• Lolagu­mman
    Äldre 19 Feb 20:28
    51777 visningar
    361 svar
    361
    51777

    För oss som tvättar med tvättnötter!

    hej, jag är helt ny idenhär tråden! Hoppas någon kan hjälpa mig med lite funderingar över tvättnötter. Jag har funderat på börja tvätta med tvättnötter... Men... Vi använder tygblöjor till vår lilla pojke. Blöjorna tvättar jag nu i 60 grader med minirisk tvättmedel. Insidan på blöjorna är gjorda av fleece, därefter finns en uppsugande del gjord av mikrofiber. Ifall man använder sköljmedel, för mycket tvättmedel eller använder salva på babyns rumpa så kan det sätta igen fleecetyget. vätskan pärlar sig alltså då och kisset går inte rakt igenom fleecen och in i mikrofibern utan kan läcka ut... Kan man använda tvättnötter utan att fleecetyget täpps igen??? Läste i trådstarten att nötterna har samma effekt vid biltvätt som om man vaxar bilen... det är just det jag vill undvika med min tygblöjetvätt. Vad tror ni är tvättnötter något alternativ för mig?

  • Lolagu­mman
    Äldre 19 Feb 20:51

    Tack för länken. Till "vanliga" tygblöjor tror jag nog att tvättnötterna kan fungerar kanon, men är forfarande lite rädd att de ska täppa igen fleecen på våra fuzzi bunz. Till saken hör även att man inte ska använda tvättmedel med såpa till dessa tygblöjor....

  • Lolagu­mman
    Äldre 20 Feb 12:36

    Smultron ett: Vad bra att det funkar med tvättnötter till fuzzi bunz! ska nog testa nu!

  • Lolagu­mman
    Äldre 7 Mar 17:13

    Hur gör ni när ni tvättar med nötter i diskmaskin? Jag satte idag 5 nötter i bestickkorgen men det blev inte alls rent. Ska man använda avkok? och kan man då hälla det i diskmedelsluckan? Testade även tvätta håret med avkok igår, kan inte säga att jag blev super nöjd. Känns som man har massa hårstylingsprodukter i håret... Till tvätten verkar dock nötterna funka bra för oss (har bara testat en tvätt ännu)

  • Lolagu­mman
    Äldre 11 Mar 11:45

    Jag tvättar inte mina tygblöjor med nötter, all annan tvätt kör jag med nötter. Använder även nötterna i diskmaskin, men kan inte säga att det blir helt rent alltid. Dessutom tycker jag att glasen blir lite immiga.

Svar på tråden För oss som tvättar med tvättnötter!