• amanin­aupend­o
    Äldre 13 Mar 03:37
    6944 visningar
    29 svar
    29
    6944

    mångkulturella familjer i Sverige?

    hej! ett barn på väg snart (april) och mannen är från tanzania, fast här har vi 4 språk, engelska, svenska, finska och swahili, får nog välja bort finskan tyvärr ;)

    han har fått börja på sfi o sådär? jaa ett nytt språk tar ju tid att lära sig, blev nyfiken om du kan någon swahili? det är lite kul för min man kan lite finska (bodde där 4 år) och jag kan lite swahili (varit i tanzania 2 gånger)

  • amanin­aupend­o
    Äldre 13 Mar 14:02
    #6

    Hej jo och sfi är ju inte världens höjdare heller, iallafall så klagar min man rätt mycket (fast han studerade till sjuksköterska i finland så han e van vid ett annat studietempo...) jag vet inte hur sfi:n är i malmö, vi bor i örebro iallafall

    Håller med campanilla om att jobb är ett bra sätt att lära sig, dvs om man får ett... utan språket...

    Jo känner bara att finskan inte kommer att komma till så mycket användning, då vi nog inte kommer bo i finland mer och har knappt någon jag själv pratar finska med, men ska verkligen satsa på swahilin.... trist om itne barnet kan prata med sin släkt nere i tanzania sen... och bara man har grunden så är det ju ett lätt språk att lära sej! Oj 4-5 språk, vilka då? :)

  • amanin­aupend­o
    Äldre 9 Apr 16:51
    #19

    Moster Ia: jag kan förstå vardagsswahili men i och med att man inte hör det dagligen så tappar man det rätt fort, spec att själv prata, jag förstår ju vad min man pratar om när han pratar i tele med sin familj :) Skulle gärna lära mej mer men som sagt, om man bosätter sej där nån period så gåre nog rätt fort att lära sig. Nu är vi så inne på att han ska lära sig svenska och komma in i samhället... Aldrig kul för någon att vara beroende och nu har min man fått sommarjobb som belöning för sitt slit med språket :)
    Men ska bli spännande att se hur det går i framtiden för lillan med alla språk som talas här hemma (som by the way kom första april)

    kulturchockar njaeee, jag tror mycket har att göra med att jag har varit nere i tanzania och kan förstå varför han reagerar som han gör ibland, och eftersom han bodde i finland i 4 år innan vi träffades så var väl ingenting direkt nytt när han flyttade hit till sverige. Jo kanske att svenskarna småpratar mer till skillnad mot finnarna, han fick sej en kulturchock på fikarasterna ;)
    sen var det lite kul att hans mamma blev överraskad över att han ringde henne från förlossningsrummet, va? får mannen följa med? :)

Svar på tråden mångkulturella familjer i Sverige?