Inlägg från: Ellah |Visa alla inlägg
  • Ellah

    Kommuner förbjuder rasistiska "Idas sommarvisa" i skolan pga invandrarna...

    Flera gånger har jag läst här på FL att än den ena kommunen än den andra har gjort svenska folket (eller åtminstone några här på FL) en sådan "orätt" att de bla förbjudit barnen att sjunga "Idas sommarvisa" i skolan med hänvisning till att invandrarna skulle ta illa upp, man har förbjudit fläskkött på diverse skolor och dagis med påstådd hänvisning till muslimerna i skolan/dagiset (samhället?), förbjudit Luciatåg och tomtenissar och dittan och dattan, allt med hänvisning till Sveriges utlänningar, invandrare och, främst får man då säga (eftersom man gärna tar detta som ett exempel) pga muslimerna.

    Nu sist i en tråd läste jag om att en viss kommun ska ha förbjudit "Idas sommarvisa" pga att denne skulle anses vara rasistisk. Kommunen namngavs, och jag skrev ett mail till kommunen om detta är påstående är sant - citerar;

    "nu när vi inte ens får sjunga idas sommar visa utan att det anses som rasistiskt...då har det gått för långt.. och inte national sången i skolan.. vad e detta??"
    "en skola i X får inte sjunga den inte på ett dagis heller.. fråga mig inte varför det är bara så..."
    "det låter ju inte skysst att inte ens få sjunga idas sommar visa, har en vän som bor i X och hon var helt chokad att dom sagt i skolan att dom inte fick sjunga idas sommar visa längre för dom ansåg att den var rassistisk"

    Svaret jag fick, från kommunens administrativa samordnare, var, inte helt oväntat;
    "Detta verkar mycket märkligt. Jag har varit i kontakt med de rektorer som ansvarar för grundskolan i X kommun. Ingen av dem har förbjudit att Idas sommarvisa sjungs på skolavslutningarna.


    Tvärtom är de angelägna om att bevara denna fina sångskatt."

    Jag skickade ett liknande mail till berörda kommuner om att det i deras kommuner/skolor/barnomsorg  - på deras intiativ - var förbjudet/kommer förbjudas fläskkött, Luciafirande och så vidare. Vad tror ni svaren var? Givetvis att det var helt befängda påstående!

    Ingen direkt nyhet för min del eftersom det låter absurpt, men alla ni som väljer att tro på vad er "bekants, bekantas kusins mosters granne" varit med om och berättat, och ni som konstigt nog "självupplevt" detta i vissa fall - kolla upp fakta nästa gång kanske, så blir ni lite mer trovärdiga...
  • Svar på tråden Kommuner förbjuder rasistiska "Idas sommarvisa" i skolan pga invandrarna...
  • Ellah

    Psalm, är en annan sak, då det sedan länge är så att svenska staten och kyrkan är åtskilda och skolor inte ska "propsa" för en viss religion. Den är dock inte FÖRBJUDEN pga att den är RASISTISK.

  • Ellah
    Duckan74 skrev 2008-02-12 11:06:32 följande:
    Nej, det var min kompis som var en av de föräldrarna som rasade.
    Eftersom det är en av de berörda kommunerna så kan jag säga att det enligt dem ej stämmer.
  • Ellah
    Leos Mamma 05 skrev 2008-02-12 11:11:04 följande:
    Du kan ju tro vad du vill. Men det som jag var med om när jag slutade mellanstadiet för en herrans massa år sen är i alla fall sant, för jag var själv där.Då handlade det om att våran skola (rektorn där) hade bestämt att vi inte fick gå med svenska flaggan i vårat "tåg" upp till kyrkan o det var p.g.a att det fanns två stycken invandrarkillar i våran klass. För skolan ville inte uppfattas som rasistisk.Till saken hör den att det är tradition att gå med svenska flaggan på skolavslutningen på den skolan o det var så i många, många år innan detta hände.En del kanske överdriver, men det finns som sagt var flera exempel på sånt här, vilket är helt befängt! VARFÖR är det rasistiskt att gå med svenska flaggan på en skolavslutning, när vi är i SVERIGE???
    Du får gärna säga vilken kommun det gäller.
  • Ellah
    BrideOf Rocky skrev 2008-02-12 11:12:39 följande:
    Invandrare odlar potatis i pareketten också, det vet ni väl?Jag har alltid varit kritiskt till alla anti-muslim påståenden, och det var underbart att läsa TS.Nu kan man nog sålla bort minst 90% av alla "bevara-sveriges-kultur-inte-rasister-bara tröttapå muslimer-inlägg här på FL och bemöta dom som man bemöter en 4 åring som skriker efter glass.
    Ja, ungefär!

