• Äldre 8 Jun 00:23
    20211 visningar
    41 svar
    41
    20211

    Chihuahua-valp 8 veckor HJÄLP!!!

    Jag är ingen expert men jag låta hunden sova på golvet istället, blir jobbigt att vänja av det senare när hon blir äldre, om ni inte vill ha henne i sänger dvs.

    Och även dagtid låta hunden vara på golvet, då kan den leka/vila/upptäcka som den vill. Och är det så att den vill ha eran uppmärksamhet så kommer hon nog och säger till.

  • Äldre 8 Jun 00:31
    #4

    Jag kommer faktiskt inte riktigt ihåg hur vi gjorde när vi hade valp hemma. Finns säkert massvis av böcker att läsa men också på internet om du söker lite.

    Det jag kommer ihåg att vi gjorde var att vi berömde hunden när den bajsade och kissade utomhus och gick ut korta studer men lite oftare så hunden inte skulle hinna bli så kiss/bajsnödig så den hann göra det hemma. La även ut tidningspapper på dom ställen där verkade gilla att kissa, tex vid dörren. Och sen gäller det nog att ha en hel del tålamod, men tillslut lär dom sig.

  • Äldre 8 Jun 00:43
    #7

    Gå ut med henne precis innan ni lägger er och precis när ni vaknar. Mer än så är svårt att göra. Om hon låter på natten eller om ni vaknar av att hon verkar rastlös eller så gå ut med henne en kortis.

  • Äldre 8 Jun 00:45
    #8
    Zazlii skrev 2008-06-08 00:43:29 följande:
    Ska vi avgränsa området hon kan röra sig på på natten kanske? lägga ut tidningspapper där och ställa bädden på. Kan man göra så?
    Ja det kan ju vara smart om ni inte vill torka kiss och bajs från mattor o sånt. Eller kanske stänga dörren till erat rum och plocka bort mattor o annat som är svårt att göra rent.
Svar på tråden Chihuahua-valp 8 veckor HJÄLP!!!