• Ellah

    Kommuner förbjuder rasistiska "Idas sommarvisa" i skolan pga invandrarna...

    Flera gånger har jag läst här på FL att än den ena kommunen än den andra har gjort svenska folket (eller åtminstone några här på FL) en sådan "orätt" att de bla förbjudit barnen att sjunga "Idas sommarvisa" i skolan med hänvisning till att invandrarna skulle ta illa upp, man har förbjudit fläskkött på diverse skolor och dagis med påstådd hänvisning till muslimerna i skolan/dagiset (samhället?), förbjudit Luciatåg och tomtenissar och dittan och dattan, allt med hänvisning till Sveriges utlänningar, invandrare och, främst får man då säga (eftersom man gärna tar detta som ett exempel) pga muslimerna.

    Nu sist i en tråd läste jag om att en viss kommun ska ha förbjudit "Idas sommarvisa" pga att denne skulle anses vara rasistisk. Kommunen namngavs, och jag skrev ett mail till kommunen om detta är påstående är sant - citerar;

    "nu när vi inte ens får sjunga idas sommar visa utan att det anses som rasistiskt...då har det gått för långt.. och inte national sången i skolan.. vad e detta??"
    "en skola i X får inte sjunga den inte på ett dagis heller.. fråga mig inte varför det är bara så..."
    "det låter ju inte skysst att inte ens få sjunga idas sommar visa, har en vän som bor i X och hon var helt chokad att dom sagt i skolan att dom inte fick sjunga idas sommar visa längre för dom ansåg att den var rassistisk"

    Svaret jag fick, från kommunens administrativa samordnare, var, inte helt oväntat;
    "Detta verkar mycket märkligt. Jag har varit i kontakt med de rektorer som ansvarar för grundskolan i X kommun. Ingen av dem har förbjudit att Idas sommarvisa sjungs på skolavslutningarna.


    Tvärtom är de angelägna om att bevara denna fina sångskatt."

    Jag skickade ett liknande mail till berörda kommuner om att det i deras kommuner/skolor/barnomsorg  - på deras intiativ - var förbjudet/kommer förbjudas fläskkött, Luciafirande och så vidare. Vad tror ni svaren var? Givetvis att det var helt befängda påstående!

    Ingen direkt nyhet för min del eftersom det låter absurpt, men alla ni som väljer att tro på vad er "bekants, bekantas kusins mosters granne" varit med om och berättat, och ni som konstigt nog "självupplevt" detta i vissa fall - kolla upp fakta nästa gång kanske, så blir ni lite mer trovärdiga...
  • Svar på tråden Kommuner förbjuder rasistiska "Idas sommarvisa" i skolan pga invandrarna...
  • Ellah
    Kajsan skrev 2008-02-12 11:14:01 följande:
    Varför använde du ett så dåligt språk när du skrev till kommunerna, då du kan skriva bättre än så i inlägget här?
    Det är citat från en annan tråd - det är inte ju jag som skrivit dem! Jag skrev dock ihop det hela när jag skrev till just den kommunen, har även hänvisat till den aktuella tråden.
  • Ellah
    Leos Mamma 05 skrev 2008-02-12 11:16:06 följande:
    Varför ska jag svara på vilken kommun det gäller??Kommunen i sig var ju inte ens inblandad, utan det var skolan som bestämde detta.O varför är det så svårt att tro på att det finns en del fall som är sanna????Bara för att du har fått svar på vissa så behöver ju inte det betyda att ALLA ljuger o hittar på! Så är det ju med allt o inte bara i just denna fråga.Jag litar knappt på något som skrivs här på FL.
    Vad jag vet så styrs skolorna av kommunen?

