• Singeladopt

    Vi som är ensamstående

    Det här är sjunde tråden för oss som är ensamstående och som försöker få barn genom insemination eller IVF där vi kan prata och stötta varandra

    Några länkar för den som vill veta mer:

    FEMMIS (Föreningen för Ensamstående Mammor Med Insemination/IVF): www.femmis.se

    KLINIKER
    Dansk Fertilitetsklinik: www.danfert.dk
    Trianglen: www.trianglen.dk/
    Nordica: www.nordica.org
    Gaia graviditetsklinik: www.graviditetsklinik.dk
    Gentofte Fertilitetsklinik: www.gentofte-fertilitetsklinik.dk/
    Storkkliniken: www.storkklinik.dk
    Vitanova: www.vitanova.dk
    Diers klinik: www.diersklinik.dk
    AVA-klinikerna: www.avaclinic.com/index.php

    PRAKTISKA LÄNKAR:
    Danska kartor: www.krak.dk
    För att hitta och beställa tågresor i Danmark: www.rejseplanen.dk
  • Svar på tråden Vi som är ensamstående
  • Singeladopt

    Såg att den gamla tråden var stängd, så jag startade en ny. Hoppas att det är ok.
    Själv kör jag igång nu.
    Börjar med första dosen Pergotime idag.

  • Kvinna40

    Vad bra med ny tråd!
    Var och spolade äggledarna i onsdags. Och det var god passage, så jag kan inte skylla på att det är därför jag inte blivit gravid på tre försök. Hm, läkaren var inte speciellt sympatisk. Själva spolningen kändes inte så mycket, och det var inget stort ingrepp, men han var lite hårdhänt. Och sen sa han att det egentligen skulle kosta 3.000 kr, för detta gick inte enl högkostnadssyddet, men han lät det vara för den här gången ...

    Usch, han var så otrevlig, att jag gick och tänkte på det resten av dagen. Och han klankade hela tiden ner på Danmark, och att de inte var så noga där ... Snackade skit om klinikerna ... Han var inte någon behaglig människa ... men, nu har jag ialla fall gjort en spolning, även om det visade sig att det inte hade behövts eftersom jag hade god passage. Så nu är det bara att göra ett nytt försök i slutet av april ...

  • Minea122

    Skit i läkaren... nu kan du glädja dig åt att du har fått göra din undersökning. Tyvärr är en del av de läkarna jag har träffat gjorda av samma tråkiga virke.

    Lycka till.

  • Epepepa

    Kvinna 40 - Va tråkigt med ett sånt bemötande! Men kom ihåg att den där stofilens åsikter inte har någon betydelse. Va skönt att veta att alld är ok ändå.

    Singeladopt - Jag väntar bara på mensen, sen ska jag också köra igång igen

  • Singeladopt

    Jag tar tredje dosen Pergo idag. Har inte känt någonting. Sover jättedåligt, men det gör jag alltid när jag är stressad eller orolig för något.

    Är lite nervös att berätta för min mamma att jag faktiskt är igång. Hon vet att jag planerar att insemineras, men inte att jag är på G nu.

  • Mimmi64

    Jag ska påbörja mitt sista försök med egna ägg nästa vecka. Jag pratade med min läkare i torsdags och eftersom det är mitt sista inseminationsförsök, så kom vi överens om att göra en riktigt ordentlig stimulering och dessutom spola äggledarna igen (3:e gången!) innan inseminationen. Jag ska börja spruta Menopur i samband med nästa mens, som torde komma om ca en vecka. Det blir ungefär som inför ett IVF-försök, men inte lika stor dos och äggen plockas inte ut. Men med min statistik gör det inte så mycket fast det skulle bli 3-4 ägg, så läkaren gick med på det hela.

  • yndra

    Jag håller alla tummar för alla som håller på nu. Själv så åker jag till Danmark i sommar, så under tiden så tittar jag in här och läser och tar till mig alla goda råd som dyker upp under tiden

  • Singeladopt

    Ville bara säga att jag finns kvar. Jag har bara bytt namn. Det kändes konstigt att heta singeladopt, när jag inte planerar att adoptera. I alla fall inte just nu.
    Så, nu finns jag som Interrupted istället.

  • Kvinna40

    Mimmi 64; Är det av en läkare här i Sverige som du har fått Menopur? Eller är det en läkare i Danmark? Och vad är det för något ...?

Svar på tråden Vi som är ensamstående