• imsel

    Vilken 42 tums LCD??

    Vad ska man egentligen köpa?
    Kollar lite på netonnet..
    Men vet inte vilken man ska ha?

    Någon som har bra koll på vad man ska kolla på, eller kanske tips på nån som är bra?

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2008-03-09 13:33
    Vad tror ni om den här tex?:
    www.netonnet.se/index.asp

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2008-03-09 13:34
    Oj, sök på den här, och klicka på första alternativet: Philips 42PFL7962D

  • Svar på tråden Vilken 42 tums LCD??
  • MrsQ

    "Rent generellt kan man säga att Plasma Tv´n har högre kontrast än sin konkurrent LCD Tv´n, och är man ute efter ett stort antal tum så år plasman en vinnare för att den kan hantera ett större kontrast omfång bättre."
    "
    Ska man däremot koppla sin dator till Tv´n det vill säga utsätta Plasman eller LCD´n för statiska bilder så är LCD´n överlägsen och helt klart det självklara alternativet om man vill koppla sin TV till sin dator."

  • MrsQ

    "För kunde betraktnings vinkeln vara ett problem på en del TV apparater men det är bättre med det nu, köper man en hyfsad TV vare sig Plasma eller LCD så behöver man inte ligga sömnlös och oroa sig för att personen som sitter i hörnet på soffan inte ser bilden ordentligt :) Dock så leder fortfarande Plasma TV´n när det gäller betraktnings vinkeln och är faktiskt ohotad av LCD TV´n."


    "En plasma TV kalkyleras att börja tappa bildkvalitet efter cirka 10 år om du ser på TV ofta…. så mycket som upp till 7-8 timmar om dagen. Vinnaren när det gäller just livslängd är LCD TV´n överlägset.
    En LCD TV kan dessutom aldrig få inbränningar till skillnad från plasma TV´n som i vissa fall kan ta skada av inbränningar p.g.a stillbild redan efter en kvart.


    LCD´n har många fördelar över Plasman men dock så leder Plasman på det som 95% av oss tycker är det viktigaste nämligen bildkvaliteten."

  • MrsQ

    Jag skulle ta en Samsung och inte en Sony om jag skulle ha en LCD.

    Har inte läst nåt negativt om Samsungen (bara att det är de bästa på LCD marknaden) däremot har jag läst negativa saker om Sonyn.

    Skulle köpa det bästa

  • c0ol

    Hmm vilka modeller av Sony har du läst negativt om? vill gärna veta


    MrsQ skrev 2008-03-11 08:12:16 följande:
    Jag skulle ta en Samsung och inte en Sony om jag skulle ha en LCD.Har inte läst nåt negativt om Samsungen (bara att det är de bästa på LCD marknaden) däremot har jag läst negativa saker om Sonyn.Skulle köpa det bästa
  • MrsQ
    c0ol skrev 2008-03-11 09:26:00 följande:
    Hmm vilka modeller av Sony har du läst negativt om? vill gärna veta
    Nu hittar jag inte dit där jag läste om Sony. Jag orkar inte leta mer heller...
    Men jag har läst det på mer än ett ställe (men nu när jag letar så hittar jag bara positivt )
  • c0ol

    ja Sony har blivit bra mycket bättre på lcd det senaste året, därför jag undrade, teknikst sätt har som gått om Samsung, sen har vi ju frågan om design och den är ju subjektiv, men jag älskar Sony :)


    MrsQ skrev 2008-03-11 09:40:06 följande:
    Nu hittar jag inte dit där jag läste om Sony. Jag orkar inte leta mer heller...Men jag har läst det på mer än ett ställe (men nu när jag letar så hittar jag bara positivt )
Svar på tråden Vilken 42 tums LCD??