    Nej, det finns säkert vissa som stämmer men de kan inte vara många.
  • Leos och Vincents mamma
    Ellah skrev 2008-02-12 11:18:28 följande:
    Vad jag vet så styrs skolorna av kommunen?Nej, det finns säkert vissa som stämmer men de kan inte vara många.
    Nej, inte i detta fallet!! Rektorn på denna skola bestämde det själv, INGEN ur kommunen var inblandad. Dessutom har den här skolan bytt rektor ett antal ggr sen detta hände o det här är typ 14 år sen.
    Lycklig mamma till Leo 050315 o bebis i magen som föds 25 mars med snitt V. 33 nu.
  • emcjoh

    Instämmer med föregående
    BrideOf Rocky skrev 2008-02-12 11:12:39 följande:


    Invandrare odlar potatis i pareketten också, det vet ni väl?Jag har alltid varit kritiskt till alla anti-muslim påståenden, och det var underbart att läsa TS.Nu kan man nog sålla bort minst 90% av alla "bevara-sveriges-kultur-inte-rasister-bara tröttapå muslimer-inlägg här på FL och bemöta dom som man bemöter en 4 åring som skriker efter glass.
    Däremot tycker jag att det är synd att dagens barn kske går miste om trad. med Den blomstertid... När den är sjungen ÄR det ju sommar (längtar) o. sommarlov...
  • BrideOf Rocky
    emcjoh,

    Jag tycker också att det är synd att den blomstertid kommer att försvinna på skolavslutningar, men när man tänker på det så är det ju lite knäppt att man blandrar in religion i skolan som ska vara neutral.

    Jag skulle inte vilja att man började sjunga Muslimska "sånger" bara för att de flesta elever är muslimer, då ska man heller inte sjunga kristna sånger.

    Samhället blir ju mer och mer modernt och kristendomen och religion öht känns väldigt 1800-tal på nåt sätt.
    Bli inte så jävla provocerad lilla vän.
  • helin

    Leos Mamma 05 skrev 2008-02-12 11:20:12 följande:


    Nej, inte i detta fallet!! Rektorn på denna skola bestämde det själv, INGEN ur kommunen var inblandad. Dessutom har den här skolan bytt rektor ett antal ggr sen detta hände o det här är typ 14 år sen.
    haha! vad roligt! en rektor kan INTE bestäma själv kommunen är alltid inblandad i en skolas beslut
    såna är reglerna och lagarna som rör till skolan
  • Umm Israa

    hehe, tagna på bar gärning. tro mig jag har testat många såna här påståenden och aldrig någonsin fått dem bekräftade. Istället så får man prata med underbara ungar som tjatar till sig nationalsången, luciatåg osv (trots att de är utländska.

    Det är underbart när dessa främlingsfientliga lögnare tas på barn gärning, önskar verkligen att någon kunde få en sån här studie publicerad, det är verkligen något värt att tänka på!

  • Leos och Vincents mamma
    helin skrev 2008-02-12 15:54:57 följande:
    Leos Mamma 05 skrev 2008-02-12 11:20:12 följande: haha! vad roligt! en rektor kan INTE bestäma själv kommunen är alltid inblandad i en skolas beslutsåna är reglerna och lagarna som rör till skolan
    Vad är det som är sååå himla roligt??
    Det var så de sa till oss i alla fall! Att det var rektorn o ingen från kommunen som hade sagt detta.
    Umm Israa skrev 2008-02-12 15:58:21 följande:
    hehe, tagna på bar gärning. tro mig jag har testat många såna här påståenden och aldrig någonsin fått dem bekräftade. Istället så får man prata med underbara ungar som tjatar till sig nationalsången, luciatåg osv (trots att de är utländska. Det är underbart när dessa främlingsfientliga lögnare tas på barn gärning, önskar verkligen att någon kunde få en sån här studie publicerad, det är verkligen något värt att tänka på!
    En sak ska du veta, att bara för att jag berättar hur det gick till på min skola så är jag inte främlingsfientlig för den sakens skull!! För det är jag verkligen inte, utan tvärtom.
    Det är ju inte invandrararnas fel att det uppstår såna här saker som det gjorde på min skola, det var ju inte de som sa åt oss att ta bort svenska flaggan, utan det var rektorn som sa det eftersom de var jätterädda att våran skola skulle uppfattas som rasistisk annars.
    Lycklig mamma till Leo 050315 o bebis i magen som föds 25 mars med snitt V. 33 nu.
  • emcjoh

    Vet inte, men många ggr känns det som att det är "välmenande" svenskar som inte vill verka rasistiska, INTE invandrarna som ställer kraven på borttagande av div. traditioner. Har jag fel?

Svar på tråden Kommuner förbjuder rasistiska "Idas sommarvisa" i skolan pga invandrarna...