• Snoopy1974

    Vetlanda tråden

    Välkommen hit till Vetlanda tråden för att diskutera
    allt mellan himmel och jord och för att träffa nya vänner!

    Tänkte att vi är ju ett gäng från
    Vetlanda kommun här på Familjeliv.
    Varför då inte samlas i en tråd där vi kan
    prata om allt och inget
    ?:*¨¨*:?. .?:*¨¨*:?. blivande adoptivmor .?:*¨¨*:?..?:*¨¨*:?.
  • Svar på tråden Vetlanda tråden
  • Hannis76

    Hej hopp, här är jag!!

    Instämmer med dej snoopy...är här alldeles för sällan nu för tiden! Fattar inte vart tiden tar vägen. Är lite av en periodare oxå, ibland är jag inne på fl flera gånger om dan, o sedan kan det gå flera veckor utan att jag ens kikar in!! Ja ja sådan är jag!!

    Allt väl med er i sommarvärmen??

  • TanjaS

    Igår va vi och plaska i sandlandet... underbart... bonusbarnen bara NJÖT och LEKTE som bara den och William Leon fick bada ute för första gången de var riktigt skoj att sprattla vatten men sen blev han extremt trött :0)
    Positivt då de var knappt några människor där alls...

  • Winka

    Här är en Vetlandabo till... nyinflyttad till råga på allt. 


    Idag vågar man sig väl ut en tur när värmen har kommit tillbaka. Var hittar jag den bästa lekplatsen? Killen börjat att tröttna på den vi går till och han är inget fan av mammas HM-springande.
  • Forbidden

    Hej Winka.
    Själv har jag bott här sedan agusti 07, snart 1 år, så har inte en aning om var de finns bra lekplatser, har själv funderat på de. Den jag vet är bara den utanför oss på toppmurklan, lasarettsgatan. Men den är ju rätt trist, de skulle behövas en redig en, men antar att kommunen inte vill slänga pengar på de.
    Min lilla kille är ju så pass liten att han inte säger något om hm-springandet än
    Hur gammal är han? Hur hamnade du här?

  • TanjaS

    Är också rätt nyinflyttad sen okt 07 och måste säga att de händer INTE mycket här... sakna jönköping varje dag... fundera snart bli särbo... snart börja väl affärerna i city undra om jag inte har ett liv då jag är där var och varannan dag och shoppar eller tittar...

    Måste också säga att de är TOMT då inte öppna förskolan eller andra organisationer har aktiviteter för barn under sommaren... vet de är några mammor som träffas i apoteksparken på torsdagar är de någon som vet något om detta - tider etc?
    Alla åker inte bort hela sommaren så...

  • Winka

    Forbidden; Jag växte upp här i krokarna och har efter tio år med studier och jobb på annan ort flyttat tillbaka. Killen har precis passerat tvåårs strecket. Så det är inga jätteprotester mot Hm än... det kommer väl med treårs-trotset.


    Tanja; Blev lite förvånad att ÖF var sommarstängt hela lovet. Hade hoppats att man skulle kunna träffa lite nya mammor och barn där. Jaja, det är väl bara att aktivera sig själv och vara påflugen på alla mammor på lekplatsen. 
    Är ÖF bra här? Det kan ju se lite olika ut...
  • TanjaS

    det är väl en tolkningsfråga om ÖF är bra eller inte... En del vet jag inte går dit då de kännt sig ovälkomna... Ibland kan jag förstå dem... Vet en del som hellre går till svenska kyrkans träffar men jag ger inte upp... Sonen tycker de är roligt så...
    Låter bra att du är PÅFLUGEN de kan behövas HAHA! :0)

  • Forbidden

    Jag som kommer ifrån en liten by på 5000 pers tycker de är bra i vetlanda, och har lagom mkt, men du TanjaS förstår jag som kommer ifrån en större stad att de lätt blir enformigt.

    Winka, hittils tycker jag ÖF är bra här, fast har väl inte riktigt gått på just dom träffarna än, babyfiket och de. Har gått en gång, då va jag där och gjorde hand och fotavtryck, de känndes lite som mammorna som går är.. Ja som att komma in i en klass där grupperingarna redan finns. Om du förstår va jag menar. Men jag har gått på något som kallas torsdagsgruppen, man blir inbjuden av bm eller bvc-ssk. Där är vi ett par styckna som är nyinflyttade me barn som träffas, lagar mat och umgås ett par timmar. Men som sagt måste man bli tidbjuden så de är lixom inte öppet för alla, de är ju dock lite dumt kanske.

  • Winka

    Jag går väl till ÖF när den öppnar efter lovet och kollar läget. Det brukar ju vara grupperingar vart man än vänder sig. Och som nyinflyttad kanske man känner sig utanför ändå och blir lite extra känslig för sådant. Tur att jag träffar på lite bekanta ansikten från förr ibland.


    Det där med Torsdagsgruppen låter ju bra Forbidden. Som helt ny i stan känns det säkert skönt med en sådan grupp.
    TanjaS, jag har själv provat på stan och rena vischan. Har kommit fram till att jag saknar det jag inte har. Puls eller lugn, men Vetlanda känns helt rätt för mig nu.
  • TanjaS

    Jag är från en litet samhälle i nårrlann men jag är mest för fart och fläkt... Trivs där de händer mycket och min idyll är stockholm där jag bodde 10,5 år i ungdomens glans dagar... Ibland får jag panik här i vetlanda då så många är så långsamma på affären ex...

  • jönköpingslän

    Ser att det är en gammal tråd men kanske ng fortfarande kollar? Söker lite nya bekantskaper i Vetlanda området.  Är en 77 med 2 barn på 3år och snart 5år Solig

Svar på tråden Vetlanda tråden