• Poppy Lee
    Äldre 9 Jun 20:27
    247590 visningar
    1812 svar
    1812
    247590

    Konstiga saker hemma hos andra människor

    Satt och tänkte på hur mycket konstiga saker andra familjer har för sig, kanske framför allt såsom det märktes när man själv var barn. Som till exempel:

    - Kompisen vars familj hade ett helt våningsplan i sitt pyttelilla hus obebott och endast bestående av möbler övertäckta med vita lakan.

    - Att man inte blev bjuden på mat hemma hos vissa kompisar när man var där och lekte, utan fick sitta kvar med tom mage på kompisens rum medan den åt med sin familj

    Vad säger ni, har ni några underliga historier eller inblickar i andras familjer ni vill dela med er av? Nyfiken!

  • Svar på tråden Konstiga saker hemma hos andra människor
  • Poppy Lee
    Äldre 9 Jun 20:44
    #3

    whisperer: fjällfil , den borde man kanske införa här hemma!

    Har också en kompis nu som endast låter sin son på 1,5 år vara inne i sovrummet och vardagsrummet av deras lägenhet. Han får inte vara i badrummet, köket eller gästrummet. Lägenheten är en litenliten trea, tycker så synd om honom, men för henne är detta helt normalt!

  • Poppy Lee
    Äldre 9 Jun 20:53
    #6

    Ja, visst är det snålt att låta bli att bjuda barnens kompisar på käk - och i vissa fall fick man verkligen intrycket av att familjen snarast blev störd över att man var hemma och lekte. Min ensamstående morsa bjöd alltid mina kompisar på mat, skulle nog aldrig falla henne in att köra in någon liten stackare på mitt rum.

    Men jag minns också att en del kompisar "inte fick" äta hos oss. I synnerhet en tjej på vår gård som ofta var hemma och lekte, och som alltid såg jättehungrig ut men ändå stammade fram "nej tack, jag får inte", när mamma frågade om hon skulle ha mat. Prilliga föräldrar till den tösen!

  • Poppy Lee
    Äldre 10 Jun 09:02
    #7

    Några fler konstigheter måste väl finnas? Kanske i den egna familjen då, haha?

  • Poppy Lee
    Äldre 10 Jun 13:03
    #12

    Tecken: mycket skumt! Jag har en granne nu, som ofta ligger och sover på balkongen på en pinnsoffa, visserligen på dagtid, men ändå. Hon pruttar ofta i sömnen och det hörs ända upp till oss. Inte så trevligt när man sitter och äter sin sommarlunch...

    limon: det där känner man igen, kompisar med konstiga stränga föräldrar som tvingade dem att städa och laga mat flera kvällar i veckan (när barnen var i 10-årsåldern). Otroligt snålt av vinpappan, rena rama slavarbetet! Ni kunde väl fått hälften av panten iaf?

    ThatsHot: sorgligt att du aldrig fick din råtta. Men kanske mest synd om kompisen med alkomamman.

  • Poppy Lee
    Äldre 10 Jun 20:54
    #15

    Bong: vilket kontrollfreak till pappa! Än så länge är min dotter så pass liten att hon inte har särskilt många kompisar, men det ska bli intressant att få lite inblick i andra familjers konstigheter så småningom...

  • Poppy Lee
    Äldre 11 Jun 11:29
    #18

    sahara: "if it's yellow let it mellow, if it's brown flush it down" (citat ur "Meet the Fockers")

    Eshka: gud vad skumt? Bara fötter är väl mycket mer ohygieniskt än bestrumpade fötter?

  • Poppy Lee
    Äldre 11 Jun 12:51
    #23

    Helena: haha, jag och min styvsyster hittade också kondomer i våra föräldrars sovrum en gång, och tyckte också att det var det äckligaste vi sett, kunde inte förstå att de "knullade"! (inte reflekterade vi över att vi fått en gemensam halvsyster året innan, hmm, undra hur det gick till?)

  • Poppy Lee
    Äldre 11 Jun 16:41
    #28

    Urk för äckliga bestick och glas!

    Har en väninna som jag tycker mycket om, men som har den lilla egenheten att hon och hennes man aldrig har servetter hemma. När man är där på middag saknas alltid servetter, men istället står en toarulle ( !) på bordet som man kan förse sig från vid behov. Ser inte så aptitligt ut direkt...

    Till saken hör att hon är rätt försiktig med pengar, så jag misstänker att det servettfria tillståndet är en ekonomisk fråga.

    Funderar på att köpa ett storpack IKEA-servetter och ta med nästa gång vi ska dit.

  • Poppy Lee
    Äldre 11 Jun 16:52
    #31

    Kajsan: f-n vad sjukt !!!

Svar på tråden Konstiga saker hemma hos andra människor