008-01-24 15:28:38 följande:
  Jag anser att jag har 2 st positiva förlossningsberättelser (1snitt & 1vaginal), MEN, de kan verka lite skrämmande för jag hade värkar i 4dygn...Vill bara påpeka innan nån läser att de värkarna jag hade var mer tröttsamma än plågsamma, så inget vidare skrämmande i sig, bara jobbigt...men man får ju lön för mödan om man säger så Trevlig läsning www.familjeliv.se/hem/asa_med_2/blogg.php
  Ja, visst är det så!! Hade också värkar ett tag, men håller med dig, det var mer tröttsamt än smärtsamt. Man visste ju att man när som helst skulle få ut sin lilla knodd!! Dessutmom är ju ngr dagar ingenting i det stora hela!!

  Nu skall jag läsa din berättelse!!
  Tänk att man kan vara så här lycklig!!
 • Tis 29 jan 2008 22:14 #34
  Kajak: Gud vilken härlig berättelse!!! Så kom lille Tristan till världen

  Har ni tänkt på att även om vi ser våra berättelser som positiva så skriver vi ändå ganska mkt om smärtan, att det gör ont och så. Tänk att det kan vara så positivt trots smärtan!! Underbart!!
  Tänk att man kan vara så här lycklig!!
 • Tis 29 jan 2008 22:28 #37
  Lilith74: Grattis till den nya bebisen!!!
  Tänk att man kan vara så här lycklig!!
 • Ons 30 jan 2008 22:01 #45

  Härliga berättelser allihopa!!


  Tänk att man kan vara så här lycklig!!
Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...

Innehåll