• Poppy Lee

    Konstiga saker hemma hos andra människor

    Satt och tänkte på hur mycket konstiga saker andra familjer har för sig, kanske framför allt såsom det märktes när man själv var barn. Som till exempel:

    - Kompisen vars familj hade ett helt våningsplan i sitt pyttelilla hus obebott och endast bestående av möbler övertäckta med vita lakan.

    - Att man inte blev bjuden på mat hemma hos vissa kompisar när man var där och lekte, utan fick sitta kvar med tom mage på kompisens rum medan den åt med sin familj

    Vad säger ni, har ni några underliga historier eller inblickar i andras familjer ni vill dela med er av? Nyfiken!

  • Svar på tråden Konstiga saker hemma hos andra människor
  • ThatsHot

    jag hade en bästis vars mamma lovade mig en liten ökenråtta dyrt o heligt, min kompis hade en själv, men dagen efter tycktes det vara som bortblåst. Det var nog 1a gången jag fick lära mig hur det var att bli lovad saker på fyllan=)hon hade alltså druckit lite kvällen innan=( not so nice

  • Poppy Lee

    Tecken: mycket skumt! Jag har en granne nu, som ofta ligger och sover på balkongen på en pinnsoffa, visserligen på dagtid, men ändå. Hon pruttar ofta i sömnen och det hörs ända upp till oss. Inte så trevligt när man sitter och äter sin sommarlunch...

    limon: det där känner man igen, kompisar med konstiga stränga föräldrar som tvingade dem att städa och laga mat flera kvällar i veckan (när barnen var i 10-årsåldern). Otroligt snålt av vinpappan, rena rama slavarbetet! Ni kunde väl fått hälften av panten iaf?

    ThatsHot: sorgligt att du aldrig fick din råtta. Men kanske mest synd om kompisen med alkomamman.

  • Mimmicry

    Jag hade en kompis vars föräldrar var väldigt stränga.
    Vi var ute och cyklade och skulle vara inne kl 18.00 för att äta middag. Vi kom in vid 18.03 och då var hennes föräldrar rasande. Vi fick värsta utskälningen innan vi blev skickade till hennes rum utan mat.

  • Bong

    Hade en bästis (vi kan kalla henne Lotta) på mellanstadiet vars pappa var vääldigt skum. Ärligt talat var jag lite rädd för honom och ville helst inte leka där om han var hemma.

    De bodde mittemot en liten kvartersbutik, vi bodde ett hundratal meter därifrån. Ofta, ofta ringde hennes pappa hem till oss och sa att Lotta var tvungen att komma hem för att gå och handla...
    Så Lotta fick alltså bryta upp mitt i leken, gå hem och hämta pengar, sedan gå ner och gå över gatan till den lilla butiken, köpa mjölk, sedan gå upp till pappan och lämna mjölken och så till sist knalla tillbaka hem till mig och fortsätta leka...

    Ehh...känns som om han hade sparat en hel del tid om han gått de där 50 stegen själv och köpt sin j*vla mjölk.

  • Poppy Lee

    Bong: vilket kontrollfreak till pappa! Än så länge är min dotter så pass liten att hon inte har särskilt många kompisar, men det ska bli intressant att få lite inblick i andra familjers konstigheter så småningom...

  • sahara

    Min dotter hade en kompis där vi bodde förut som inte fick ta hem kompisar.Så dom lekte alltid hemma hos oss.Det gjorde inte mig något men jag tyckte det var väldigt konstigt.

    När jag själv var barn hade jag en kompis vars hem luktade väldigt illa.Jag ville knappt vara där för jag mådde illa av stanken.Jag tror att pappan drack en hel del för jag kommer ihåg att han luktade sprit.Båda föräldrarna var rätt så ofräscha och det var smutsigt hemma hos dom.Det var väl därför det luktade så illa.

    Hemma hos min systers kompis fick man inte spola om man "bara" hade kissat.Man väntade med att spola till kvällen när hela familjen kissat."Det gick åt så mycket vatten annars" var förklaringen.(?)

  • Eshka

    När jag var runt 7-10 år hade jag en bästis som jag alltid lekte med. Problemet var bara att vi fick aldrig vara hemma hos mig utan vi skulle alltid vara hemma hos henne. Vet inte varför, men vi bodde i lägenhet och de bodde i en fin villa. Så jag antar att det var för att de var lite "finare" än oss. Det jag hängde upp mig på mest var att jag var alltid tvungen att ta av mig mina strumpor, annars fick jag inte komma in. Varför liksom?

    Men har märkt att det är ganska vanligt förekommande. Min systerson kom hem häromdagen med strumporna i byxfickan och sa att han var tvungen att ta av sig dom hos sin kompis.. Jag var barnvakt åt honom då..

  • Poppy Lee

    sahara: "if it's yellow let it mellow, if it's brown flush it down" (citat ur "Meet the Fockers")

    Eshka: gud vad skumt? Bara fötter är väl mycket mer ohygieniskt än bestrumpade fötter?

  • Skogsstjärna

    Jag hade en kompis som fick en radio (som kostade tvåhundra kr) när tappade en tand. Själv fick man en guldtia Hon hade också en Furbee, ett sånt där litet "gosedjur" som kan lära sig prata och vill ha kramar och så. En dag kom hon till skolan och berättade att hon fått en till furbee, som skulle hålla den andra sällskap när hon var borta. Hon var bortskämd och skröt ofta om alla sina saker, hade svårt att få kompisar och var ofta ensam. Ensambarn, kan jag nämna, och det är väl därför jag har fått en ganska negativ inställning till att bara ha ett barn.

  • Eshka
    Poppy Lee skrev 2008-06-11 11:29:44 följande:
    sahara: "if it's yellow let it mellow, if it's brown flush it down" (citat ur "Meet the Fockers")Eshka: gud vad skumt? Bara fötter är väl mycket mer ohygieniskt än bestrumpade fötter?
    Ja lite så tänker jag med. Även om strumporna är lortiga så städar man väl ändå golvet någon gång i veckan hoppas jag... Jag menar, de hade ju två barn själva så.. Men men..
Svar på tråden Konstiga saker hemma hos andra människor