    Om inget annat så kan de med sådana påstående ge konkreta exempel tex vilken kommun det gällde, så att vi andra med någorlunda objektiv bild kan kolla upp verklig fakta.
  • Ellah
    Kajsan skrev 2008-02-12 11:14:01 följande:
    Varför använde du ett så dåligt språk när du skrev till kommunerna, då du kan skriva bättre än så i inlägget här?
    Det är citat från en annan tråd - det är inte ju jag som skrivit dem! Jag skrev dock ihop det hela när jag skrev till just den kommunen, har även hänvisat till den aktuella tråden.
  • Ellah
    Leos Mamma 05 skrev 2008-02-12 11:16:06 följande:
    Varför ska jag svara på vilken kommun det gäller??Kommunen i sig var ju inte ens inblandad, utan det var skolan som bestämde detta.O varför är det så svårt att tro på att det finns en del fall som är sanna????Bara för att du har fått svar på vissa så behöver ju inte det betyda att ALLA ljuger o hittar på! Så är det ju med allt o inte bara i just denna fråga.Jag litar knappt på något som skrivs här på FL.
    Vad jag vet så styrs skolorna av kommunen?

    Nej, det finns säkert vissa som stämmer men de kan inte vara många.
  • Ellah

    Det förvånar mig att ingen av dem som skrikigt högst i dessa trådar har nått till denna...

  • Ellah
    IlsaBlackWidow skrev 2008-02-12 17:45:26 följande:
    La Lola skrev 2008-02-12 11:16:22 följande: Exakt vad jag tänkte på... konstigare saker har skett än att man mörkar förhastade, ogenomtänkta beslut.
    Jag tror inte man mörkar då det enligt vissa påstående varit i princip upplopp och en massa folk inblandade, då erkänner man att, ja visst, vi tog ett sådant beslut men i efterhand såg vi att blablabla... Ingen - ingen - av de som svarade skrev så, utan alla blev väldigt upprörda och krävde i princip att få källan till dessa påståenden.

    Har man som kommun tagit ett sådant beslut offentligt - som tex att förbjuda fläskkött i skolorna inom kommunen så är ju detta något som ändå är offentligt - varför skulle de mörka det?
  • Ellah
    IlsaBlackWidow skrev 2008-02-12 18:03:12 följande:
    Jag spekulerar bara... klart det skett otaliga gånger i historien att man mörkar dåliga beslut. Kommunens ord väger ju uppenbarligen tyngre än de som påstår att de upplevt något. Jag kan inte reglerna men kan inte en skola bestämma själva hur man firar avslutning, vilka sånger som skall sjungas etc.?
    Ja, jag kan tycka att kommunens ord väger tyngre, då ofta de som upplevt dessa incidenter inte kan bestyrka något av sina påstående bland annat om vilken skola eller kommun det handlar om.

    Visst kan skolorna ha sina egna traditioner, men till sist och syvende är det kommunen som styr skolorna - tror du inte att sådana frågor som upprör så många i båda "läger" till sist får kommunens uppmärksamhet?
Svar på tråden Kommuner förbjuder rasistiska "Idas sommarvisa" i skolan pga invandrarna...